Om min nya arbetsplats

Det är så roligt att ni engagerar er och vill veta mer om min nya arbetsplats! Ni får mig att känna mig viktig - tack för det.

Min nya anställning har väl i princip redan börjat, men enligt schema har jag min första dag på onsdag. Då jobbar jag det senare passet, vilket innebär att jag befinner mig på jobbet efter lunch och fram till efter åtta. Sådär kan jag väl tycka (jag hade hellre ätit middag tillsammans med R) samtidigt som jag med glädje ser fram emot att inte ha ett åtta-till-fem-jobb. Det skall bli roligt att leva annorlunda! Stället som jag har blivit anställd på är ett större café med lunchservering och delikatessbutik. Det är en personlig och familjär arbetsplats med (vid första anblick) trevliga kollegor samt gäster som gärna återkommer. Jag har än så länge mest sprungit från bord till bord och plockat disk samt serverat gästerna vid lunchruschen. Efterhand kommer jag att bli effektiv i kassan och förhoppningsvis är jag inom några månader en mästare på att göra kaffe av alla dess slag.

Jag är inte bara nöjd, glad och stolt över mig själv för att jag har lyckats skaffa mig ett jobb; jag är också imponerad och har stor respekt för min nya arbetsgivare. Jag fick komma dit och provjobba utan att så mycket som ha skickat in mitt CV. När jag kom dit i torsdags hade de alltså ingen aning om vem jag var, vad jag har gjort i mitt liv eller vad jag har för tidigare erfarenhet. Jag erkände att kassavana inte är något som jag har och jag var ju självklart tvungen att tala om att jag inte heller vet hur en kaffemaskin fungerar. Det som kändes så härligt var att det inte ses som ett problem; de jag än så länge har jobbat med lär gärna upp mig och de uppmuntrar mig till att klara mig på egen hand.

Jag ser fram emot att lära mig mitt nya arbete - trots att det är aningen läskigt och nervöst, det skall jag villigt erkänna. Allt går om man bara vill och jag vet mycket väl att jag kan. Vana är något jag kommer att få, viljan är något jag har skaffat mig åren och glädjen som jag ser i att förmedla service finns naturligt inom mig. Med nyfikenhet, ett kreativt sinne och med en självfallet hjälpsam personlighet kommer jag att ta mig an mitt nya arbete redan på onsdag. Det kommer att gå bra, eller vad tror ni?


Läsarnas Ord
Ord från: Ida

Grattis grattis, jag är jätteglad för din skull, har förstått att det har betytt mycket för dig att hitta ett arbeta som du trivs på. Innebär det att du flyttar in hos R på heltid nu? I så fall är jag väldigt glad för er skull, distansförhållande är ingen höjdare. Lycka till med allt nu :)

2012-11-19 @ 22:59:17
URL: http://florstunn.blogg.se
Ord från: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Du kommer fixa det här galant Jasmine, det är jag 100% säker på. Du har rätt inställning och vill lära dig så det kommer inte vara några problem.

Nej denna dagen har passerat förbi och jag har inte tagit tag i något. Var och tränade en stund, men det är allt haha. Jaja, inte sörjer jag för det, allt går att göra en annan dag, bara lite tråkigt att skjuta upp det hela tiden.

Nja, vet inte hur jag ska ha rätt till ersättning. Eftersom jag inte kan söka jobb nu så kan jag ju inte skriva in mig på Af för att få a-kassa, och vad det finns för andra alternativ det vet jag inte. Känns hemskt att jag lever på min sambo:(
Åh jag vet inte, i dagsläget ser jag mig inte i arbetslivet, men jag hoppas att det förändras.

