Dagens i-landsproblem; Västtrafik

Några dagar innan nyårsskiftet gick jag till Västtrafiks kontor för att köpa en utökning till mitt skolkort (så att jag kan åka även på helgerna utan att behöva betala enkelbiljetter varje gång). Det visade sig att Västtrafik ännu inte hade börjat sälja korten och hör och häpnad; de visste inte heller när de skulle börja sälja korten. Snopet, men vad ska man göra. Jag gjorde ännu ett tappert försök dagen innan jag åkte upp till Stockholm, men fick då samma svar. Dock kunde hon som anställd hos Västtrafik försäkra mig om att utökningen även skulle säljas på samtliga Pressbyråer i staden. Jag frågade om hon var riktigt säker angående denna information, eftersom jag själv aldrig har kunnat köpa den typen av kort hos deras ombud. Hon försäkrade mig om att hennes information stämde.

Sagt och gjort, när jag kom tillbaka med tåget från Stockholm började klockan närma sig midnatt. Självklart var Västtrafiks kontor inte öppna, därför var Pressbyrån ett alternativ. Eller hur. Jag blev inte förvånad när han i kassan förklarade att de inte säljer utökningen för skolkort. Han var till och med så snäll att han kollade igenom listan för samtliga kort som de säljer för Västtrafik. Jag gick alltså från Pressbyrån utan mitt önskade kort, vilket gjorde att jag fick betala för resan hem ( - fast jag inte hade behövt göra det, om man skulle tro Västtrafik's ord).

Självklart kan jag inte tolerera detta av Västtrafik, därför gick jag till deras kontor för att reda ut saken. Han som betjänade mig verkade inte överdrivet glad över mitt klagomål, men jag fick i alla fall pengarna tillbaka för min resa. Dessutom fick jag den hjälpen jag behövde utöver min lilla irritation och jag lämnade kontoret med en utökning. Jag var nöjd.

Det slutar aldrig förvåna mig att många anställda hos Västtrafik (både de som kör kollektivtrafiken och de som jobbar med kundservice) har så svårt att sköta sitt jobb. En förutsättning för att man ens ska kunna bli anställd hos Västtrafik borde vara att man vet var korten säljs. Dessutom ska man kunna förklara biljettsystemet utan problem. Det är synd att resenärerna ska vara så mycket bättre än Västtrafik - hela tiden. Jag borde få ersättning i form av lön för alla de gånger jag måste engagera mig i Västtrafik och göra det jobbet som de anställda inte klarar av. Det är synd att Västtrafik har blivit till ett av dagens största i-landsproblem.


Läsarnas Ord
Ord från: ENDENISE - Tävlingar igång ♥

sv: tack gulle du! ha en fin kväll!

2012-01-14 @ 16:27:56
URL: http://endenise.se
Ord från: Igeland

sv: åh, vad kul att du tycker det! tack :)

2012-01-14 @ 16:53:11
URL: http://igeland.blogg.se/
Ord från: Rinki

Det är hemskt att det ska behöva vara så! Hon som gav dig felaktig information gjorde verkligen ett jättedåligt jobb :(. Bra att du i alla fall fick dina pengar tillbaka, det är ju det minsta du borde ha fått. Skönt också att det i slutändan löste sig och att du fick ditt kort.



Hur är det att vara hemma nu?



Sv: Jag håller med om att det är viktigt att sociala medier finns, det är ett skönt sätt att hålla kontakten.



Jaså, var det via Internet du och R träffades? Det visste jag nog inte, tror jag, eller så har jag dessvärre lyckats att glömma det. Vidare håller jag också med om att, trots FB's brister, så är det inget som gör att jag går ur.



Tack, vad skönt det känns att få positiv feedback på mina uppdateringar. Jag har försökt att skriva ett inlägg om dagen, däremot så känns det inte som att det är så bra inlägg och att de blir mer av typen "idag-gjorde-jag-det-här", så tack, återigen!



Jag kan förstå att det är svårt att förstå på ett sätt, men söta gumman, du är helt otrolig. Du är en jättefin vän, sedan så är du en fin inspiration -- jag tycker att det finns ordentliga brister på riktigt bra, djupsinnade bloggar vilket gör att jag gillar din ännu mer. Sedan så känns det som att vi på vissa punkter är väldigt lika, vilket gör att jag känner igen mig i dina tankar eller situationer ofta. <3 Jag tycker om dig, för att du är en fin vän och att du finns där för mig också.



Hur har din dag varit idag?



Kram

2012-01-14 @ 18:37:59
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: Olivia - drömmen mot att bli fotograf

sv: tusen tack :D

min fredag blev bättre på slutet när jag träffade underbara vänner o pakade förfullt o fick min älskade blixt :D

kramis♥

2012-01-14 @ 20:37:00
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
Ord från: Julia

Åh jo, Proviant har jag koll på! Och fodralet är naturligtvis köpt på P.A.P där ja :)

2012-01-14 @ 21:40:00
URL: http://wearify.blogg.se/
Ord från: rebecca!

sv; javisst hon är en grym tjej!

2012-01-14 @ 21:40:33
URL: http://ladymuffin.blogg.se/
Ord från: Louise

Sv: tack så mycket! :D



håller med dig! Vi har inte heller haft speciellt mycket snö, och eftersom vintern ändå är så sen tycker jag att vi kan hoppa över den och få vår och sol igen :)



Så lite så, den var jättefin :)



Tack detsamma! Kram!



2012-01-14 @ 22:06:26
URL: http://louisedahl.blogg.se/
Ord från: becka

Har kopierat :-) Säg till om du vill ha lösenordet så kan vi skriva tillsammans.. Allt mot västtrafik! :-)

Kram <3

2012-01-14 @ 22:30:04
URL: http://varsttrafik.blogg.se/
Ord från: Eleonore- Kokboksutmaningen!

Känns som ett ganska vanligt problem det där! Tråkigt att de inte hade rätt information och är så illvilliga att hjälpa till. Skönt att du stod på dig och fick både pengar för resan och påfyllnad på kortet! :D

Tack snälla för dina ord om min krönika, visst vore det en mysig framtid :)

Kramar

2012-01-15 @ 11:59:16
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Ord från: AnnaWK

Alltså Västtrafik... Ja vad ska man säga?



Stockholmsvistelsen var jättebra, men nu är jag tillbaka i Göteborg igen :)

2012-01-19 @ 20:35:09
URL: http://annawk.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0