Ön kommer alltid att vara hemma

Det finns planer på att jag så småningom ska flytta till Rickard i Stockholm. Det känns overkligt, men jag vet att det är sanning. Och jag vill, tro inget annat. Jag vill, det känns som att det är min tur att flytta. Rickard har trots allt flyttat en hel del under de tre och ett halvt åren som vi har varit tillsammans – och han har gjort det för min skull, för vår skull.

Jag vill också offra något med förhoppning om att vinna något annat. Jag säger inte att det är något bättre eller finare jag kan vinna, men min tillvaro kommer absolut att få lite mer kärlek. När avståndet till Rickard minskar kommer vi att kunna leva tillsammans som ett riktigt par, inte som ett som ständigt längtar och inväntar nästa tågresa. Jag vill offra, satsa och vinna något fint. Men jag ska vara noga med att aldrig glömma var jag kommer ifrån.


Min vackra ö

Ön kommer alltid att vara hemma för mig. För oavsett vad som sker, oavsett vad som har skett och vad jag har varit med om under mina unga år, har ön alltid betytt trygghet och värme för mig. Det har förekommit obehag även ute på ön, självklart – det kommer man inte ifrån, men jag har alltid kunnat återvända med en kärlek inombords.

Kärleken till en ö i en vacker skärgård.
Här är jag född, uppvuxen och här finns min trygghet. Mitt hem.

När livet en dag inte är förstårligt, då hoppas jag att jag kan återvända till min ö, på obestämd tid, och njuta av vackra dagar – sommar som vinter – och slutligen hitta tillbaka till den jag en gång var. För alla förändras, även jag, och någon eller något från det förflutna måste ju finnas kvar för att påminna om hur livet en gång var. Jag tycker det är fint. Mina unga år har varit fina. Antagligen inget märkvärdigt eller finare än någon annans, men de har betytt mycket för mig. Åren som ung. Och jag kommer alltid, oavsett var jag flyttar i världen, att se min ö som mitt hem. Hoppas jag. Det skulle betyda mycket för mig om jag kunde känna kärleken till ön under alla dagar i livet. Längta tillbaka, minnas och drömma kommer jag alltid att göra. Den dagen jag flyttar härifrån på riktigt.


Läsarnas Ord
Ord från: Anna Terneborg

Fint skrivet!



Svar: Det är från Michelle Branch - Everywhere :)

2012-03-06 @ 20:51:47
URL: http://anna.favs.se/
Ord från: Rinki

Det är självklart att det inte är konstigt på något sätt att du känner denna "bävan" att flytta ifrån din ö. Det är ändå där du har växt upp, det är där du känner dig hemma, det vore snarare konstigare ifall du inte kände dessa känslor och det är klart att detta inte har något med dina känslor för Rickard att göra! Du älskar honom, det är det ingen som tvivlar på, men du kommer ändå att "rota upp dig" från det som har varit bekant för dig så pass länge. Så känn ingen skuld vännen <3. Ha kvar ön helt enkelt, den kommer alltid att ligga dig varmt om hjärtat och du kommer ju alltid att åka tillbaka ;) och vem vet, om du inte förälskar dig i Stockholm så kanske du återvänder till ön med era barn i framtiden <3.



Och nu måste jag ju lägga till att det vore underbart om du flyttade hit. Finns skärgård här också, det lovar jag dig. Trots att jag bor endast en timme från Stockholm, så bor jag i en Skärgårdsstad, så det är bara komma hit och hälsa på ;).



Du skriver bra om att det är många som mår dåligt i dagens samhälle, det är bra att du också tar upp det - ur ditt perspektiv, för det är otroligt viktigt. Jag håller med dig, hoppet är nog det sista som lämnar oss. Trots det så har mitt hopp suttit på den tunnaste och sköraste av trådarna, för på din fråga "Vill jag dö?" har jag åttaliga gånger dessvärre, svarat ja. Men hoppet, eller vad det nu än må ha varit har återvänt, ja jag finns ju här åtminstone. Jag mår däremot mycket, mycket bättre idag och det är extremt sällan jag blir sådär, det är snarare i form av en snabb känsla som svischar förbi.

