Med en annan syn

Jag har åkt till Stockholm - och det med en annan syn. Framtiden väntar och det kan mycket väl bli så att jag lever mitt vuxna liv i huvudstaden. I alla fall i några år. Bara för att man flyttar, behöver ju inte det betyda att man stannar för all framtid. Man kan ju alltid flytta tillbaka hem. Men några år i Stockholm kan mycket väl komma i min väg. Eftersom min pojkvän är här ifrån, faller det sig ganska naturligt. Han flyttade ju ner till mig, jag vill göra det samma för honom. Under hösten har jag funderat fram och tillbaka. Det krävs många timmars tänkande och övervägande för att jag ens ska kunna släppa taget om min ö, min tillvaro här hemma. Men vem har sagt att en ny stad inte kan bli ett nytt hem? Ett nytt hem, det borde jag klara. Som det är nu har jag ju tre hem. Hela mitt liv (bortsett från mina tre första år här i världen) har jag bott på två ställen. Ett nytt hem är kanske precis vad jag behöver. Samtidigt måste jag nog inse något som är så självklart för mig, egentligen; man kan ha flera hem. Jag har faktiskt aldrig bott på bara ett ställe. Jag har aldrig sett hela min garderob på en gång, jag har aldrig kunnat välja skor efter tillfälle (om jag inte planerat i förväg att det och det och det ska med...). Ett nytt hem, en ny tillvaro.

Med en annan syn. Jag har svårt att släppa taget, men ibland är det något man får offra, för att vinna något annat. Och jag vill vinna kärleken och det kräver sina uppoffringar.
 Jag måste erkänna att det kändes aningen konstigt, innan jag åkte upp. Rädsla blandat med förväntningar och livsglädje är en skrämmande känsla. Vi får se hur det känns, när jag kommer hem och åter befinner mig i vardagen.

Tidsinställt inlägg, skrivet 2010-12-26.


Läsarnas Ord
Ord från: Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!

Tack finaste du! :D



vad skönt att du har förståelse! Det är alltid kul med mycket bilder tycker jag. ;)



Hoppas du haft en bra jul och vecka!

Kramar

2010-12-28 @ 22:25:58
URL: http://adaras.se
Ord från: Anna

Gud så kul att du är i min stad! Hoppas du har det så trevligt trots att det är kaos pga mellandagsrean hehe :P



kram <3

2010-12-29 @ 10:23:37
URL: http://annaanstensen.blogg.se/
Ord från: Eleonore

Visst skulle det bli en omvändning i livet om du flyttade till Sthlm, det är verkligen ett annat tänk där än i Göteborg. Men väl värt att prova några år och som du säger, trivs man inte kan man alltid flytta tillbaka. Är så glad att jag kommer flytta hem till jul 2012, bara 2 år kvar hemifrån! :D

Kram till dig och hoppas du trivs i Sthlm nu

2010-12-30 @ 10:06:56
URL: http://fikamed.blogg.se/
Ord från: Heidi

Sv: tack! Vår speciella dag blev nog en oförglömlig dag. :) Men det skall komma in bilder på bloggen under denna dag. :)



Hur har din jul gått då? :)



Kram

2010-12-30 @ 13:29:42
URL: http://karkkimonsters.blogg.se/
Ord från: Eleonore

Ja men det är ju absolut inget misslyckande att flytta tillbaka. Det är bara insikten att man inte kan trivas på alla ställen i världen. Jag har själv insett att jag inte alls passar i en småstad även om den är väldigt mysig men jag gillar mycket fart omkring mig.

Det är snarare starkt att kunna erkänna för sig själv att det inte passar att bo på ett visst ställe :) Men men ska alltid ge det en chans innan man kan göra valet!

Det låter bra, jag har hela dagen planerad den 4e och den 6e. Den 5e ska jag förbi mitt gamla jobb vid 14 tiden men innan och efter har jag inget planerat :) Men vi kan höras närmare!

kram

2010-12-30 @ 18:01:34
URL: http://fikamed.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0