Minnen från Språkresan

Min mamma tjatade ganska länge på mig om att jag borde åka på språkresa. Jag var skeptisk. För det första var jag rädd. Jag hade aldrig varit utomlands förut (bortsett från länderna i Norden), flyga hade jag inte heller testat på och dessutom skulle jag bli tvungen att prata engelska - jag som verkligen avskydde det. Min skräck var att öppna munnen och försöka få fram ord på engelska.

 


Ett fåtal av de bilder jag tog i Hastings.

För ungefär två år sedan bokades en resa för mig. En språkresa till Hastings skulle bli av. Jag skulle resa själv, ensam, utan någon som helst trygghet. Jag var spänd och förväntansfull inför äventyret. Det blev en resa som jag sent kommer att glömma.
Det var något speciellt med att åka på språkresa.
Man kom bort ett par veckor, fick uppleva något annat, se nya platser och träffa andra typer av folk. Jag var inne i en aura av förvåning. Allt var nytt och jag var lycklig! Sen kom man tillbaka till Sverige. Jag genomled någon form av depression och hade helt plötsligt fått en annan syn på tillvaron och det liv jag levde. Jag var förvirrad och sårbar. Alla dessa minnen, känslor, inryck. All denna kärlek, lycka, sorg och vänskap. Allt hade blandat av en gigantisk mixer och jag visste varken ut eller in.
Min syster ska i sommar iväg på språkresa - till Hastings, samma ställe som jag besökte. Inför hennes resa känner jag mig... Jag vet inte vad jag vill! Jag vill att hon ska åka, så att hon också får uppleva allt det jag fick vara med om. Samtidigt vill jag skydda henne. Jag vill inte se henne ledsen och sårbar, förvirrad och rädd. Jag vill ju att hon ska vara glad. Det är en svår avvägning, men jag antar att jag inte har mycket mer till val än att låta henne åka. Hon är faktiskt inget barn längre, hon är på väg att bli vuxen. Jag hoppas att hon får en minnesvärd resa och att hon växer som människa med hjälp av resan.
Tack för att jag fick dela resa med er, Hastings sommaren 2008 16 juni-7 juli.


Läsarnas Ord
Ord från: Pipen

Vilka härliga bilder... :) Känns som det var så hemskt längesedan man var där. Har nästan lust att försöka leta upp lite egna bilder och vältra mig i.



svar: Det som hände var att det inte gick att ladda upp en bild jag gjort i paint till blogg.se

2010-01-17 @ 17:07:19
URL: http://pipig.blogg.se/
Ord från: becka

vad kostar sånt?:o

2010-01-17 @ 17:59:26
URL: http://justoneblackangel.blogg.se/
Ord från: Josefine

Jag saknar det så otroligt, går inte att beskriva. Stället i sig var ju så underbart.

2010-01-17 @ 18:47:39
URL: http://josefineterezia.blogg.se/
Ord från: Elina

Längtar tillbaka<3

2010-01-17 @ 19:14:02
Ord från: Lina

fina bilder!

2010-01-17 @ 19:54:01
URL: http://alexlina.blogg.se/
Ord från: becka

Svar : jag går aldrig för långt. haha, klart jag inte är kär i dem.. bara lite.. förälskad.. vill ju ha de dem visar på filmerna. Dem är ju säkert inte såna i "real life". hehe. Fastnade du inte för filmen så prova boken. första heter "Om jag kunde drömma" (tror jag..) och det är en sån som man ligger vaken hela natten för att få läsa klart och när den är slut måste man fortsätta med tvåan.. Fastnar du inte för boken så är du nog en true blood:are ;-]



Fint med minnen så från saker man gjort.. Väldigt fina bilder (som vanligt)



Kram!

2010-01-17 @ 21:19:15
URL: http://justoneblackangel.blogg.se/
Ord från: Erica

Förstår lite hur du tänker där.

2010-01-18 @ 14:24:24
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Ord från: Survivor

Ja vi gör det!! Det är ca 28mil i mellan just nu, men jag har planer på att flytta, hitta lägenhet där han bor och sedan plugga. Vi har haft en toppen helg! :) Jag kan inte riktigt skriva allt öppet, har ju min blogg anonym som du vet, så det du skriver tillbaka puplicerar inte jag, inte allt iaf när de är privata frågor. Hoppas du förstår!!.. Hoppas att din helg vart TOPPEN!.. -kramar-

2010-01-18 @ 16:16:13
URL: http://keeponsurvivin.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0