Och visst kan man önska och vilja se hur allting slutar, men ändå, ibland kan man ha grävt en sådan djup grop att man har glömt...att man inte ser det där ljusa framme i tunneln, så ibland är man villig att ge upp, för att allting man ser är bara "bad endings".



Först och främst vill jag säga [om inlägget "Om att ha en lila studentklänning"], att det var väldigt modigt av dig att lägga upp den underbart fina bilden på dig själv, jag vet ju att du har tvekat tidigare när det gäller att lägga upp bilder på dig själv -- starkt gjort! Sedan vill jag lägga till att du ser Smashing ut! Verkligen jättefin och jag tror att den klänningen som studentklänning skulle vara underbar. Vid studenten är det ju inte många som har fått solbränna heller och vitt + solbränna tycker jag ju är som finast. Även jag, som ser brun ut året om tycker att jag ser blek ut nu ;). Och den där färgen passade dig verkligen, lyfter fram dig!



Nu menar jag dock inte att du skulle se blek ut, eller inte passa i vit, för det vet jag att du skulle! Och jag tror att du har en poäng, i slutändan är det skönast när man känner sig som sig själv och jag kände mig inte vidare bekväm i min studentklänning.



Om inlägget "Om en kärlek", så vet du vad jag tycker om ditt skrivande OCH din handstil! Superfint <3.



Sv: Ja, det är jätteroligt att L & J ska få barn :) de kommer att bli superfina föräldrar och jag hoppas på att få gosa många gånger med en lilla/e.



Äsch, det är klart att jag skriver om kommentaren, jag vill ju få fram ett svar till dig.



Men vännen, jag må inte vara så himla förtjust i brunt men dina kort är underbara. Det är just det jag menar, att till och med en färg jag inte är så förtjust ut kan ändå bli så snyggt! Du är jätteduktig och det är bara att fortsätta. Kan väl vara att jag kopplar brunt lite mer till hösten eller något, men oavsett så är du jätteduktig, tvivla inte på det.



Det är roligt att föra diskussioner med dig också!



Hehe, ja, jag och min spindel-/skräddarfobi ^^. Nej, det är klart att det inte finns fiskar i havet ;).



Jag hoppas att det blir bättre för dig i skolan <3 jag håller tummarna!



Puss & Kram!

2012-03-06 @ 21:37:41
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: Felicia

Självklart kommer du alltid se ön som ditt hem. Det är där du växt uppp! Där u tillbringat dina första år, ta med dig allt det till sthlm.



För mig är Stockholm mitt hem, och jag kan itne tänka mig annat. Du kommer trivas i sthlm!



SV: VI KAN se dom tsm senare!

puss

2012-03-06 @ 22:16:03
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Ord från: Eleonore- Kokboksutmaningen!

Förstår att det känns overkligt och svårt samtidigt som det känns rätt! Ovissheten är ju alltid den värsta :)

Ja hon blev så nöjd med sin tatuering och nu är jag sugen på att göra en till haha :D

Stor kram

2012-03-06 @ 22:29:05
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Ord från: Lissie

Det låter så fint att bo på en ö. Jag har själv svårt att se att jag någonsin skulle kunna bo någonstans där det inte är nära till havet. Helst så att man kan se havet från fönstret. Och sådan tur råkar jag faktiskt ha :)



Men ibland måste man testa sina vingar och lämna hemmet. Antar jag. Och man kan alltid komma tillbaka1



Tack för fina kommentarer också. Verkligen :) Kramar

2012-03-06 @ 22:36:18
URL: http://fairlynuts.blogg.se/
Ord från: Emelie

Jo det gör det, men jag vet att oavsett vad så kommer min familj aldrig finnas långt ifrån mig i mitt hjärta och de blir som en styrka i sig. Sen har jag alltid varit något av en ensam varg med.



Känner igen mig i din situation, då jag har en kille som bor i Småland och vill att jag ska flytta dit typ i sommar alt höst. Medans jag själv bor utanför göteborg och är väldigt hemmakär samtidigt som jag vill vara med honom. Man blir ju lite splittrad.

