Bok - En dag (One Day)

One Day är skriven av David Nicholls och översatt till svenska (En Dag) av Pia Printz.

En dag
Dexter och Emma. De träffas år 1988 och tillbringar en natt tillsammans. Efter det håller de kontakten och man får följa vad de gör under de kommande tjugo åren...

Jag förundras över hur väl författaren har formulerat sig. Trots att det är ett långt tidsflöde som passerar förbi, lyckas David Nicholls hela tiden relatera tillbaka till gamla tider. Det blir inte hackigt, som jag tror att det lätt kan bli med böcker som denna, utan istället lyckas skribenten bakom verket hela tiden möta upp nästa kapitel med var det gamla slutade. Humor finns det gott om, även i den svenska översättningen, och känslorna når ut till läsaren.

En fantastisk bok som jag rekommenderar direkt från hjärtat. En dag har blivit lite av ett mode i litteraturvärlden. Har du inte läst den, gör det. Den är enastående!

För en vecka sedan hade filmen One Day premiär på biograferna. Jag ska se filmen under lovet, men jag tvivlar på att den är lika bra som boken.

Har du läst boken eller sett filmen? Vad tycker du om den?


Läsarnas Ord
Ord från: Julia

SÅ. SJUKT. BRA!

2011-10-21 @ 11:21:45
URL: http://lorissalovebomb.se
Ord från: camilla

jag vill jättegärna se filmen men har inte läst boken :)



ÅÅ tack så hemskt mkt för gratulationen :D



Joo men absolut de minns jag från gymnasiet också då ex matte betyget endast avgjordes utifrån hru de gck på nationella..hur rätt är det om man tidigare gjort alla inlämningar, läxor osv? jag tycker det bara lir så fel. Och sen vet jag inte om jag gillar det som de börjar med nu att man ska få betyg ännu tidigare? sätter inte de bara onödig press på de yngre? man måste ju få vara barn? för åtmistone blev jag mer stressad utav betyg?



Jag säger också lussekatter:D



Har du några roliga planer inför helgen?



kraamis

2011-10-21 @ 11:50:03
URL: http://resanupp.devote.se
Ord från: AnnaWK

Jag har hört mycket om boken men inte läst den än. Ska verkligen göra det när jag är klar med den jag håller på med nu :)

2011-10-22 @ 22:34:55
URL: http://annawk.blogg.se/
Ord från: Caroline

Har också precis läst boken. Verkligen kanonbra! Nu ska ja se filmen på tisdag :)

2011-10-23 @ 14:12:20
URL: http://carromeller.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0