Allt annat än spontan

Det finns nog inte många personer här i världen, som är lika ospontana som jag. Att inte våga göra något impulsivt, på grund av rädslan för att ställa till det för mig själv. Rädslan för att inte "lyckas" i framtiden, vad nu den där lyckan egentligen innebär. Ospontant lever jag livet; allt enligt planerna och utan impulsiva infall som kan medföra riskabla konsekvenser. Ibland ångrar jag mig. Vissa stunder skäms jag.

Jag vill vara spontan, det är inte en fråga om att trotsa. Det är det här med att tappa kontrollen, som jag inte tycker om att uppleva. Ibland önskar jag att det inte var så. Jag har med all säkerhet förlorat en hel del här i livet - och allt detta på grund av att jag inte kan vara impulsiv och sluta planera minsta steg jag tar.


Läsarnas Ord
Ord från: Anja

Svar:

Nej verkligen inte, sjukt snyggt tycker jag!

2011-02-24 @ 18:07:36
URL: http://originalet.blogg.se/
Ord från: mia

Vad tråkigt att du känner så! Det är jobbigt när rädslan sätter hinder, det enda man kan göra är ju att försöka möta sin rädsla i små steg.. Men det är steget dit som är jobbigt. Jag är en ganska impulsiv och spontan människa och oftast har det bara ställt till problem för mig, haha!



sv: Ja det var en bra kväll förutom att vi var uppe till sju.. Suck! Idag får jag betala för det för jag är så jäkla trött och seg och nu har jag huvudvärk med :P



Det kan jag tänka mig att det gör! :) Jag satt och tittade ut på solnedgången och då fick jag inspiration till att skriva vilket jag gjorde.. :)



Kram!

2011-02-24 @ 18:21:45
URL: http://amoramizade.blogg.se/
Ord från: My

Jo din blogg är ju super mysig så jag tänker i alla fall följa dig :D



Kram ♥

2011-02-24 @ 18:23:57
URL: http://myvestlund.blogg.se/
Ord från: Siolia

Hmm, jag vet inte om de finns det. Har inte sidan nu på min nya dator, men jag vet att jag fick ett visitkort som nog ska ligga här. ska leta :)

2011-02-24 @ 19:48:20
URL: http://siolia.se
Ord från: julia

Åh, tack så mycket!

Jag tror att spontaniteten ska komma just spontant, att tvinga sig till att försöka vara impulsiv fungerar nog inte speciellt bra. Men om du vill släppa på dina begränsningar, prova att göra det successivt med små medel, som att ställa sig frågor - vad har jag egentligen att förlora om jag gör detta? Vet du redan innan att du kommer gå miste om någonting om du inte gör det, kan det vara värt att prova. :)

2011-02-24 @ 20:05:07
URL: http://stylebyjulia.blogg.se/
Ord från: frisör

"Våga följ dina drömmar" skriver bl.a. om mitt yrke som frisör, och hur jag nådde dit.

Nu åker jag snart iväg för jobb till Norge, följ med på min resa:)

Om du vill lära dig göra hollywoodlockar med platttång kan du kolla in min video;) Hihi! Kram

2011-02-24 @ 20:20:30
URL: http://laalee.blogg.se/
Ord från: Sandra

Svar: Det är ju det, så kul att få göra något kreativt. jag gör det för sällan. Varit så sugen på att måla igen i flera månader men har inte hunnit bli av tyvärr.



Det är ju en nackdel, att man kanske missar vissa saker och chanser. Man får hitta en balans. Vara impulsiv och spontan men inte dumdristig. Men jag tror det kommer, det brukar det :)



Kram

2011-02-24 @ 20:21:23
URL: http://lilleput.blogg.se/
Ord från: Alexandra

man ska vara spontan :D

2011-02-24 @ 20:43:52
URL: http://alexandrareichert.blogg.se/
Ord från: Rinki

Jag vill säga att det är synd att du inte kan vara spontan; men å andra sidan så känns det som att det kan vara bra att vara som du också - eller det vet jag att det är, du är en underbar tjej. Men, det finns fördelar och nackdelar med båda och det gäller väl - som med det mesta här i livet - att finna en balans mellan de två.