2012-03-06 @ 22:37:13
URL: http://faiithfull.blogg.se/
Ord från: Patricia♔

Det är klart att ön alltid kommer betyda mycket för dig och vara ditt hem. Så ska det få vara också, och bara för att du flyttar betyder det ju inte att du inte kan komma tillbaka dit för det kan du ju.



sv: Jag tror då inte att du kommer se ut som en uppblåst val i den där rosa klänningen. Dumheter! DU är fin!

2012-03-06 @ 22:52:02
URL: http://patriciac.blogg.se/
Ord från: Victoria

Sv: Tack, vad roligt att höra!! :)

2012-03-07 @ 00:33:43
URL: http://victoriarennerstahl.blogg.se/
Ord från: Anna Katana

Du har så rätt, ön kommer alltid att vara ditt hem på ett sätt. Och den kommer leva kvar inom dig. Och du kommer återvända dit då och då. Inte bara för att hälsa på din familj utan för att njuta av allt den har att erbjuda.

Ön är på ett sätt du.

Men den kommer även att bli underbart för er att bo och leva tillsammans. Slippa den där längtan, slippa det jobbiga att åka ifrån varandra hela tiden.

Bor han i egen lägenhet i Sthlm nu eller hos sina föräldrar?



Kramar

2012-03-07 @ 11:42:04
URL: http://annakatana.devote.se
Ord från: Melissa - Livet i ett Fängelse!

Hoppas du också har ett härligt vårväder :)

Även om jag själv behåller min vinterjacka ett tag till så blir man ju så mycket piggare när solen kikar fram och allt vaknar till liv igen. Plockade lite tussilago igår och tog in, sett att även vitsipporna har börjat knoppa sig :)

2012-03-07 @ 12:08:16
URL: http://lavali.blogg.se/
Ord från: E.J [asperger, adhd, foto, mode - ME]

Sv: Tack så mycket! ♥



Fin blogg du har btw.

2012-03-07 @ 14:41:48
URL: http://xoxoelinj.blogg.se/
Ord från: Pia

Sv: Tack!

Jag har nog smugit omkring på din blogg hela tiden mellan varven, jag har bara varit fruktansvärt dålig på att kommentera och läsa regelbundet. Det senaste halvåret har bloggläsandet lämnat lite på halvt.



Intressant det där med vita klänningar på studenten, jag är glad att vi inte har det så "här på andra sidan potten".

2012-03-07 @ 15:58:28
URL: http://xmoonlightshadowx.blogg.se/
Ord från: Johana

det är lugnt tjejen :))

2012-03-07 @ 18:00:09
URL: http://duggin.blogg.se/
Ord från: Sofia [fotoblogg]

Svar: Tack så mycket du! (:

2012-03-07 @ 18:54:28
URL: http://sofiabjorkesjo.blogg.se/
Ord från: Olivia - drömmen mot att bli fotograf

riktigt fina bilder :D



sv: hihi,ja verkligen :D



Jag tror att den klänningen skulle vara ett utmärkt tillfälle att ha den till studenten,super fin och ändå stilren! Kanon bra val där :D

kramis♥

2012-03-07 @ 21:47:48
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
Ord från: Elin

Det låter verkligen som att du kan gå från något bra till något minst lika bra. Den som skapat dig kommer alltid finnas kvar hos dig, men hur mycket och på vilket sätt tror jag ingen kan styra över. Inte ens du själv alla gånger, men för det mesta, som du säger, kan man göra sina val och få ut något bra av de val man väljer.



Ïnte många som skulle klarat så många år som ni gjort, men det betyder ju också att det nog är värt det och att det kommer bli bra att du måste flytta upp till Sthlm och vänja dig vid tunnelbanor, men det är det nog värt,alla kramar du inte får nu, alla små meningar om dagen som egentligen inte betyder så mycket i sig, men betyder mest för att dom sägs alls.



Håller delvis med dig, själva låten är inte min stil, men den är bra på det viset att alla, oavsett land, har hört sin version av musikstilen och kan jämföra med det dom hört tidigare. Något helt nytt kan tas emot med lite blandade känslor. (kanske lite som det grekiska bidraget här som var för någon vecka sen, för oss svenskar har vi inte hört den sortens musik tillräckligt länge för att vi ska kunna lyssna på själva musiken.

Ärligt talat tycker jag mest att helgen var tråkig.



Du har nog rätt där, de behövs kanske, även om det inte känns så när man är mitt i det där tråkiga.



