När människor behandlas illa

Påstå att jag är känslig, men jag kan inte hantera att se människor behandlas illa.


The Kite Runner.

'Flyga drake' ('The Kite Runner') rullades igång och jag försökte hänga med. Eftersom jag har sett filmen en gång innan, tyckte jag att det var ett bra tillfälle att verkligen förstå vad den handlar om. Det är en hel del att hålla reda på och därför gäller det att hålla tungan rätt i mun. Första timman gick bra. Det var några obehagliga scener, men jag valde då att titta bort och koncentrerar mig på annat. När slutet och det stora äventyret började, då blev det jobbigt. En kvinna dör efter att talibanerna kastat sten på henne. Hon blev alltså stenad till döds. Jag höll för öronen, blundade och nynnade tyst på en melodi, för att slippa höra kvinnans skrik, hennes lidande. Jag klarar inte av det. Känslan jag fick, när jag såg denna scen fick mig att känna obehag. Jag ville bara gråta. Det var just vad jag behövde göra. Jag samlade ihop mina tillhörigheter och gick fram till läraren, förklarade läget och lämnade sedan klassrummet. När jag var ensam i korridoren brast det. Tårarna började rinna och jag kände hur hemskt det verkligen var. Jag blev så arg, så ledsen, så rädd, så... allt! Det var jobbigt, men jag var tvungen att ta mig ut från skolan. Jag tog mig till skåpet, sedan upp i kapprummet och ut genom den stora porten. Väl ute på gatan hade jag samlat mig lite. Jag torkade snabbt bort tårarna, som sakta slutade rinna.
Efter ett telefonsamtal med Rickard mådde jag lite bättre. Resan genom isflak gjorde nog också sitt. När jag kom in genom ytterdörren kände jag mig rätt okej. Om man bara låter hjärnan bearbeta det man har upplevt, så brukar det bli bättre.

Hur reagerar ni, när ni ser människor behandlas illa?


Läsarnas Ord
Ord från: Erika

Det är hemskt att se människor behandlas illa.



Jag har tänkt att läsa boken flyga drake.



2010-01-19 @ 19:24:35
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Ord från: Louise Johansson

SV: Jaa riktigt kul var det att se att de var så många. :D

2010-01-19 @ 19:40:25
URL: http://louisejohansson.blogg.se/
Ord från: Julia

Du måste ha ett väldigt stort hjärta, min vän! Håller även med det du skrev om kändisarna.



Jag blir upprörd, jag kan rent utav bli illamående. Gråter mest när jag ser människor som HAR blivit illa behandlad men som till slut blir hjälpta. Då kan jag inte sluta...

<3

2010-01-19 @ 20:00:10
URL: http://tankesmedja.blogg.se/
Ord från: Novembersara.

Jag tror du vet hur jag reagerar när människor behandlas illa eftersom du läser min blogg, och jag har skrivit om det. Men du tjejen har ett stort hjärta och jag känner så igen mig i det du skriver och i dig!

2010-01-19 @ 23:19:55
URL: http://novembersara.blogg.se/
Ord från: becka

Jag måste läsa boken och se filmen. har inte gjort det, men har hört att den ska vara bra..

Jag blir ledsen när folk behandlas illa. Eller det beror på.. Jag blir nog både ledsen och arg.



Ska skriva om mobbing ikväll tror jag. Kramar, hoppas du inte tänker på de för mycket så du blir ännu mer ledsen :( <3

2010-01-20 @ 12:44:23
URL: http://justoneblackangel.blogg.se/
Ord från: kristalina

Boken är hemskare. Eller hur man ska säga. Men jag läste boken först och tyckte därmed att den var mycket bättre. För de lämnar ute en del grejer i filmen som jag tycker är viktiga. Men så är det väl alltid att man inte riktigt blir riktigt nöjd med filmen..

2010-01-20 @ 15:06:33
URL: http://kristalina.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0