Dagen före Julafton



Dagen före julafton. Klapparna är inslagna och utanför fönstret ligger snön vit. Finns det ens en möjlighet att all snön försvinner tills imorgon? Jag skulle inte tro det. Något Medelhavsklimat av värsta slag får vi nog inte uppleva - inte denna vintern i alla fall. Julstressen är som bortblåst. Jag ska njuta av julen, det bestämde jag mig för, när jag i måndags köpte samtliga julklappar. Det var sista rycket, nu återstår bara ledighet. Idag ska julgranen hemma hos pappa kläs, något som vi gör varje år dagen före aftonen. Rickard kommer också ut, för att hjälpa till. Han ska vara med på Julafton, som firas hos min farbror och hans familj. Vi blir närmare femton personer, vilket jag tycker är ganska lagom för att fira julafton. Hur många tycker du att man ska vara på julafton, för att få bästa stämning?


Läsarnas Ord
Ord från: Rinki

Hm, jag tror att det beror på. Jag och min släkt har oftast träffas runt julafton (när jag var yngre var det på julaftons lunch numera är det den 26:e vi träffas) och det tycker jag är underbart härligt! Småbarnen (kusinbarnen) får en i julstämning och det är härligt att vara alla tillsammans. Vi är nog över 20 stycken om alla är med, så det blir ju en hel del.



Men det kan vara mysigt att bara vara hemma med familjen också, fast jag är van vid att alltid ha släktingar och sådant runt omkring mig att det kommer att kännas jättekonstigt nu när både min pappa och lillebror är borta över julen. Jag, mamma och farmor kommer istället att fira ensam. Det lär snarare bli som en vanlig lunch, men jag hoppas att det blir lite julstämning. Ikväll ska jag hem till mamma och hjälpa till med granen och så, vi brukar också alltid klä den en dag innan, så vi får se hur det blir, kanske kommer stämningen då också.



Sv: Mysigt att vara hos pojkvännen under julen! Jag kommer att åka hem till mamma ikväll, för att kunna vakna upp där på julaftonsmorgon och sedan kommer jag tillbaka hit till sambon på julaftonskväll och firar lite med hans familj. Det kommer nog att bli mysigt.



Nej, visserligen kanske du inte får feedback på det du skriver för dig själv, men jag är en stark förespråkare för att skriva för sig själv. Det är skönt att få ut känslor ibland, även om det kan vara trevligare när man får feedback. När du skriver privat skriver du mer öppet, får du då någon snilleblixt som du känner att "åh, det där satte jag verkligen ord på", kan du ju alltid välja att dela med dig av dem på bloggen. Det är hur som helst skönt att ha ett outlet. Jag bloggar ju anonymt också, så det kan man ju också göra.

Man ska inte stänga in känslor, så på något sätt måste de ut; hur man gör det får man bestämma själv.



Jag har förresten lagt till en länk till din blogg nu på min blogg bland bloggar jag följer. Sorry att jag inte har gjort det tidigare.



Puss och Kram!

2010-12-23 @ 12:23:50
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: Heidi

Sv: Jag hoppas också att de skall bli glada och nöjda med det de får. :) Kanske man får nånting själv också men det vet jag som inte. :)



Jag inledde mitt jullov den 17.12. Men som sagt så var jag inte på julfesten. Tyckte det var så onödigt då vi inte fick nå betyg eller så. Och hade som ingen ordentlig julfest heller. :/



Hade ni någon julfest? :)



Kram

2010-12-23 @ 13:15:23
URL: http://karkkimonsters.blogg.se/
Ord från: Anonym

Idag måste du kolla in min blogg. ;)

2010-12-23 @ 17:31:53
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Ord från: pernilla

sv; Jag gillar kortmakeriet! God Jul på dej:)

2010-12-24 @ 00:13:46
URL: http://orsundsbrofarg.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0