Tycker faktiskt också att det är rätt kul att tvätta. Eller kanske inte kul, men givande. Diska är också givande men på det sätt att jag blir lugnad av det. Är det bara tvätt som är kul eller är hushållssysslor okej det mesta?

kramar

2012-03-07 @ 21:50:59
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Ord från: Lotta

Fin blogg :) Haft en bra dag?? =) Kram

2012-03-07 @ 21:54:50
URL: http://olesenstjej.blogg.se/
Ord från: Patricia♔

Då får du allt köpa ett sådant lack gumman:)



kram

2012-03-08 @ 00:53:10
URL: http://patriciac.blogg.se/
Ord från: Sophie / Blogg.se

Vilka fina bilder! Vad roligt att du besökte mig och gillade bilderna från helgen.

2012-03-08 @ 02:50:28
URL: http://karriaristan.se
Ord från: LORISSA LOVEBOMB

Ditt inlägg är ljuvligt. Med rötter.



sv: Nej men var inte generad över det, jag tror att det är MÅNGA som har liknande problem när det är vinter. I know I do ;)



2012-03-08 @ 10:11:02
URL: http://lorissalovebomb.se
Ord från: Carro

Så himla mysigt att bo på en ö i skärgården! Jag ska minsann bo vid vatten - hav el sjö, någon gång i framtiden! Det är så vackert! Men, som du, att flytta närmare pojkvännen, är ju trots allt fakitskt viktigare, så att man får vara nära varandra <3 :)



Ja, jag tror absolut du kan ha den på studenten.

2012-03-08 @ 10:29:06
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Ord från: Anna Katana

Härligt att din dag blev bättre efter samtalet från din pojk.

Jag mådde bättre på kvällen när Oskar kom hem från jobbet, men lade mig dock extremt tidigt, redan klockan nio. Tyvärr sitter huvudvärken fortfarande i idag, men humöret är lite bättre i alla fall.



Kramar

2012-03-08 @ 11:24:07
URL: http://annakatana.devote.se
Ord från: Sandra

Fin text. Det där med hemma är inte lätt alla gånger, svårt att lämna men ändå vill man ut och testa något nytt. Det positiva är att det alltid är lika härligt & en helt annan känsla när man kommer hem ju :)



Svar: Wow, tack snälla du!

Ja tulpaner är verkligen underbart.



Det tycker jag du ska våga dig på om det är det du vill, alla kanske inte känner för den där väna och näpna oskyldiga looken som blir med vitt.



Ja eller han jobbar med musik i alla fall. Han är egenföretagare och driver ett eventbolag där han & hans partner jobbar som DJs/planerare.



Det förstår jag, det går snabbt. På ett sätt finns det en känsla av att man alltid varit tillsammans men samtidigt känns det som det var igår man träffades :)



Kram

2012-03-08 @ 11:45:29
URL: http://lilleput.blogg.se/
Ord från: Sarah - Just nu pågår en tävling där du kan vinna ett presentkort värt 150kr

Vill tipsa om en tävling på min blogg där du kan vinna ett presentkort värt 150 kr :)

http://sarahceciliacollin.blogg.se/2012/march/tavlingen-kommer-tidigare-kunde-inte-halla-m.html#comment



Ha en underbar dag :) kram

2012-03-08 @ 13:12:24
URL: http://sarahceciliacollin.blogg.se/
Ord från: LIENE

sv: Huvudsaken är ju att du gillade den:)

2012-03-08 @ 13:28:17
URL: http://lienes.blogg.se/
Ord från: camilla

vad spännande med eventuell flytt, näör skulle de vara aktuellt i såfall? hur känns det?

tror de kan vara bra att se sig om och utforska lite och som du säger hemma kommer ändå alltid vara hemma :)



det är superdupergott :D



HAHA då ser jag fram emot när jag ska se den filmen:D



vad gör du idag?:D kraam

2012-03-08 @ 16:18:00
URL: http://resanupp.devote.se
Ord från: Hanna Håkansson [ Foto ]

fina bilder :)

2012-03-08 @ 19:26:57
URL: http://hkansson.blogg.se/
Ord från: Ellen

Var bor du? :)

sv: Låter som en bra helg tycker jag! Vad tränar du? :)

2012-03-08 @ 20:49:45
URL: http://ttypisktellen.blogg.se/
Ord från: Becka

http://nelly.com/se/sk%C3%B6nhet-kvinna/sk%C3%B6nhet/h%C3%A5rv%C3%A5rd/lee-stafford-300/arganoil-morocco-miracle-oil-300061-108/



Där är den oljan för håret jag berättade om :) Kram!

