Vi minns Taizé

En gudstjänst i samma anda som i Taizé har jag ikväll tagit del av. Resan pågick för två månader sedan och nu minns vi vår vecka i en liten by i Frankrike. Jag fick sitta på en av de unika pallarna, medan jag och övriga församlingen sjöng sköna sånger från Taizé - alla upprepade många gånger om. Sann Taizéanda. Det var som att vara där igen. Redan under första sången fick jag känslan. Vi sjöng "Sjung lovsång alla länder och prisa Herrens namn...", en rad som alltid gör mig varm i kroppen. Inte för att min religiösa tro är stark, utanför att mitt starkaste minne från Taizé kan förknippas med den låten. Det var min första gudstjänst på platsen. Jag var nervös för att den kristna delen skulle ta över, men blev mäktigt förvånad. Det var inget påtvingat, det fanns inga krav. Och trots det sjöng jag av hjärtats lust. Det var makalöst häftigt, speciellt eftersom de två tusen andra i kyrkan också sjöng sången - på svenska, och då ska ni veta att alla inte kommer från den norra delen av Europa.

Det var häftigt att få uppleva känslan igen. Känslan av gemenskap. Minnen från en på många sätt givande resa. Och stunden då vi alla sjöng i stämmor, som om vi hade det i oss... Vi minns Taizé.


Frukost i Taizé, 2011-06-22.

Jag vet att jag lovade er bilder från resan. Tyvärr har lusten att publicera inte funnits under sommaren. Finns det intresse, kan jag visa bilder på samtliga måltider - om ni vill? De ser inte alltid så aptitliga ut...


Läsarnas Ord
Ord från: anniepiie

Jaa, visa fler måltider! :D Sännande tycker jag att få prova olika kulturers mat osv! :) SV: Nu är skylten borta! ;)

Såhär gör du makarnopudding:

Kokar ca 4 dl makaroner, smörjer en form och häller i hälften, sen skär du en bit falukorv (eller ngt annat om så önskas) i tärningar och lägger ovanpå makaronerna. Lite riven ost och hackar purjolök och en gul lök och lägger ovanpå. Till sist på med resten av makaronerna och ytterliggare lite riven ost längst upp.

Sen häller du på äggstanningen och in i ugnen som ska stå på 225 grader i ca 30 min.

Äggstanning: vispa ihop 3 ägg, 2,5 dl mjölk och svartpeppar efter behag.

Mums, prova gärna och fråga om du undrar över något! ;) Ha en bra dag nu! :D Kramar

2011-08-25 @ 08:50:10
URL: http://anniepiie.blogg.se/
Ord från: Anna Katana

Tur att det finns telefon (:



Det där lät ju helt fantastiskt, förstår om det var en speciell stämning i kroppen då.



Kram

2011-08-25 @ 11:26:30
URL: http://annakatana.devote.se
Ord från: Rinki

Intressant att läsa om :)

Synd att du inte känner för att lägga upp bilder från sommaren, jag tycker att det vore roligt att se lite bilder på dig. Du är säkert jättevacker, jag har ju sett den du har i Headern och den gillar jag jättemycket! Men förstår att det känns privat.



Sv: Jag finns alltid här ifall du skulle behöva någon, dock är jag ledsen att jag inte kan finnas där för dig "på riktigt", eller vad man ska säga...

Men kommer du till Stockholm så kan jag absolut bjuda på en fika, känns inte riktigt som att det är picknik-väder just nu.



Hur hade du och R det i Stockholm tillsammans? Firade ni era 3 år på något sätt? Jag har saknat dig och din blogg mycket under semester, det känns i alla fall skönt att komma tillbaka till det om inte annat :).



Du skrev att du började skolan igår, hur känns det?



Kram

2011-08-25 @ 13:40:46
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: AnnaWK

Tycker det är underbart när man kan se tillbaka på lyckade resor och har minnen som är starkt förknippade med just det tillfället. Ofta blir det ju så med musik :)

2011-08-25 @ 17:58:15
URL: http://annawk.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0