Att flytta till Stockholm

Jag har fått ta del av era funderingar kring min kommande flytt till Stockholm. Jag tror att den kommer bli av, jag och R pratar om det på en seriös nivå. Och beslutet är genomtänkt, absolut. Det har varit ett aktuellt ämne i vår relation sedan förra våren då R flyttade tillbaka till huvudstaden.

För tillfället bor R i en lägenhet tillsammans med en kompis. Jag kommer inte att flytta in där av diverse skäl, främst för att jag och R vill ha något eget. Dessutom är det ju jag som ska flytta hemifrån – och då vill jag göra det på riktigt. Jag och R känner att ett eget boende skulle uppskattas, egen tid måste alla förhållanden få ha, eller hur? Var vi kommer att bosätta oss är inte bestämt, men antagligen blir det i närheten av där R bor nu eller åtminstone på samma sida av staden.

Det har talats lite spontant om att köpa en lägenhet, vilket i längden är billigare än att hyra en hyresrätt. Att äga en bostad är ju en investering. Och visst, det skulle jag kunna tänka mig att köpa en bostad - om det inte vore för en liten detalj; att jag kanske inte trivs i huvudstaden. Trots att jag kommer från Västkustens största stad Göteborg har jag aldrig varit en storstadstjej. Jag tycker inte om att vistas i centrala staden, det gör mig stressad. Jag är hellre ute i skärgården, i utkanten av stadspulsen eller gömd på en parkbänk i ett avlägset område. Bara jag slipper all stress, alla människor och den ständiga påminnelsen om att någon kan se mig. Jag trivs helt enkelt inte i stora städer och det är nog det som hindrar mig från att fundera på en bostadsrätt i Stockholmsområdet. Och man ska ju inte göra saker bara för att. Vem vet, om jag trivs i Stockholm kanske jag bestämmer mig för att slå mig ner där och då är en bostadsrätt något att fundera kring på en mer seriös nivå. Men som det är nu ska jag minsann vänta med det beslutet. Först skall jag bosätta mig i huvudstaden för att se hur det är.

Och det är inte bara staden som skrämmer. Också det faktum att jag och R för första gången på riktigt ska bli sambos är ju ett steg att notera. Det är inte alltid det lättaste att bo tillsammans, men jag vill ta reda på om jag och R klarar av det. Nu när möjligheten äntligen finns, när jag har slutat gymnasiet och får avgöra själv vad jag vill göra de kommande åren, känns det som att det är dags att ta min och R’s relation till nästa nivå. Det är nog på tiden. Efter sommaren har vi trots allt varit tillsammans i fyra år, varav mesta tiden på distans.

Jag uppskattar att ni visar intresse. Alla vill väl känna att ens liv är intressant.
Undrar du något mer får du gärna fråga.


Läsarnas Ord
Ord från: Louise (Foto & Vardag)

Fin blogg :)



Kram / Louise

2012-03-14 @ 19:11:28
URL: http://elsalouise.blogg.se/
Ord från: Snow White

Tack så mycket! :D Jo visst är jag stolt! Men det var ingen tillfällighet att färgen på naglarna matchade med smycket ;) Jag tvingade nämligen min syster att måla naglarna i den färgen haha! :D När jag gör ett smycke har jag redan en helhetsbild i mitt huvud och den jag tog representerar det jag hade tänkt från början väldigt bra så det var jag rikgit glad över!



Ang. balklänning så har jag sett jättemånga som liksom är kortare där fram och går ner där bak - är det kanske något för dig? Har faktiskt ett tips på en sida som har många olika och vackra balklänningar som till och med syr upp efter ditt mått! (Köpte min brudklänning därifrån och är otroligt nöjd!! Och billigt är det också!) Kolla in kanske du får inspiration om inte annat :) ---> www.dressilyme.com

2012-03-14 @ 20:20:11
URL: http://snowwhite.blogg.se/
Ord från: jessica

jag kan varmt rekomendera södermalm... lite mindre stadsaktigt;).

2012-03-14 @ 22:46:20
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Ord från: Emelie- Modell och kläddesigner med tre egna företag

Fin blogg! :)



Vad tycker du om mina senaste shoppingfynd?



