Äventyr i tvättstugan

Har man bott hemma hos föräldrarna hela sitt liv, dessutom i hem med tvättmaskin nära till hands, är förändringen stor när man tvunget måste infinna sig i en tvätstuga för att få kläderna rena. För mig är det en helt ny värld.

Första gången jag och R besökte tvättstugan var för en månad sedan. Vi lyckades boka en tvättid, men vi noterade också att vår bricka var felaktig och att vi bara kunde boka ett tvättalternativ. Utöver det lilla problemet var det nog så svårt att förstå sig på hur allt fungerade. Vi var nog inte tillräckligt uppmärksamma och det var först efter att ha provat fem olika maskiner som vi lyckades få igång en - som dessutom inte var bokad för oss. Vi hade tur som fick hjälp av en annan hyresgäst. Hon förklarade hur det fungerar i tvättstugan och med hennes hjälp lyckades vi få våra kläder tvättade. Noteras kan att det var två trötta, hungriga och irriterade unga människor som handfallet satt i tvättstugan under dessa två timmar. Att lämna tvätten utan uppsyn var inget alternativ, då fyra hushåll har möjlighet att tvätta samtidigt - i samma lokal.

Jag kommer att lära mig efter hand. Med ny bricka som fungerar korrekt finns inte mycket annat att göra än att anpassa sig (eller köpa en egen maskin till lägenheten). Att informationen är dålig gör mig förargad. Tydliga instruktioner och uppsatta regler i tvättstugan är väl det minsta man kan begära - speciellt med tanke på hyran.


Läsarnas Ord
Ord från: Jessica Högberg

Ha ha, välkommen till hyreslägenhet;) När man vant sej är tvättstuga inte så tokigt... man får mycket tvättat fort=))

2012-10-10 @ 10:34:22
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Ord från: Sara

Haha, ja inte är det så lätt inte! Jag har aldrig behövt tvätta hemma (det har mamma alltid skött), men när jag började studera på annan ort och flyttade till studiebostäder så var jag också tvungen att lära mig en hel del nytt.. Bara att få på tvättmaskinen kan vara ett stort projekt! :P Men nu har jag vant mig och håller med Jessica ovan, att ha tvättstuga kan göra tvättandet ganska effektivt! :) Kram!

2012-10-10 @ 12:03:38
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se
Ord från: Agnes Eriksson

ja eller hur :)

2012-10-10 @ 13:47:29
URL: http://www.lillajagange.blogg.se
Ord från: Tessie

Jag är verkligen glad att jag bor där jag bor.. där tvättar man 1 i taget och alla som går in och ut måste ha nyckel som registreras när man går in och ut så skulle nått försvinna så ser man vem som vart där sist.. Och sedan bor det mest gamla människor här, bra grannar! :)

Sv:
Det var verkligen super trevligt att ses.. :)
Vi får göra de snart igen, och mitt erbjudande står kvar om du vill komma ut till mig.. <3

Kramar

2012-10-10 @ 15:51:18
URL: http://curves4all.wordpress.com
Ord från: Anna Katana

Är ju så olika från tvättstuga till tvättstuga hur bokingssystem och start av maskiner och allt fungerar med. Hoppas det går bättre nästa gång (:
Tycker inte riktigt heller om gemensam tvättstuga, som vi också har nu. Men visst ingen kommer in i torkrummet när vi hängt in kläderna i alla fall.

Mm mycket viktigt att det fungerar bra med chefen.

Kramar

2012-10-10 @ 16:21:44
URL: http://annakatana.devote.se
Ord från: NILES (FOTO & VARDAG)

sv: tack :D

2012-10-10 @ 19:08:34
URL: http://niles.blogg.se
Ord från: Fanny

svar: älskar headern :)

2012-10-10 @ 19:49:14
URL: http://sennebyfanny.blogg.se
Ord från: Ebba M's foto

SV: Tack! Hoppas på att det ska bli bra :-)

2012-10-10 @ 19:51:08
URL: http://iphotography.blogg.se
Ord från: Olivia - drömmen mot att bli fotograf

man kan inte kunna alla saker direkt,det kommer ta sin lilla tid att lära sig och känna sig bekväm men man måste ge det sin chans och försöka!❤

sv: Tusen tack för dina fina ord Jasmine. På senare dar har jag börjat skriva mina rubriker själv, försöker fantisera och skriva ihop lite :)
kramis❤

2012-10-10 @ 21:40:29
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
Ord från: issa - rappare & låtskrivare

man lär sig :) kram

2012-10-11 @ 00:01:50
URL: http://issas.nu
Ord från: Felicia

Ajdå som det kan gå ibaldn, men tur att det löste sig!!!

puss

2012-10-11 @ 15:05:01
URL: http://fjaelkis.blogg.se
Ord från: Lina | fotoblogg

SV: Tusen tack, vad kul att du gillar den <3

2012-10-11 @ 16:26:31
URL: http://linaphoto.blogg.se/
Ord från: Elin

När började du skapa? Alltså inte sådär en-gångs-grej utan verkligen började sätta dig in i det?
Nej. Antingen är jag manisk, då kan jag inte sitta still över huvud taget, eller så är jag deprimerad, då är jag för utmattad för att orka göra något, så har ingen jag direkt gör regelbundet. :(

Är ganska glad att jag har henne faktiskt. Den enda som står ut med mig tror jag :P Eller ja, Jocke må hända då. ^^

Kan vara skönt det också, bo in sig i lugnare takt liksom. Inte köpa 15 möbler på IKEA på en dag bara för att man måste ha det. Skönt att flytta in lite i taget, så man köper saker för långvarighetens skull. :)
Vad fattas i lägenheten nu då?
kramar

2012-10-11 @ 16:32:14
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Ord från: Sofie- med bebis i magen

Hihi det är inte alltid så lätt ;) kram

2012-10-11 @ 19:27:16
URL: http://sofiesvardag.blogg.se
Ord från: Jane Doe

Jag vet hur du känner det. Medan jag bodde i studentlägenhet fanns det tvättstuga men utan bokningsmöjligheter. Då är det inte fyra hushåll som kan tvätta samtidigt utan flera våningshus med människor. Jag såg till att jag stod där varenda gång flera minuter innan min maskin skulle vara färdig för jag vill inte att okända människor ska flänga runt med min tvätt:P

2012-10-12 @ 10:47:49
URL: http://anothercrackinthewall.blogg.se
Ord från: Snow White

Oj vad tråkigt att det var ett såpass dåligt system. Vi har också tvättstuga nu då vi bor i lägenhet. Och det är ett litet med bara två tvätt maskiner en torktumlare och ett torkskåp.. Så man får åtminstone vara ensam under sin egen tvättid. Hade nog tyckt det var jättejobbigt att tvätta samtidigt som andra.. Man kanske inte vill visa upp allt man har för alla haha :D

2012-10-12 @ 22:10:51
URL: http://snowwhite.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0