2012-03-09 @ 00:49:30
Ord från: Sassäh

Godmorgon kära du! :) Hoppas du får en underbar dag. Lust att eventuellt göra ett bloglovinbyte? :):) KRAM.

http://nojjz.blogg.se

2012-03-09 @ 09:58:23
URL: http://nojjz.blogg.se/
Ord från: Sassäh

Godmorgon kära du! :) Hoppas du får en underbar dag. Lust att eventuellt göra ett bloglovinbyte? :):) KRAM.

http://nojjz.blogg.se

2012-03-09 @ 10:22:39
URL: http://nojjz.blogg.se/
Ord från: Js

Åh vad mysigt att få bo ihop.

Att alltid känna hud mot hud på nätterna.

/S

2012-03-09 @ 18:19:54
URL: http://borttappatleende.blogg.se/
Ord från: Sarah - Just nu pågår en tävling där du kan vinna ett presentkort värt 150kr

Hej!

Just nu har jag en tävling på min blogg där du kan vinna ett presentkort värt 150 kr! Var gärna med! :)



http://sarahceciliacollin.blogg.se/2012/march/tavlingen-kommer-tidigare-kunde-inte-halla-m.html#comment



Ha en toppen helg ! Kram

2012-03-09 @ 18:38:55
URL: http://sarahceciliacollin.blogg.se/
Ord från: Patricia

Sv; Tack snälla du!



Klart du ska ta den du känner för, tycker det är kul att du ska bryta mot det vita i alla fall:)



Kram

2012-03-09 @ 19:09:25
URL: http://patriciac.blogg.se/
Ord från: maja.

åh tack. jag barnboksillustrationer skulle jag gärna göra.

2012-03-09 @ 19:39:50
URL: http://maajis.blogg.se/
Ord från: Sarah - Just nu pågår en tävling där du kan vinna ett presentkort värt 150kr

hej!



Jag har en tävling på min blogg där man kan vinna ett presentkort värt 150 kr.

Låter det inressant? Anmäl dig!



Skickar en länk så blir det lättare :)



http://sarahceciliacollin.blogg.se/2012/march/tavlingen-kommer-tidigare-kunde-inte-halla-m.html#comment

2012-03-09 @ 22:34:43
URL: http://sarahceciliacollin.blogg.se/
Ord från: Gabriella

SV: Åh tack!

Det var härligt o uppfriskande med en promenad på isen.

Aha då är jag med, hoppas din tid kan fyllas av fina ting trots inga kurser efter påsk. Skönt på sätt o vis att du läst klart, ambitiöst!=)



Ja förstår hur du menar, man vill ju oftast hinna med en del när man ändå åker in till stan.



Fint inlägg, fint skrivet! Intressant att läsa om dina tankar.

Är viktigt att få ha en trygg plats, att bo på och även att återkomma till. Det är ju faktiskt där du är uppvuxen så det är ju inte mer än rätt=)



Vad gäller våren du skriver om i några inlägg där nedan, det är faktiskt inte ofta man läser om vårdepressioner! Som du säger, på våren "ska" man liksom vara glad. Förut kände jag mig mer deppig på våren än hösten, kände mig tvärtemot alla andra. Nu känner jag inte alls denna deppighet om våren. Kanske för att jag släppt en del krav om hur man "ska" känna..



Sist men inte minst vad fin du är på kortet med den lila klänningen! Härlig bild!

Kram

2012-03-09 @ 23:41:18
URL: http://elephantzoul.blogg.se/
Ord från: Rinki

Sv: Jodå, min fot är bättre :) tack. Det gör fortfarande lite ont, men sådant här tar ju tid. Jag slipper kryckan nu i alla fall och kan gå lite halvt haltande. Så blir jobbigt under lite längre sträckor.