Vill du kan du bläddra ner ytterligare ett inlägg och vara med och tävla om en personlig almanacka :)



Ha en grym dag!

2012-03-14 @ 23:14:32
URL: http://emeliechristinarengart.blogg.se/
Ord från: Anonym

Jag kan bara tala för mig själv men du vet ju att jag testade på att bo i huvudstaden. När jag flyttade därifrån tänkte jag att jag kanske nån gång flyttar tillbaka i livet men nu känns det väldigt långt bort. Har inte de minsta längtan tillbaka till all stress och alla tunnelbanor. Stockholm är en fin stad att åka till ibland men tror aldrig jag vill flytta tillbaka dit igen just därför att det inte passar mig. Funderar på att gå ur bostadskön också men vet inte riktigt. Det kan nog vara ett smart sätt att bara testa att bo där ett tag för att se om du trivs. Annars kan väl du och R flytta till Uppsala tycker jag. ;) Haha!

2012-03-15 @ 09:41:29
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Ord från: Eleonore- Kokboksutmaningen!

Kul att läsa dina tankar kring flytten, det är ju ett stort steg! :)

Hehe ja jag är så sugen på en till tatuering, brukar ju vara lite beroende framkallande att man bara vill ha fler när man väl börjat :P Jag skulle vilja tatuera in bebisens namn på insidan av överarmen!

Kram

2012-03-15 @ 10:42:05
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Ord från: carolineandersson

stockholm är grymt !:)

2012-03-15 @ 10:51:03
URL: http://carolineandersson.com
Ord från: LIENE

sv: Visst var det en bra låt:)

2012-03-15 @ 11:48:29
URL: http://lienes.blogg.se/
Ord från: ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!

Kul om ni flyttar hit! Älskar Stockholm!!<3



- tack söta du! Hihi ja jag är riktigt nöjd med vem som vann! Loreen är grym :)

Kram

2012-03-15 @ 12:10:23
URL: http://adaras.se
Ord från: Becca

svar: Ja, verkligen så fint! Tack så jättemycket :)

2012-03-15 @ 13:39:04
URL: http://fotobex.blogg.se/
Ord från: Sarah

SV: Jag tycker headern är så fin :D

2012-03-15 @ 15:17:08
URL: http://sarahsphotography.blogg.se/
Ord från: Iwy - Creative overload

Vad kul att ni ska flytta ihop!



Tycker Stockholm är en mysig stad! Skulle vilja bo där själv nån gång. Men då är jag ju en människa som älskar storstäder och natur :P Men om jag får barn vill jag nog inte bo i storstan, då är det naturnära som gäller men det får ändå inte ligga för långt från en storstad:)

2012-03-15 @ 16:29:15
URL: http://iwy.blogg.se/
Ord från: Ellen

Verkar som att ni har en spännande tid framför er. Lycka till med flytten, hoppas ni hittar något som passar :)

sv: Ja, jag rekommenderar den verkligen! :)

2012-03-15 @ 20:51:55
URL: http://ttypisktellen.blogg.se/
Ord från: Johanna

Tack så jättemycket! :)

2012-03-15 @ 21:25:59
URL: http://geminaarts.blogg.se/
Ord från: Patricia♔

Ni ska nog testa på och bo tillsammans ett tag innan ni funderar på att köpa något. Och som du säger, du kanske inte ens kommer trivas där, men jag hoppas att allt kommer gå bra för dig när dagen väl är där.



Krya på dig fina.

2012-03-15 @ 21:36:43
URL: http://patriciac.blogg.se/
Ord från: Olivia - drömmen mot att bli fotograf

Det är ganska stor grej att göra,bra att ni tänker noga igenom det! Jag tror de kommer gå galant :)



sv: tusen tack! ♥

kramis♥

2012-03-15 @ 22:24:28
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
Ord från: Elin

Låter väldigt klokt, att vänta. Bostadsrätt finns ju lika gärna sen som nu, när ni är redo, båda två.



Klart du är unik tösen, se bara på alla kommentarer, det är från människor som tycker om dig, imponeras av dig, inspireras av dig. Jag gör alla tre där. Tänk sen alla människor som träffat dig på riktigt, där är det ännu fler. <3



Har mest dålig erfarenhet av 08, tyvärr, så är väl därför jag har lite svårt att tänka gott om dom allmänt. Kanske ändras det den här helgen. Denna helgen som vääger upp gymnasiet där.



