Talet jag ska hålla imorgon

När jag berättar för folk att jag bor på en ö, är deras första reaktion ”- Åh, va mysigt! Det måste vara underbart!”. Ja, svarar jag. Det är det verkligen. Men sen ser jag att deras ansiktsuttryck förändras och strax därpå kommer frågan ”- Bor du där även på vintern?”. När de har insett att jag faktiskt gör det, verkar det inte längre vara lika fantastiskt att bo ute på en ö. Jag antar att tankar på det praktiska har dykt upp i huvudet. Det är inte alltid så lätt att bo på en så begränsad plats. Båtar som går sällan, inställda turer när isen ligger tjock, begränsad tid i stan, alltid tider att passa… Att bo ute på ön är inte det lättaste för någon som vill leva storstadsliv. Jag har anpassat min livsstil efter platsen jag bor på. Det är en uppoffring jag har gjort, men jag ångrar den inte. I slutändan tycker jag att det är värt alla väntetider, stormiga dagar och tidiga morgnar.
Ta bara en titt på de här bilderna…



Jag tycker personligen att alla fotografierna visar en väldigt fin illustration av skärgården och hur det ser ut på ön. Även på vintern kan man njuta av naturen. Alla årstider har sin charm. Även om det ibland kan vara jobbigt att ta sig till och från stan, finns det alltid något att längta hem till. Se på bevisen! Jag skulle inte vilja leva utan en sådan vardag.

Du har just läst talet jag ska hålla imorgon. Det ska inte vara långt, bara några minuter. Antagligen gör jag lite ändringar under kvällen, men detta är grunden till mitt mauns.


Läsarnas Ord
Ord från: Anna

Jag tror jag skulle få samma reaktion om jag bodde på landet i Närke även under vintern. det är som man SKA bo i stan. Gud så tråkigt, jag vill fly stockholm så fort som möjligt :P

2010-08-31 @ 15:21:07
URL: http://annaanstensen.blogg.se/
Ord från: V I L M A

sv: Tack så mycket! :)

2010-08-31 @ 16:15:16
URL: http://viilma.blogg.se/
Ord från: claudia

vilka fina bilder :D

2010-08-31 @ 16:59:33
URL: http://mmeinleben.blogg.se/
Ord från: hanka

Tack! Blir så glad när ni gillar dom. Kram!

2010-08-31 @ 17:10:58
URL: http://angicja.blogg.se/
Ord från: claudia

ja, tycker dom är skit snygga!

aw, men tack så mycket :-)



okej, då ska jag ta o kolla på några fler :D

2010-08-31 @ 17:15:45
URL: http://mmeinleben.blogg.se/
Ord från: claudia

okej :D

2010-08-31 @ 17:36:08
URL: http://mmeinleben.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0