Julstress - inte alls

Och alla talar om julstressen och många upplever den hets som lätt skapas inför tre dagar om året. Men inte jag. Själv är jag ganska förvånad i och med att jag alltid har fullt upp och lätt känner att armar och ben inte räcker till. I år är det annorlunda. Jag tror helt enkelt att det beror på att jag inte har gjort en så stor sak av alla "måsten". Alla julklappar är inte köpta, men vad gör det. Jag har en hel vecka på mig och blir det inget inhandlat då så får det vara. Eller? Julen ska ju vara en tid av glädje och att då förstöra högtiden genom att stressa runt på stan är bara onödigt.


Julklappsinslagning
Bilden är redigerad.

Jag tillbringade någon timme ikväll med att slå in de än så länge inhandlade klapparna. Att slå in paket är ju halva nöjet, säger jag som älskar att vara kreativ. Mina inslagningar är sällan något utöver det vanliga, men jag strävar inte efter att vinna pris. Jag slår bara in - för att det är roligt. Dessutom är det ju en hel del rim som ska skrivas. Finns det något roligare än rim?! Mina morföräldrar rimmar alltid på sina paket och jag har börjat ta efter den traditionen. Jag älskar ju trots allt att skriva och visst vore det en skam om jag inte tog vara på min talang även i juletid.

Tacka vet jag mitt sunda sinne, annars hade jag väl gått in i väggen - bokstavligt. Hösten som har gått har varit planerad från morgon till kväll och jag har ibland önskat att det gick att sova fem kvartar i timmen.

Snart jul och jag längtar. Och julstressen, den kan inte nå mig.
(Räcker ut tungan åt Julstressen och flinar den hånfullt rakt i ansiktet...)


Läsarnas Ord
Ord från: DIANA ÖSTERBERG

sv; ojdå :/ håller tummarna för er där nere!

2011-12-18 @ 22:51:39
URL: http://dianaosterberg.blogg.se/
Ord från: Gabriella

SV: Nämen äsch! Ja denna snöbrist ja. Hoppas och håller tummarna att snön når er lagom till julaftons morgon!=)

Ja, är verkligen härligt med jullov. Välbehövligt speciellt med tanke på förkyldningen.

Hoppas du får en fin julavslutning på torsdag!

Skön och sund inställning du har! Varför stressa i juletider ja? Det handlar ju inte om att komma först, det är ingen tävling. Gemenskap och god mat känns nödvändigare.

Kram

2011-12-19 @ 00:20:58
URL: http://elephantzoul.blogg.se/
Ord från: Sara Sjöström

Sv: Tusen tack!

2011-12-19 @ 03:19:04
URL: http://santapola.blogg.se/
Ord från: Patricia♔

Jag känner en hemsk stress. Speciellt nu när jag fått magsjuka också!!



Kram

2011-12-19 @ 15:24:40
URL: http://patriciac.blogg.se/
Ord från: Hannah Larsson

Åh tack så mycket Jasmine!



God jul!

2011-12-19 @ 16:27:52
URL: http://hannahlarsson.com
Ord från: Anna Katana

Skönt att du inte stressar. Gör inte jag heller, men kanske mest för att jag verkligen är klar med allt.



Tycker också om att slå in klapparna.



Tack (:



Vi kollade på musikhjälpen och sen var vi och hade myskväll hos hans syster. Mycket trevligt. Det bästa är att ppjken stannar till torsdag.

Hur var din helg?



Kram

2011-12-19 @ 17:42:03
URL: http://annakatana.devote.se
Ord från: Olivia - drömmen mot att bli fotograf

SV: har faktist inte såå mycket julstress nu, hade de innan mer :D För nu har vi bakat klart allt, alla julklappar (utom 1) är färdig och inga läxor :D

Hur är de själv med julstressen ?:D

kramis♥

2011-12-19 @ 17:42:52
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
Ord från: camilla

Jag håller så med dig, alla stressar och fläcktar runt kring jul istället för att ha de mysigt. folk stressar som tokar kring julklappar, julmat osv..



Vad kul e du bra på att rimma? vi brukar också skriva rim ibland :D vad har du att rimma på iår?:) några tips kanske?:P



ÅÅ smaskiga grejor :D vit limetryffel lät riktigt spännande :D



ha en riktigt fin kväll

kramis

2011-12-19 @ 18:57:06
URL: http://resanupp.devote.se
Ord från: Nettez

Allt bra ? :)

2011-12-19 @ 21:03:15
URL: http://neettezcarasig.blogg.se/
Ord från: Rinki

Det är skönt att du har en mer avslappnad relation till julstressen i år! Du har verkligen rätt, det är inte stress julen ska handla om. Jag har nog varit rätt lugn i år också, men vissa presenter har varit svårare än andra; brukar annars ha rätt så lätt för dem. Har två kvar, varav en som jag ska inhandla imorgon eftermiddag.



Kul att du har kvar det där med rimmen, jag har alltid varit dålig på att hålla mig till rim. Någon jul har jag använt mig av dem, men väldigt sällan. Det jag älskar är att slå in klapparna.



Sv: Tack, vad gulligt du skrev om mitt inlägg 350 år. Jag tyckte att detta inlägg om julstressen som du skrev var väldigt charmigt, speciellt den lilla parentesen i slutet.



Jag har också varit sådär med serier, när jag kollade på The OC så satt jag också och kollade ålder på alla och så vidare. Jag gör det ofta med nya filmer och serier, sitter och läser på IMDB :) det är rätt så spännande. För övrigt så skulle jag nog ändå kalla mig lite nördig; vilket jag bara gillar.



Tänka på mig när du lyssnar på Takida låten? Hur kommer det sig? <3 Inte för att jag klagar.



Hm, det är ju klart att jag inte har träffat dig i verkliga livet, men jag har svårt att tänka mig att jag skulle tycka annorlunda om dig för det -- möjligtvis att jag skulle gilla dig ännu mer. Det är din passion och intensitet som jag tycker är så härlig!



Kramar <3

2011-12-20 @ 01:19:21
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: Sara

Jag älskar att slå in julklappar :)

2011-12-20 @ 08:37:55
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Ord från: Nathalié - Tävlingar i bloggen!

Hej hej,



om du gillar tävlingar så har jag igång flera stycken på bloggen :). Bland annat kan man vinna en valfri vara från Uffes saker och ting, presentkort på Imagecollection, m.m.



God Jul!



Kram Nathalié

2011-12-20 @ 09:00:14
URL: http://yarp.blogg.se/
Ord från: Eleonore

Jag tror att julstressen bara handlar om inställning och oplanering. Om man bara förbereder, planerar och har en avslappnad inställning till julen så kommer det gå som en dans. I min familj har vi aldrig julstressat känns det som. Även om man jobbar varje dag fram till jul finns alltid en timme här och där till julmys och förberedelser :)

Det låter som du får en mysig julafton och juldag, så brukade jag också fira med mina föräldrar. Men i år firar vi jul med sambonsfamilj som bor utanför Kalmar. Passar på när vi bor här nere men klart man saknar jularna hemma :)

Kram

2011-12-20 @ 11:38:52
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Ord från: Elin

Det låter verkligen klokt tänkt. Julklappar är ju inte vad julen handlar om. Det är en stämningshöjare, men inte det viktiga. Så hur blir din jul, vilka firar du den med?



Bor där på halvtid? Bor du på ön sommartid?

kramar

2011-12-22 @ 20:33:00
URL: http://uturanorexin.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0