Du tänker klokt, du tänker lite som jag där så jag stöttar dig till 110% och om jag inte tänkt likadant som du hade jag stöttat dig 110% där också. Du känner dig själv bäst, och du är en så pass klok människa att det du känner i dig själv är så pass vettigt att det nog är det bästa. Det finns ju en hel del mindre kloka människor som känner sig själva men inte tar rätt resultat ändå. Du är inte en av dom.



När är nästa resa till sthlm då?

kramar

2012-03-15 @ 23:02:42
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Ord från: Jenny Gunnarsons tankar, foton & musik

Åh tack så mycket :D vad glad jag blir!! :) Ja det kan jag tänka mig, måste vara hur mysigt som helst :D

2012-03-15 @ 23:27:13
URL: http://penajs.spotlife.se
Ord från: camilla

Egentid är otroligt viktigt och jag förstår verkligen hur ni tänker kring att köpa lägenhet. Man vet ju aldrig hur det blri när man verkligen bor tillsammans på riktigt liksom och sen kanske du trivs jättebra i storstad nu, man vet ju inte. som du säger de finns för och nackdelar med allt. Men jag tror allt de kommer fungera bra för er, önskar er lycka till iallafall:)

tycker du de känns jobbigt o flytta ifrån allt i gbg?



Precis haha:P sen när vi körde spinning hade vi pulsband på oss så man hela tiden kunde följa pulsen vilket gjorde allt mkt roligare :D då kunde man se att man höll tempo liksom:D



Vad gör du i helgen?

kramar

2012-03-16 @ 07:56:37
URL: http://resanupp.devote.se
Ord från: Johanna

Ja testa det, det är riktigt gott.



Stockholm är en mysig stad och besöka. Men bo där vill jag inte, har gjort det och det passa inte mig alls som kommer från en liten by. Jag hoppas du kommer trivas där, du flyttar dit för kärleken, då är det nog mycket lättare :)

2012-03-16 @ 10:09:55
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Ord från: Sofia [fotoblogg]

Svar: Åh tack du! :)

2012-03-16 @ 10:40:34
URL: http://sofiabjorkesjo.blogg.se/
Ord från: Anna Katana

Jag tycker ni ska ta en hyresrätt först, dels för att du kan känna hur du trivs i Sthlm och dels för att se hur det är att leva och bo tillsammans. Hoppas verkligen att er relation klara av det, men det tro jag absolut.

Förhållande behöver absolut egentid så att ni letar eget är positivt.



Jag skulle nog inte kunna bo i skärgården året runt, men sommarhalvåret är det riktigt mysigt.



Du har rätt, man har ingen anledning att leta nytt när man har allt i den man är tillsammans med. Tyvärr är jag en fliritg person och har alltid varit, men otrogen har jag aldrig varit och kommer inte att vara heller :D

2012-03-16 @ 12:59:26
URL: http://annakatana.devote.se
Ord från: Carro

Spännande med en flytt till stockholm ändå, även om jag tycker átt den staden är lite väl stor för lilla mig :P



Självkalrt var det okej! Kul att du gillade receptet!

2012-03-16 @ 15:06:48
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Ord från: Sarah - Tävlingar på min blogg där du kan vinna presentkort värt 150kr och iphone skal

- Hej!

Just nu har jag en tävling på min blogg där du kan vinna vilket iphone skal du vill :) Var gärna med och tävla!

ha en bra dag

http://www.sarahceciliacollin.blogg.se/2012/march/vinn-ett-iphone-skal.html#comment



Och om du vill tävla om ett presentkort värt 150 kr klicka här :)



http://sarahceciliacollin.blogg.se/2012/march/tavlingen-kommer-tidigare-kunde-inte-halla-m.html#comment

2012-03-16 @ 16:15:24
URL: http://sarahceciliacollin.blogg.se/
Ord från: Felicia

det kommer gå så bra!!!!



pusss

2012-03-16 @ 17:38:59
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Ord från: Melissa - Livet i ett Fängelse!

