Dagen efter blir alltid bra

Jag har slutat nu! Eller.. Ja, jag sitter i skolan. Mitt arbete är inlämnat och klart och jag var nyss iväg och åt med några klasskamrater. Pasta med köttfärssås i bamba - mums!
Igår var allting hemskt. Nästan. Jag var trött, irriterad, arg och allt var jobbigt. Men det är som vanligt. Jag har fått det bevisat för mig själv så många gånger; efter en dålig dag blir dagen efter alltid mycket bättre. Vad beror detta på? Kanske är det för att man kan jämföra med något hemskt. Synen på en situation beror helt på, vad man har att jämföra med.
Igår när jag gick från skolan, kändes det stressigt. Skulle jag hinna klart med mitt arbete, innan deadline, som är idag klockan tre? Ja, jag hann tydligen. Det känns jätteskönt!
Anledningen till att jag inte har åkt hem än, är att jag inte kan. Spårvagnen går strax innan halv två. Jag kommer inte hem tidigare bara för att jag tar en vagn tidigare. Det gick en båt vid tolv, nästa går klockan två. Ja, så är det att bo på en ö, men enligt mig är det värt det. Absolut!

Min fredag har varit väldigt bra. Började skoldagen med ett prov i Matematik A. Suck. Det gick nog inte så bra. Mycket svårt var det. Samtidigt har jag bara mig själv att skylla. Det blev inget plugg igår. Jag vill skylla på att det inte var min dag, men... Ja. Jag gick aldrig till Ungdomsgruppen, eftersom jag hade tänkt gå igenom antckningar inför provet idag. Det kändes väldigt tråkigt att jag inte gick dit. Jag gillar att vara där, jag känner mig hemma där.
Hur som helst. Efter lektionen hade alla ettor samling i aulan. Där fick vi reda på vilka klasser, som vunnit olika tävlingar, som vi haft under de första veckorna. Min klass vann två tävlingar. Grattis till oss.
Efter samlingen var jag och några av mina klaskamrater på en liten försläsning hos tvåorna. De är så himla roligt att höra på dem. Det är avslappnat och man känner sig inte så liten. De är tots allt bara ett år äldre än mig, så varför vara rädd?

Min uppgift då... Vi har haft hela dagen på oss att göra klart den. Jag var klar innan lunch. Toppen!
Jag har fått reda på, hur jag ligger till med betygen, nu när vi har avslutet vårt fösta case. Jag är riktigt nöjd måse jag säga! Jag trodde inte alls att det skulle gå så bra. Mitt skrivande av läxor och utvärdringar har känts så trångsynt. Jag har inte lyckats se helheten, bara snöat in mig på ett spår. Inte bra. Men tydligen gick det inte så dåligt, som jag trodde.
Ännu ett leende fick jag, när min ansvarspedagog berättade att jag lyckades bra på diagnosen i matte, som vi hade i början av terminen. 20 av 22 rätt. Hon måste ha läst fel? Är jag verkligen så duktig?? Jag är ganska säker på, att det inte gick lika bra den här gången. Får jag Godkänt, så ska jag vara nöjd. Jag hörde av folk, när jag gick i nian, att om du har högt betyg i matematik, när du går i grundskolan, då ska du inte räkna med ett lika högt betyg på gymnasiet. Kanske ska du bara nöja dig med att få Godkänt. Stämmer det? Kanske. Jag var inte den enda, som tycker att dagens prov var svårt...

Att åka ut till pappa idag känns väldigt bra. Jag saknar naturen, atmosfären, mnniskorna, mina vänner... hela ön. Och självklart saknar jag pappa.

Kram

Läsarnas Ord
Ord från: S A N N A ♥

Jag har användning för det när jag fikar i alla fall (:



Tack så hemskt mkt, tjejen! ♥

2009-09-11 @ 13:02:41
URL: http://sannasrum.blogg.se/
Ord från: S A N N A ♥

Jasså (: Men det är ju så mysigt med vänner när man är på shoppingtur, eller bara ta en latte när man är i stan ;D

2009-09-11 @ 15:44:43
URL: http://sannasrum.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0