Film - The Hunger Games

The Hunger Games PosterPå självaste Påskafton såg jag och R den omtalade filmen The Hunger Games. Jag tycker att den var väldigt bra, speciellt med tanke på hur boken är skriven. Enligt mig har de i filmen lyckats fånga platser och personer precis så som jag hade tänkt mig och jag tycker att boken är en av de mest filmvänliga som har skrivits, just för att detaljer och karaktärernas inre reflektioner inte är så välarbetade. Egentligen skulle jag vilja påstå att boken är dåligt skriven, men om man ser till vad författaren verkligen vill lägga fokus på är den bra utformad. Så är också filmen; inga onödiga scener och väl illustrerat händelseförlopp.

Jag tycker absolut att filmen är en lyckad tolkning av boken. Kanske just för att boken är rent manusmaterial i och med att, som jag nämnde tidigare, där inte finns några inre monologer utöver tankar kring spelet. Hungerspelen är just det - ett spel.

The Hunger Games - en film baserad på Suzanne Collins's roman.



Läsarnas Ord
Ord från: Jennie ♥ - i det andliga/mediala och det fotografiska

sv: me de var väl en fin påsk iaf då? :D

2012-04-09 @ 12:17:36
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Ord från: Rinki

Tack så jättemycket för filmtipset :) jag har hört så mycket om den där filmen att jag nog är lite sugen på att se den, dock så vill jag gärna läsa böckerna först, så filmen får nog vänta ett tag. Tänkte ta itu med de böckerna över sommaren, när jag förhoppningsvis hinner läsa lite.



Sv: Tack så jättemycket för din komplimang angående bilden jag valde till mitt inlägg "Sociala Normer". Och självklart ett stort tack till din fina och insiktsfulla kommentar angående inlägget.



Det här är endast mina egna tankar, så jag säger inte att detta stämmer. Men min känsla, som jag har fått är att om man bor i storstäder, alternativt har föräldrar som är vidare utbildade (och kanske därmed värdesätter en "ordentlig" utbildning) så är det föräldrar som vill att barnen väntar och därmed tror jag att det inte alls är ovanligt att de barnen, med sådan bakgrund väntar längre. Jag vet att många i Stockholm skaffar barn sent. Medan det i mindre städer, är vanligare att man skaffar barn tidigare. Jag vill dock inte få det att låta som något taskigt eller ja fel...men jag tror du förstår vad jag menar. Jag vet att min familj och en del av min släkt är sådan som förespråkar att försöka satsa på karriären, så jag har ingen press på mig att skaffa barn snart (snarare tvärtom)...däremot så skulle jag nog vilja ha barn relativt snart, vill väl gärna få plugga klart först, men det känns ändå som att tiden tickar iväg och jag vill gärna bli mamma innan 30 (så som det känns nu). Hur känner du?



Kram <3 och hoppas att du och R hade det underbart över påsken!

2012-04-09 @ 16:07:22
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: ♡ ♥ y o u will be strong

svar: tack så mycket :)

2012-04-09 @ 19:58:30
URL: http://youwillbestrong.blogg.se/
Ord från: Felicia

Jag vill okcså se den. musiken är riktigt bra därifrån!



SV: Sthlm har aprilväder, sommaren blir varm!<3



pussar

2012-04-09 @ 20:03:28
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Ord från: karin

Svar: Ja pumpsen var verkligen ett fynd! Jag handlade mycket second hand 2009-2010 innan jag flyttade till Stockholm. Jag har lite svårt att veta vart jag ska handla second hand här i Stockholm, har du några tips?



Mitt bästa secondhandfynd var Chanels klassiska "flap bag", men jag vet tyvärr inte om den är äkta. Den är oavsett väldigt fin och att den kan vara fejk är inget jag stör mig på, jag älskar den ändå! :)

2012-04-09 @ 20:08:34
URL: http://styleandthecity.se
Ord från: Anonym

Boken är bra tycker jag :)

2012-04-09 @ 20:22:13
URL: http://matildays.blogg.se/
Ord från: S A R A

sv; njaa brukar inte göra det så ofta, isånafall är det väl från tradera åsånt ;)

2012-04-09 @ 20:24:18
URL: http://ssaralu.blogg.se/
Ord från: LIENE

Den filmen ska jag se imorgon:)



sv: Smet blir rätt äckligt om man äter för mycket av det ja.

2012-04-09 @ 20:48:20
URL: http://lienes.blogg.se/
Ord från: LORISSA LOVEBOMB

Tack för alla dina kommentarer. Jag vill bara säga det. Jag läser alla och blir så oerhört glad varje gång. Jag har bara själv dragit ner på svarandet av dem och så..

2012-04-09 @ 21:08:36
URL: http://lorissalovebomb.se
Ord från: Elin

Är lite avis på dig och alla dina förmågor. Din innovativa förmåga, skaparförmågan menar jag.



Det kan bli så, det kan vi hoppas på i alla fall. Man får ju göra högskoleprovet massa gånger också, så paniken och oron minskar kanske inte bara mellan gång ett och två utan även efter det? Om du vill göra provet fler gånger vill säga.



Du har alldeles rätt där, det är nog tack vare själva påsken som jag klarat att hantera överdosen och sviterna efter det så bra. Tack farmor säger jag nog där faktiskt.

Hur blev er påsk? Lugnt eller hann ni med massor?

kramar

2012-04-09 @ 22:16:18
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Ord från: Sanna ;D

Tyckte också om hungerspelen så ska se den imörn igen xD

2012-04-09 @ 22:42:05
URL: http://handlingar.blogg.se/
Ord från: anniepiie

jättebra film ju! :D Tycker tom jag som inte ens bukar gilla sånna filmer! :P hehe Hoppas att allt är bra med dig annars! :) Kramis

2012-04-10 @ 15:44:38
URL: http://anniepiie.blogg.se/
Ord från: Våga vara egen!

jag tycker filmen var sämst, en skam. :)



//November

2012-04-10 @ 21:06:45
URL: http://kortisen.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0