Hoppas du haft en toppenfredag :) Min har vart great, tog årets första löparrunda, skönt att kunna börja träna utomhus igen.

Har du några planer för helgen? eller gör du som jag och tar den som den kommer :)

2012-03-17 @ 00:01:46
URL: http://lavali.blogg.se/
Ord från: Felicia Johansson

Ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt alldeles försena svar.



Nej men oj, så himla glad jag blir av dina ord. Tusen tusen tack! Kram

2012-03-17 @ 01:19:44
URL: http://feliciavendela.webblogg.se/
Ord från: Gabriella

SV: Tack!

Jag tycker om att inreda så jag trivs=)



Spännande planer om flytten! Kan tänka mig att det är ett svårt beslut självklart.

Om att inte veta om man kommér trivas, man vill ju gärna känna nästan i kroppen, att det här kommer bli bra. Och sen att det kommer fungera att bo ihop. Klokt att fundera seriöst o genomtänkt!

Hoppas ni tillsammans kommer fram till ett beslut som känns bra för er båda!

Kram!

Vilken härlig bild i inlägget nedan, underbar!

2012-03-17 @ 01:20:31
URL: http://elephantzoul.blogg.se/
Ord från: SARA'S HEMLIGHETER

sv; tack så mycket för din kommentar! jag har redan kontakt med flera andra tjejer och killar i samma situation, alla som vill får mejla till mig och sen tar jag det från där :)

2012-03-17 @ 02:52:17
URL: http://sarashemligheter.blogg.se/
Ord från: kerstin

ja jag klarar mig jag dumpade ju honom

2012-03-17 @ 13:15:43
URL: http://lenaelisabeths.blogg.se/
Ord från: sara

stockholm är stort, det finns ställen som inte känns så "storstads-aktiga", där kan du ju flytta. :o



kul att du ska flytta hit!! :DD



svar: jaha okey, vad har du tänkt jobba med? :o



2012-03-17 @ 14:04:20
URL: http://therevolution.blogg.se/
Ord från: sara

och jag tror faktiskt att du kommer trivas. :)<3

2012-03-17 @ 14:05:20
URL: http://therevolution.blogg.se/
Ord från: Louise (Foto & Vardag)

Sv:

Jag gillar din header och sedan är mina favorit färger lila och rosa vilket bakgrunden på din blogg är :D

2012-03-17 @ 15:07:02
URL: http://elsalouise.blogg.se/
Ord från: Linnea Isabelle

Åh, tack så himlans! :)

2012-03-17 @ 16:06:25
URL: http://vindpusten.blogg.se/
Ord från: Erica

Vad kul att du kommer hit! Hoppas att du trivs! ♥

Det finns delar av Stockholm där det är lugnare än andra. Jag bor t.ex. i ett radhusområde. :)

2012-03-17 @ 16:30:48
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Ord från: PHOTOS BY MADELEINE♥

sv. Tack så mycket fina du, ja men precis. Det hoppas jag med! Ja, en positiv inställning är en bra grund.



ja, det tror jag att den gör. Som du skrev i ett inlägg om vita klänningar på studenten.. klart man kan byta den ''traditionen''! Jag tycker det skulle vara riktigt häftigt ändå! Gör som du känner för :)



Jaha, oj okej :) Det är ju bra! Bättre än förseningar!



önskar dig en underbar dag!

kram♥

2012-03-18 @ 10:32:34
URL: http://photosbymadeleine.blogg.se/
Ord från: jessica

stockholm är dyrt... tyvärr, men så är det...

2012-03-18 @ 11:51:51
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Ord från: Klara

Vad roligt att ni ska bli sambos! Lycka till, hoppas att ni hittar drömlägenheten. :)

2012-03-18 @ 13:31:19
URL: http://klaragenberg.blogg.se/
Ord från: anniepiie

intressant att höra dina tankar kring flytten, håller tummarna för att allt ska gå bra, att flytta är ju en stor omställning! :) Kramis

2012-03-18 @ 17:48:55
URL: http://anniepiie.blogg.se/
Ord från: anniepiie

Just de, grattis! :) visst var det marilyn jag sökte denhär veckan! :D Kram

2012-03-18 @ 17:49:30
URL: http://anniepiie.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0