Staden ur balans

När jag gick hemifrån i morse kunde jag inte ana att mina regnbyxor skulle komma så väl till pass. Jag tror egentligen att ingen hade räknat med så mycket kaos, som vädret i Göteborg denna dag skapade för trafiken. Jag fick ett telefonsamtal från mamma tidigt på eftermiddagen, där hon beklagligt nog meddelade att det inte skulle bli någon träning för vår del. Mina kläder var i hennes bil och hon hade inte ork att försöka ta sig in till centrala stan, i och med att Älvsborgsbron var avstängd som en följd av den kraftiga blåsten. Min shoppingrunda på stan blev dock av - och den blev dessutom längre än jag hade planerat. När det kom fram att det med nöd och näppe gick att ta sig hem - med en sisådär någon timmes försening på samtliga platser i staden – fruktade jag inför att försöka ta mig hem. Jag stannade kvar i stan så länge jag orkade (och hann på så sätt köpa riktigt många julklappar), med förhoppning om att det skulle gå lättare att komma hem efter den värsta rusningen. Den första bussen som kom, tjugofem minuter försenad men inget som påverkade mig, visade sig bli full och där med fick jag inte åka med. "Jag tar nästa buss", tänkte jag optimistiskt. Det beslutet ändrades dock snabbt, när det från en osäker källa kom fram att det var en och en halv timme kvar till nästa buss beräknades avgå. Då tog jag mina kassar och gick... Det blåste ordentligt och vattnet piskade mig i ansiktet. Jag fick en känsla av att jag transporterades bakåt, istället för i den riktning som mina ben bar mig. Det kom en buss mot området där jag bor, men den linjen tar en himla omväg. Jag övervägde mina alternativ och hoppade tillslut på den bussen. Linjer som gick närmare mitt hem skulle komma om några minuter - eller inte alls.

Slutligen var jag hemma; efter en lång dag på stan, påmind om träningsvärk i låren och med fuktiga regnkläder. Mina jeans var dock torra, tack vare regnbyxorna...

Hur klarade ni er idag? Göteborgare, är ni oskadda?
Övrigt folk, har ni kommit hem med hälsan i behåll?


Läsarnas Ord
Ord från: Sara

Ja fy vilket väder det varit i Göteborgsområdet! Jag jobbar i Kungsbacka och bor i Lindome, gud vilka stormar alltså!

2011-12-09 @ 22:22:00
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Ord från: Olivia - drömmen mot att bli fotograf

låter som värsta kaoset, själv blåste ja nästan av cyklen!...



sv. åh,tusen tack..de värmer!

kramis♥

2011-12-10 @ 00:13:22
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
Ord från: Malin

Ja fy, oväder är inget vidare.. Tur att du tog dig hem ordentligt! :)

2011-12-10 @ 09:23:16
URL: http://malinan.blogg.se/
Ord från: Rinki

Skönt att du kom hem i alla fall. Här har det inte riktigt varit sådant kaos, men man har ju följt vad som händer runtom i landet. Här är det mest blåsigt och då och då regnigt. Har lyckats se lite snö en gång, men det försvann på en gång.



Sv: Usch, kan förstå att julvandringen inte blev riktigt lika fin i år, men jag hoppas att du hade det bra trots omständigheterna.



Som jag skrev i mitt senaste inlägg så älskar jag att köpa presenter till alla, däremot så är det ju såklart inte lika roligt när jag inte lyckas fixa den perfekta presenten eller har svårt att komma på vad jag ska ge någon. Det låter ju däremot som att du har lyckats bra med det i år, i och med din långa shoppingtur.



Jag ska försöka fixa lite julklappar idag hade jag tänkt, men huvudet bultar...så vet inte hur inspirerad jag är. Måste dock hålla mig igång tills klockan 22:00 ikväll då min fältstudie börjar...lär vara rätt så död imorgon har jag en känsla av.



Jo, lite is har vi allt haft och jag har sett snö på marken, men knappt sett det snöa alls. Jag hoppas att jag snart får vakna upp till ett snötäckt landskap.



Hur är det med dig vännen?

Vad ska du hitta på nu i helgen?



Puss och Kram!

2011-12-10 @ 13:56:10
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: julia

låter inte så kul det där! :/

2011-12-10 @ 17:31:29
URL: http://jjuliees.blogg.se/
Ord från: ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!

Usch vad otäckt väder ... hoppas det blir bättre!!



2011-12-10 @ 21:51:25
URL: http://adaras.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0