Kramar och tack för dina ord<3

2012-11-19 @ 23:24:53
URL: http://patriciac.blogg.se
Ord från: Elin

Det här är såna dagar som livar upp en för mig i övrigt trist och jobbig dag. Så glad för din skull att det går bra och att det går framåt för dig.
Det var ju precis det här du ville när du nu flyttar upp menar jag. :)
kramar

2012-11-19 @ 23:42:56
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Ord från: Marran

MEN GUD VAD ROLIGT!!! STORT GRATTIS till dig :) Verkligen bra jobbat och vad roligt att du trivs! Det kommer gå hur bra som helst med jobbet ska du se :)

2012-11-20 @ 06:09:46
URL: http://www.marilens.blogg.se
Ord från: Jennnnifer

Åh vad roligt! Att jobba på café är det roligaste jag jobbat med hittills i mitt liv! Just nu jobbar jag på en större restaurang och bar och det är inte riktigt min grej lika mycket som café-känslan liksom. Längtar till nästa sommar då jag får komma tillbaka till mitt kära café och jobba :) Lycka till på ditt jobb!!

2012-11-20 @ 13:05:49
URL: http://smoothtrooper.blogg.se
Ord från: Louise

Självklart kommer det gå bra! :) Och ännu en gång, stort grattis till jobbet!

sv: Åh tusen tack, dina ord värmer alltid <3

Tack detsamma!
Kram

2012-11-20 @ 16:32:07
URL: http://louisedahl.blogg.se
Ord från: NATALIE

ja det kommer nog gå jättebra det där ska du se!:)

2012-11-20 @ 20:20:47
URL: http://naataali.blogg.se
Ord från: Leone

Återigen grattis hoppas att du kommer trivas jättebra, det lät som ett väldigt trevligt och mysigt jobb och du ska verkligen vara stolt över dig själv.

2012-11-20 @ 20:23:34
URL: http://lingers.blogg.se/
Ord från: Tessie

Detta jobb kommer att passa dig som handen i hansken vännen :)

Sv; Detsamma! Det var väldigt trevligt att ses i dag, roligt du följde med och att vi fick tid att sitta och prata och skratta <3

Kram

2012-11-20 @ 20:42:06
URL: http://curves4all.wordpress.com
Ord från: anniepiie

Ohh stort grattis!! :D Det kommer gå jättebra,du är ju så trevlig här i bloggen så bliringa problem att serva kunderna! ;) hihi Kramis

2012-11-20 @ 22:01:36
URL: http://anniepiie.blogg.se
Ord från: Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

Det kommer att gå himla bra ska du se! :)

SV: Åh tackar :)

2012-11-20 @ 23:09:00
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/
Ord från: Hanna Karlsson

Vad kul att du trivs.

2012-11-21 @ 06:51:12
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Ord från: Anna Katana

Kul att det finns massa nytt för dig att lära dig på jobbet också. Alltid roligare att börja någonstans där man inte kan allt. Ta ett tag innan man kommer in i det liksom. Skönt med den där familjekänslan också.

Ja, kan ju vara så nu att du kanske inte är ledig under jul/nyår. Brukar väl vara rätt mycket i just den branschen då?
Kramar

2012-11-21 @ 09:56:01
URL: http://annakatana.devote.se
Ord från: Eleonore- Kokboksutmaningen

ÅH stort grattis till jobbet! Som du kämpat, du är verkligen beviset på att rätt inställning och sökande ger resultat till slut :D Låter som ett jättebra ställe som kan göra att du utvecklas och kan få mer jobb på stället! Får jag fråga vad caféet heter? :)

Oh ja din kaka inspirerade mig verkligen, är ju så gott med ett knäckigt täcke på äppelpaj :)
Kramar och återigen grattis!

2012-11-21 @ 10:02:53
URL: http://fikamed.wordpress.com
Ord från: Amanda

Vad skoj :D Grattis igen! :)

2012-11-21 @ 10:16:37
URL: http://aamandasphotos.blogg.se
Ord från: Erica

Jag tror att du kommer klara jobbet hur bra som helst! Det du inte kan nu/är osäker på lär du dig snart! Jag ser då jag läser i bloggen hur mycket du vill det här - och då brukar det ofta funka galant! :)

2012-11-22 @ 17:31:49
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Ord från: Emilia

Åh det låter kul, lycka till!

2012-11-22 @ 22:20:40
URL: http://pezone.blogg.se
Ord från: Lissie

Sjukt bra! Grattis! :) :)

2012-11-25 @ 10:26:03
URL: http://failrynuts.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0