Jo, det kanske inte kommer att kännas helt likadant ifall du kommer tillbaka till ön vid senare tillfälle. Men jag tror nog att det kan bli väldigt likadant, beroende på omständigheterna. Mina föräldrars hus kommer alltid att kännas som hemma, men visst det har känts som mindre och mindre hemma på ett sätt. Men jag kommer ihåg när det tog slut med mitt ex och jag fick komma tillbaka och bo där ett tag, det gillade jag inte vidare mycket - det var sådan stor kontrast från att ha bott på egenhand. Men nu, när jag ändå kommer dit bara på besök så känner jag mig avslappnad och det är skönt, jag vill bara inte bo där :P. Men det är en känsla som känns bra, det är inte så att jag är ledsen över det. Känns lite mer som en mysig känsla, som att "här känns det ändå lite som hemma", lite av en nostalgikänsla som jag blir glad av. Och skulle du och Rickard komma tillbaka till ön med egna barn tror jag att man känner sig ännu mer hemma, som att man andas ut och vet att man kommer att ge barnen det mysiga och fina som du har upplevt med ön. Precis som att högtider som julafton, ofta känns mycket mysigare och ännu bättre när man fått egna barn! Man får se magin genom deras ögon liksom :). Det kommer att bli bra Jasmine, även om det självklart kommer att bli en omställning så är du lycklig med Rickard och ett hem är "lätt" att skapa med den man älskar <3.



Ön kommer alltid att vara din, oavsett hur lycklig eller hemma du känner dig på en plats. Lite som en första kärlek :).



Jo, det är ju det jag vill tro att jag har lärt mig från de mörka stunderna av mitt liv, att de har format mig till den jag är idag.



Det var nog inte klänningen det var fel på egentligen, utan jag gillade inte mig själv vidare mycket. Den var hur som helst i typ blankare tyg, spagetti-axelband och lite typ gräddvit istället för sådär extremt vit. Men, men jag tror nog att du skulle känna dig bra i den lila och jag kan bara hålla med Rickard, jag blir stolt över dig och du ser jättebra ut på det fotot. Jag hade en kompis i min klass som hade en gammal klänning (vintage eller fått från någon i släkten) som var sådär puderrosa och den var otroligt vacker på henne. Sedan vet jag att en tjejkompis till mig hade på sig vita kostymbyxor och vit tröja till och var jättevacker. Ytterligare en tjej i min klass hade en vit klänning med stora röda rosor, så gör det som känns bäst. Det är ändå en dag och det är kul att kunna se tillbaka och vara helt lycklig med alla valen så att säga ;).



Skapandet kommer när det kommer och det blir ju som bäst när du ger dig själv tid och andrum för att inspirera: hellre kvalitet än kvantitet, right? :)



Puss och Kram på dig!

2012-03-10 @ 12:02:20
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: Anonym

sjukt fin blogg <3



http://bynella.blogg.se

2012-03-10 @ 13:15:20
Ord från: Anonym

I´m back! :D Tack för den fina kommentaren på min PV-blogg först och främst.



Det är ju alltid dubbla känslor med såntdär. För att en förändring i livet ska ske så måste man påbörja eller sluta något som redan är aktuellt i livet. I ditt fall ön för att flytta ihop med Rickard.

2012-03-10 @ 13:24:33
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Ord från: Elin

Jag menar det jag skriver, så ta åt dig, det är menar som en komplimang <3



Och det är nog en trygghetsgrej, kommit in i sthlms-känslan sen kanske. Har du några planer på vad kanske ska göra i Sthlm när du flyttat dit?



Håller med dig där, trivs bättre i städat, även om stökighet kan vägas upp av en underbar atmosfär ibland så det kan vara lugnt ändå.

kramar

2012-03-10 @ 15:32:37
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Ord från: Sara

Härliga bilder!:) Och underbart för er om ni flyttar ihop, men jag förstår att det är ett stort steg och kan kännas lite "osäkert".. Men din ö kommer ju alltid att finnas kvar, så du kan ju alltid fara dit när du behöver känslan av hemma och trygghet. :)



Svar: TACK!:) Mm, jag förstår precis vad du menar, och jag håller med om att frosten runt gör att det ser ganska magiskt ut! Kram!

2012-03-11 @ 20:02:18
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0