Jag gillar att vara spontan, speciellt när det gäller att överraska sambon med något som jag vet att han gillar. Men i andra fall jag kan vara mesigare och inte riktigt våga.



En sak däremot, är att spontan inte nödvändigtvis handlar om att förlora någon kontroll. Jag litar på mig själv och jag känner ofta efter innan jag gör det spontana; vilket gör att det fortfarande är spontant, när jag gör det, men med lite eftertänksamhet men ej planering...förstår du vad jag menar?



Jag tror att det kan vara nyttigt att bara släppa på tömmarna ibland och våga göra något, göra något knäppt eller roligt. Du kan nog göra det, jag tror på dig!



Sv: Jag menade absolut inte att skrämma dig, jag kan lätt bli defensive när det handlar om journalisthögskolan eftersom jag känner så mycket ångest kring att jag inte klarade det. Jag tror absolut att du kan lyckas, som jag skrev igår så har du mycket som jag inte har och du är underbar på att skriva! Det är magi och folk förtjänar att få läsa dina texter.



Jag har funderat på att läsa om det året som jag fuckade upp, däremot så; även om jag skulle orka sätta mig ned och läsa alla hundra böcker så vet jag inte om jag skulle komma in på sista året. Eftersom jag inte längre har förtur nu, eftersom jag inte kommer direkt från tvåan till trean...så måste jag "tävla" mot alla andra som söker, vilket är svårt. Så då blir det liksom uppbyggt på ett sätt som att alla inte kan komma in, eftersom det är så få platser till sista året. Börjar jag om måste jag dessutom skriva om min C-uppsats :(.

Åh, suck på ett sätt vill jag verkligen inte prata om det...



Kramar <3

2011-02-24 @ 21:46:19
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: Ida

Jag älskar att vara spontan, det bästa saker i livet händer oftast när man är spontan tycker jag. Det kan även ha sina baksidor, att man gör fel val just i den stunden osv. Men det är väl också en del av livet. Antar jag. Men jag har det hellre så än planerar varje litet steg. Det skulle aldrig fungera för mig. Jag hoppas du hittar en balansgång som passar dig.



Svar: Ja, det är väl just det jag har svårt för, att skilja på passion och arbete. Jag har fastnat för att läsa litteraturkurser nu och kommer antagligen söka till bibliotek och informationsvetenskap till hösten. Det känns som ett bra beslut. Men sen återstår det att se om jag blir antagen eller inte...



Kram!

2011-02-24 @ 21:46:53
URL: http://loveletterpapercuts.blogg.se/
Ord från: Lotta

åh, tack fina du

2011-02-24 @ 23:33:53
URL: http://enlitenlotta.blogg.se/
Ord från: Linnea Sjöström

fiin blogg:)



Har just nu 3 tävlingar i bloggen, rabattkoder och annat fint! något för dig kanske, värt att kolla! :)

2011-02-25 @ 00:01:11
URL: http://linneaasjostrom.blogg.se/
Ord från: Anonym

Jag är oftas väldigt ospontan av mig...

2011-02-25 @ 09:10:54
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Ord från: Eleonore

Hehe jag är också ganska ospontan, älskar att planera! Planerar gärna mina dagar i minsta detalj och blir lite skraj om något oväntat dyker upp men bara kasta sig in och så blir det ofta väldigt kul :D

Ja det finns verkligen mycket fint, du kanske inte hittat något att använda det till än bara!

Kram!

2011-02-25 @ 09:36:39
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Ord från: Lissie

Känner igen det där... men sen när man har varit ospontan alldeles för länge så kan man få dumma infall och göra helt konstiga saker. Det kommer, lovar!

2011-02-25 @ 14:36:16
URL: http://fairlynuts.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0