Present från Posten: "FRED!"

Jag har fått ett paket från posten. Det innehöll en bok...


Denna bok fick jag från Posten.


Paketets innehåll.

Ett papper var också med i paketet och på detta ark stod det följande:

Har du fått nog?

Ingen ska behöva skadas eller dö därför att någon inte tänker efter eller inte begriper hur illa det kan gå. Tänk bara på mordet på femtonåriga Therese Johansson Rojo. Eller på sjuttonårige Niklas Håkansson, som fick sitt liv förstört av ett enda slag med flaska.

I den här boken har vi samlat över hundra röster från hela världen. Det är författare och musiker, forskare och politiker, fotografer och journalister, och inte minst svenska ungdomar, som alla vittnar om att våld är det sämsta sättet att lösa konflikter – oavsett om det gäller ett bråk med jämnåriga eller krigshot mellan länder.

Det går att förändra attityder, men vi måste alla hjälpas åt. Nästa gång någon mobbar eller hotar kan just du göra skillnad. Nästa gång någon är utsatt är det just du som kan vara ett stöd.

Bläddra, läs, och visa boken för dem du har omkring dig. För ju fler som säger ifrån desto färre kommer att dö eller skadas av våld och misshandel. V hoppas också att boken kan inspirera  till en massa samtal – gå in på www.peacepower.se.

Tillsammans med alla andra sextonåringar får du boken tack vare ett generöst bidrag från fem svenska företag. det är Posten, Oriflame, Swedbank, Adlibris och Expressen som också vill vara med och säga stopp. Det räcker nu!”


Jag tycker det är helt underbart att vi har fått hemma denna bok. Det kan säkert få upp ögonen på många. Kanske kan vi en dag lyckas förändra vår värld - men detta går bara om alla hjälps åt.

/
Jasmine


Läsarnas Ord
Ord från: give it a chans

åh tack så mycket:) allt bra med dej idag? kram

2009-09-24 @ 12:47:03
URL: http://coconutkiller.webblogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0