En kommande anställningsintervju

Jag hann se ett obekant mobilnummer och jag hann ta ett lugnande andetag innan jag igår svarade i min telefon. En ung kvinnoröst hördes och hon presenterade sig med namn och framförde ett glädje ärende. Hon ringde från ett företag som jag i måndags sökte jobb hos. De tog alltså tjugosju timmar för dem att höra av sig – det är stort. Att vara jobbsökande innebär att man inte behandlas som människa och att man ska vara tacksam, ja, tacksam om man ens får ett svar… Samtalet gjorde mig så glad! Det bestämdes att de ska ringa mig igen nästa vecka, då jag befinner mig i Stockholm. Biljetten bokades efter samtalet.

Att få ett jobb skulle betyda så mycket för mig. Jag känner mig så redo inför att flytta och jag bara väntar på att få kasta mig ut i det okända – och att få göra det tillsammans med R. Att vi – äntligen – kan ta vår relation till en högre nivå och att vi faktiskt har nått det målet som vi hela tiden har strävat efter, det är makalöst. En dag kommer allting att bli mycket lättare.

Jag har en intervju att förbereda mig inför. Jag ska skriva ut ansökningshandlingarna som jag har skickat till företaget samt annonsen som jag fastnade för. Mer än så kan jag inte göra – eller? Jag har faktiskt aldrig varit på en seriös anställningsintervju...

Någon som har tips? Det skulle uppskattas oerhört. Tack!


Läsarnas Ord
Ord från: Julia

Tack för alla dina kommentarer gulledu <3

En kommentar jag kände att jag ville svara på var den du skrev om att jag var hemskt arg efter sista insparkskvällen, sittningen. Du frågade om det var bättre. Och ja, ilskan är bättre, men tyvärr mår inte jag själv så himla bra nu. Jag tänker mig att det är höstmörkret som gör det... men jag är himla deppig. Eftersom jag misstänker att du frågade för att du bryr dig om mig ville jag bara berätta det. Det är inget jag behöver hjälp för, men jag vill vara ärlig med dig eftersom du är min vän <3

PUSS

2012-10-24 @ 12:07:03
URL: http://lorissalovebomb.se
Ord från: LINNPLINN

Åhh. Stort lycka till, Jasmine, jag håller alla mina två tummar för dig!
Tyvärr har jag inga tips eftersom jag själv heller aldrig varit på en seriöst anställningsintervju, men det blir förhoppningsvis bra det där som du skrapat ihop.
Kram

2012-10-24 @ 13:12:02
URL: http://kufisk.blogg.se
Ord från: Carro

Hoppas du får det!! lycka till!

2012-10-24 @ 16:50:17
URL: http://Carolineannamarie.blogg.se
Ord från: Madeleine Jonsson

Vad spännande!! Lycka till!

2012-10-24 @ 17:05:59
URL: http://maddisenj.blogg.se/
Ord från: Sara

Ååh vad roligt, hoppas att intervjun går bra! Jag har aldrig heller varit på en ordentlig anställningsintervju, så jag har inga bra tips att ge, men jag ska hålla tummarna för dig! :)

Svar: Tack för dina ord. Jag hade en härlig dag, och jag fick en del skolarbeten gjorda så nu borde jag inte ha så mycket liggande på hög. Härligt! :) Kram!

2012-10-24 @ 17:55:53
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se
Ord från: Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

SV: Åh vad roligt! Hoppas det går bra! Vad är det för arbete?
:)

SV: Åh okej, jag brukar kolla när han gör typ "stand up's" och då brukar han vara sjukt roligt, men hans böcker kanske inte är lika?

Åh tack. Dock är det inte riktigt något som jag brukar använda till vardags, skulle gärna våga men det kanske kommer ;)

2012-10-24 @ 18:22:13
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/
Ord från: Tessie

Det viktigaste är att försöka slappna av, inte stressa eller pressa dig själv med att komma på nått bra att säga eller liknande. Ta in informationen du ges och fråga om du undrar nått, du kan aldrig fråga för mycket. Var dig själv, var nyfiken och ha ett glatt bemötande. Mer en så behöver du inte göra.. Om dom inte bett dig om att du ska ha med dig några papper behöver du det inte heller, dom brukar skriva ut det du skickat till dom som cv eller personligtbrev eller båda, och ställer frågor utifrån det du redan skrivit till dom får att möjligen få dig att utveckla. Det kommer gå bra :)

Sv; Tack fina du, jag ses gärna när du kommer till stockholm nästa gång :)
Kram <3

2012-10-24 @ 18:26:41
URL: http://curves4all.wordpress.com
Ord från: nicole

sv: åh, tack :)

2012-10-24 @ 18:52:08
URL: http://nicoleisabelles.blogg.se
Ord från: LINNPLINN

SV: Vad menade du med "Att kommentera hos andra ger en förhoppningsvis fler läsare. Och det tycker jag är helt okej, absolut. Men att kommentera ett inlägg - och inte ens ha läst det - tycker jag är respektlöst och i vissa fall kan det även skada skribenten bakom inlägget."?
Och varför svarade du inte på min fråga?

2012-10-24 @ 22:17:27
URL: http://kufisk.blogg.se
Ord från: Anonym

Har läst föregående kommentarer så skriver inte samma som nån annan gjort men kan i alla fall säga att du kan ju ta med dig nummer till referenser och så. :)

2012-10-25 @ 11:12:00
URL: http://tvminnen.se
Ord från: Erica

Vad roligt! Lycka till! :)

2012-10-25 @ 12:21:34
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Ord från: Elin


Sa de något om hur arbetet kommer se ut osv, om du blir på timme eller får ett vik eller så? Det blir mycket åkande för dig också alltså?
Du har väl i och för sig vant dig vid det här laget.

Vi är ju några som läser så så jädra tråkigt kan du ju inte skriva.

Tja, inte mycket. Stentorpet några dagar i veckan, psykologen några gånger i veckan, sjukgymnasten en gång i veckan och den 9e åker vi till Helsingfors.
kramar

2012-10-26 @ 00:06:31
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Ord från: Jane Doe

Grattis! Vad roligt för dig. :)

2012-10-26 @ 11:32:45
URL: http://anothercrackinthewall.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0