Tv-serien Rederiet

Jag minns så väl, när jag, mamma och min lillasyster satt och kollade på Rederiet. Om jag inte minns fel, så sändes serien på torsdagkvällar klockan åtta... eller kanske var det en timma senare? Hur som helst. Jag älskade den serien! Att sitta hopkrupen i soffan och se Rederiet var ren lycka för mig! Jag var dock inte så gammal då. Det första avsnittet, som sändes år 1992, hade jag aldrig fått se. Jag var inte ens född då. När jag började följa serien, minns jag inte. Jag var så pass liten, när serien slutade att sändas på teve. Året var 2002, då serien sändes för sista gången. Det året fyllde jag nio. Ja, jag minns inte mycket av serien. Bara att det alltid var väldigt spännande och att jag tyckte om den otroligt mycket.

 



På Wikipedia kan man läsa följande:

"Rederiet var en svensk TV-serie, en så kallad såpopera.

Rederiet är den längsta dramaserien i svensk tv-historia. Totalt 318 avsnitt visades i SVT1 och SVT2 under åren 1992-2002. Serien sågs av flera miljoner svenskar och därför valde man att göra hela tjugo säsonger. Sammanlagt har det skrivits 30 000 manussidor till Rederiet, vilket är svenskt rekord. Det fartyg (M/S Freja) som syns i vinjetten var det numera förlista fartyget M/S Sea Diamond, i ommålad skepnad. De scener som spelades in ombord, bland annat från bryggan, däck, maskin och bildäck, var i början inspelat ombord på Rederi AB Slites M/S Athena och M/S Kalypso.

Senare fortsatte inspelningarna på Viking Lines övriga fartyg som avgick från Stadsgården. Hyttkorridorer, infohall och restauranger samt andra vanligt förekommande platser ombord, spelades in i SVT Dramas studio. Bünsowska villan i Diplomatstaden i Stockholm användes som "kuliss" för huvudkontoret av familjen Dahléns konkurrenter Remmer Line."

Vill du veta ännu mer, kan du även läsa på Infosajten.com.

Jag fick sån nostalgi att jag bara var tvungen att gå in på Youtube och söka efter första avsnittet. När jag fick höra introt, blev jag så lycklig! Musiken kommer för alltid att sitta långt in i mitt hjärta. Än så länge har jag sett de två första avsnitten. Tror ni jag orkar se alla 318 avsnitten? Det lär ju ta sin tid...

Hur många minns serien?

/Jasmine


Läsarnas Ord
Ord från: Rickard

Haha - jag minns serien! ;P

Jag satt också och kollade på det rätt ofta. Jag kan inte riktigt säga varför, serien betydde inte så mycket för mig, som för dig, men på något sätt blev det som en tradition, och det slutade med att jag satt och kollade i alla fall.



Visst kan man sitta och se igenom alla 318 avsnitten - men då borde man kanske hitta ett annat sätt, än Youtube, så man kan få lite bättre kvalitét. Går säkert att ladda ner någonstans.

Bara du inte tänker på att du måste ha sett alla inom en viss tid.

Se dem en och en när du känner för det - det tog ju trots allt 10 år för SVT att visa allihopa. :P



Jag älskar Dig

Puss

Din Rickard

2009-07-23 @ 15:22:59
Ord från: Lollo

sv: tack så mkt! :D<3

2009-07-23 @ 15:51:17
URL: http://tihiw.blogg.se/
Ord från: emma

tack för din kommentar och åsikt. Kram Emma..



allt bra med dig?

2009-07-23 @ 18:38:57
URL: http://lifeupsidedown.blogg.se/
Ord från: emma

jo bra med mig =)

2009-07-23 @ 19:44:28
URL: http://lifeupsidedown.blogg.se/
Ord från: Doe

Kanon serie, med bra skådisar^^,

Måste tanka den, tack för påminnelsen;P

2009-07-23 @ 23:33:26
Ord från: emma

fin bakgrund!

2009-07-27 @ 13:17:09
URL: http://jumpintopuddles.blogg.se/
Ord från: Pipenn

såklart man minns rederiet ^^

2009-07-28 @ 01:21:56
URL: http://pipig.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0