Stark eller svag

Min kompis Julia har startat en ny blogg; Tankesmedjan. Den inspirerar mig verkligen. Efter att ha läst detta inlägg, blev jag fundersam och kom att tänka på det här med att vara stark eller svag...
Jag har alltid fått höra att jag är en stark människa, men vad menar folk egentligen med det? Jag är ju inte stark fysiskt, så de måste mena psykiskt, när de uttalat sig så. Men är jag stark psykiskt? Kanske är jag det. Jag är nog väldigt tankspridd och mina tankar, mina funderingar och mitt hjärta vägleder mig igenom livet. Jag vet att efter alla jobbiga tider, kommer det lycka och kärlek.
"Natten är aldrig helt svart - där finns alltid en nyans av rosa."



Jag har varit ledsen så många gånger. Det är mänskligt och jag skäms inte för det. Varje gång tårar har fallit längs min kind, har jag lärt mig något nytt. Den största erfarenheten är nog att det bara är att resa på sig, borsta bort smutsen, blåsa på det onda och sedan gå vidare. Man går och går och det blir bättre. Man ska inte ge upp. Man ska fortsätta gå, för det blir bättre en dag. Det jag nu skrivit, är det ett tecken på att jag är stark som människa?
Svaghet. Vi är alla svaga, men i olika mängd. Jag har varit riktigt svag. Tankar på att jag inte vill leva mer har spökat i mitt inre, men jag har aldrig riktigt kunnat ta åt mig tanken. Jag vill leva. Jag vill veta om jag klarar motgången. Jag vill se vad som väntar. Nästa dag kanske allt känns bättre. Min pappa säger alltid; "Allt blir bättre om man sover." Jag kan inte säga emot honom. Efter en natts sömn känns allt bättre. Man har inte längre ont. Tankarna har fallit på plats och man kan ta beslut, vända och vrida på problem och allt blir mycket lättare.
Var stark, svagheten kommer passera. Tänk framåt. Efter natt kommer dag.

Till sist vill jag be om din åsikt. Hur verkar jag vara? Är det som jag har hört så många gånger; är jag stark? Och vad tycker du om bloggen? Jag har fått kommentarer om att min blogg är stark. Håller du med eller har du andra åsikter?
Tack för dina ord.

Jasmine

Läsarnas Ord
Ord från: Julia

Det är starkt att vara med om tuffa saker och sedan ta sig ur dem. Det är starkt att återfinna sin livslust, att finna hopp i hopplöshet. Det är starkt att erkänna sin egen identitet även om inte alla förstår den. Du är stark.



Jag är stark på samma sätt. Men jag är samtidigt svag: det finns saker jag vill förstå men inte kan läsa mig till, inte kan intervjua någon om, inte kan få svart på vitt. Stora frågor som infekterar mitt inre stundtals, men som jag är fullkomligt oförmögen att lösa det.



Det gör mig, som troende, väldigt ödmjuk inför Gud och inför de saker som gör mig glad. För mig är det starkt att erkänna sin svaghet, och att vara svag leder till att jag uppskattar och älskar det som gör mig stark igen så mycket mer!



Kramar<3/ Julia

2010-01-07 @ 22:15:58
URL: http://tankesmedja.blogg.se/
Ord från: Julia

Glömde en sak: du skrev att ni inte känner något behov att ha Gud som vägvisare och att det kanske inte behövs.



Jag tror att det ligger i vad man tror på. Sedan jag blev kristen så kan jag säga att jag helt klart BEHÖVER Gud.



Men min pojkvän är inte kristen, inte mina föräldrar eller min syster heller. Och de har alla fantastiska värderingar, bra mål i livet, är ödmjuka och kärleksfulla människor. Så hur man är har inget att göra med om man tror på Gud eller inte, man kan ju vara helt underbar ändå, som du verkar vara min vän <3

2010-01-07 @ 22:20:13
URL: http://tankesmedja.blogg.se/
Ord från: Motorcykeltjejen

Hejsan!

Jag tycker du har en stark blogg!

Å som du skrev upplever jag dig stark psykiskt och det är ju en himla bra egenskap!



Har du börjat skolan igen nu efter jullovet?

Hoppas du får en bra och trevlig helg!

Många kramar

2010-01-08 @ 10:39:30
URL: http://nakenhunden.blogg.se/
Ord från: Leia ♥

De menar nog psykiskt då ja.

2010-01-08 @ 11:27:17
URL: http://leiabloggar.blogg.se/
Ord från: Rebban

fin blogg du har kram

2010-01-08 @ 11:56:04
URL: http://rebbsann.blogg.se/
Ord från: Rebban

tack så jättemke . inget att tacka för . tyckte bara den var fin färgen innehållet å så kramar

2010-01-08 @ 13:01:43
URL: http://rebbsann.blogg.se/
Ord från: kristalina

Svar: Ja det är det. och tack så mycket :)



Stark, men potential att vara starkare. Fokusera på det positiva! :)

(tyckte om hennes också, coolt)

2010-01-08 @ 13:14:19
URL: http://kristalina.blogg.se/
Ord från: anna

sv: ja true blood är helt sjukt bra! har du sett s.2 också? :)

2010-01-08 @ 15:01:43
URL: http://addspirit.blogg.se/
Ord från: anna

sv: ah okej men då har du en grym säsong framför dig :)

2010-01-08 @ 18:37:22
URL: http://addspirit.blogg.se/
Ord från: Erica

Svar: Tack! :) ♥



Jag har inte varit inne här så många gånger, men jag tycker att du verkar vara stark. Att inte ge upp och tro att det blir bättre en dag är starkt enligt mig. :)

2010-01-09 @ 00:12:50
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Ord från: Julia

Jag vet inte, jag tycker att kyrkan ibland kan kännas som en plats som gör reklam för sig. De hittar på saker som ska locka till sig folk, men mest för att kunna skryta med antal medlemar och inte för att verksamheten i sig är särskilt bra. Vasakyrkan har grymt bra verksamhet, mycket med uppenbart kristen inriktning och andra som är mer profana - typ tv-spelskvällar och tårtbakartävlingar! Är glad att ungdomskvällarna är bra för din del, det är så det ska vara: man ska känna sig välkommen som person! :)



Tack söta du, det är en gammal bild men jag hittade ingen nyare ;P Får ta några ikväll :)

2010-01-09 @ 15:48:33
URL: http://juliapysslar.blogg.se/
Ord från: becka

du är stark!!

2010-01-09 @ 20:05:06
URL: http://justoneblackangel.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0