En paus innan jobbet

Att bo på en ö bidrar ibland till en himla massa väntan. Flera timmar av mitt liv har gått åt till att vänta på att båten hem ska lämna färjeläget. Oftast håller jag min existens kvar i centrala stan, mest med förhoppning om att något spontan ska hända som får mig att fördriva tiden... De senaste åren har jag lärt mig att den där väntan bara är att acceptera. Bor man ute i skärgården så gör man - och jag klagar inte. Livet i skärgården är värt all den tid som jag spenderar genom att bara vänta. Det svåra är inte att anpassa sig efter tider. Min utmaning är att utnyttja väntan så gott jag kan.


Morgonens paus på Espressohouse.

Fika har många gånger räddat mig från att falla ner i förtvivlan. När jag idag åkte in tidigt, för att jobba klockan nio, fördrev jag min väntan på Espressohouse. En kaffe och en bra bok blev till en paus innan jobbet. Visst kändes det onödigt och tillgjort, men det var mysigt att sitta där och bara vara, veta att man hade en tid att passa om en liten stund.

Den där pausen var nog väldigt viktig för mig. Dagen på jobbet har varit hektisk och jag har stressat som aldrig förr. Jag som sällan noterar biverkningar av mitt höga tempo, konstaterade idag att min rygg inte orkar med så mycket påfrestningar. När jag strax innan fem lämnade jobbet - då en halvtimme senare än alla andra, eftersom jag knappt orkade stå upp - kände jag hur all luft gick ur mig. Att vara hemma känns underbart och jag kan meddela att jag inte tänker röra mig mer än nödvändigt.

Någon mer än jag som har jobbat sönder sig själv denna söndag?


Läsarnas Ord
Ord från: elin

att ha en stund över gör mycket! :)

2011-10-09 @ 21:07:52
URL: http://www.elinstar.devote.se
Ord från: Sandra

Jobbar bra på EH jag med, mysigt.



SVAR: Tack ska du ha, dina fina ord de värmer och betyder mycket, tack! Kramar <3

2011-10-09 @ 21:14:24
URL: http://lilleput.blogg.se/
Ord från: Gabriella

SV: Aha, se där=) Åh, nämen tack ska du ha! Är roligt o kommentera o sätta sig in i något som engagerar! Det låter ju jättespännande med ditt projekt! Jag diggar din idé med konkreta texter o abstrakt poesi, det tror jag på!=) Känner igen en del av det där med väntan. Själv pendlar jag o bussarna går inte alltid när man vill. Var jättejobbigt från början, slitsamt. Men försöker nu koppla av på bussen hem, filosofera, läsa en bok eller passa på o sova en stund för att få tiden att gå=) Man får vända det till något positivt o göra något utav det!=) Kram

2011-10-09 @ 22:22:27
URL: http://elephantzoul.blogg.se/
Ord från: Lotta

Sv: Jaha, okej :) Vad har du för planer till veckan som kommit då?? =)

2011-10-10 @ 08:12:23
URL: http://olesenstjej.blogg.se/
Ord från: camilla

oj låter som du haft de riktigt tufft. men en paus e verkligen värt mycket! själv har jag haft en relativt lugn helg fast en del plugg^^



åå lycka till med de projektarbetet :D känns det bra? har ni mkt tid på er?



haha det är så man får göra:P stockholm e ju en ritgit storstad så jag hade nog lätt kunna traska vilse där så jag får hålla mig nära min kompis:P



ha en bra måndag

kramar

2011-10-10 @ 08:48:25
URL: http://resanupp.devote.se
Ord från: Elin

Lissie kan det nog vara, kommenterar där ibland.

Tycker alltid det är kul med nya läsare, och som du säger, ett litet avtryck gör en lite gladare. Bara att det finns där visar liet att det man skriver betyder någonting och att andra intresserar sig för orden som finns där.



Hur mår du idag?

kramar

2011-10-10 @ 11:51:36
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Ord från: Eleonore

Tycker det kan vara riktigt mysigt att sitta på ett café själv ibland. Som du säger kan det rädda en många gånger :)

Ska leta upp alla dina senaste utdrag och texter som jag missat. När du väl släpper din bok så ska jag köpa en och hoppas på att få den signerad :D

Va skönt att du fick en jobbdag, alltid skönt att få jobba lite och få in mer pengar. Jo jag jobbade i helgen men är så lugnt nu så blev bara fredag-söndag :)

Ha det fint vännen, kram!

2011-10-10 @ 15:43:21
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Ord från: AnnaWK

Har inte riktigt tänkt på det från det hållet innan. Min pappa bor ute i Göteborgs skärgård men med färjorna har jag bara kopplat stress. Det är ALLTID stressigt när vi ska dit och inte för att vi är tidsoptimister )även om det händer någon gång ibland), men för att man aldrig vet hur trafiken är, eller hur många bilar som ska med första färjan, eller om man får parkering och sen hinner till nästa färja (som bara är en personfärja). Jag brukar aldrig kunna slappna av förrän jag är på personfärjan.



Ja huvudvärk är en ständigt återkommande "krydda" i min tillvaro men jag tycker att tejpen hjälper så det känns bra :) På torsdag ska jag hämta ut läsglasögon för att försöka lindra en del av huvudvärken i alla fall.



Jo visst finns ambitionen om att vara effektiv men ibland går det inte som jag har tänkt mig. Köket och sovrummet är åtminstone kartongfria så nu är det bara slottet i vardagsrummet som ska tas om hand om och sen kanske vi kan få lite mysig hem-känsla här :)



Kram

2011-10-10 @ 20:46:24
URL: http://annawk.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0