Profil - bloggen i kortfattad version

På bloggen finns det en smart funktion som kallas för Profil. Här kan man som bloggare skriva lite kort om sig själv, sina intressen och vad man gillar och ogillar. Man kan också puclicera sitt bästa citat. Men hur många läser egentligen profilen? Helt ärligt? Jag gör, för jag tycker att profilen är ett snabbt och enkelt sätt att få reda på vem människan bakom bloggen är. Om man har utformat profilen väl, kan man som ny läsare med enkelhet lära känna bloggaren lite kort. Då slipper man läsa igenom hela bloggen, för att sen komma fram till att allt visade sig vara skräp. (Ja, det finns bloggar som är ren skit.)

Vi tar min blogg RosaNatt som exempel:
- Genom att läsa profilen får man kortfattat reda på vad jag heter, namn, stad och vad som är aktuellt just nu. Där kan man också se vilken inställning jag har till livet, genom att läsa mitt citat. I profilen kan man också se vilka mina brinnande intressen är och om vi kanske har en gemensam hobby.


Headern som RosaNatt har just nu.

- Headern är också en bra översikt för vad min blogg handlar om. Bilderna visar i illustration vad jag skriver om, vad som är viktigt för mig och vem som är jag. Där kan man på det mest konkreta sättet se att jag skriver om ensamhet och skärgårdsliv.
- Också genom att läsa vilka kategorier som finns i bloggen, kan man få en liten titt på vad jag skriver om. "Nära Hjärtat" är en kategori som visar vem jag är. Den är väldigt personlig - nästan för personlig. Bland kategorierna hittar man också "Foton" som berättar att jag är (hobby)fotograf. Kategorin "Västtrafik" säger också något om mig. Alla kategorier berättar sin del av mig och tillsammans bildar de en ganska stor och klar bild av vem jag - bloggaren bakom RosaNatt - är.

Hela min idé med det här inlägget - och idéen med att jag försöker ha ordning i min blogg - är för att ni, mina läsare, lättare ska hitta det ni söker. Det ska vara lätt redan från början. Redan från första gången du kikar in här, ska det vara lätt att hitta det du söker. Och om det nu skulle vara svårt, så är det bara att ställa frågor. Min blogg välkomnar alla som kan uppföra sig.



Läsarnas Ord
Ord från: ☆ Carlosa

sv: haha alltid snyggt med rosa! :D

2010-08-17 @ 09:30:49
URL: http://carlosa.blogg.se/
Ord från: Kate

Sv: Jag håller med dig! Men tyvärr är det inte så många som skriver där, det var därför jag skrev så där, för jag vet själv att det är ytterst få som läser eller skriver i dem! Skriver man inte i sin profilbild så kan man alltid ha en personlig text tycker jag! :)

2010-08-17 @ 10:11:29
URL: http://blondafanskapet.blogg.se/
Ord från: Annika

Så sant så sant bra skrivet!

2010-08-17 @ 11:37:04
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/
Ord från: Julia

dina kommentarer lyser upp min dag, alltid. engelskan var bara en tillfällighet, och senaste inlägget skrevs i ett trött tillstånd :)



Men det här inlägget gillar jag. Du skriver på ett sätt som gör att man känner att du skriver för oss läsares skull likväl som för din egen. Det uppskattas! <3



Kramar!

2010-08-17 @ 11:39:31
URL: http://lorissalovebomb.se
Ord från: Artemis

Jag brukar läsa profiler men jag har aldrig lyckats hitta din av någon anledning...

2010-08-23 @ 13:32:06
URL: http://kanjagblifrisk.wordpress.com
Ord från: Artemis

Aha! Nu hittade jag =D

2010-08-23 @ 13:33:01
URL: http://kanjagblifrisk.wordpress.com

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0