En kväll i oktober


24 oktober

Hösten må vara kylig men inombords sprids värme.
När kvällarna är minst lika vackra som en kväll i juli.


Läsarnas Ord
Ord från: Anonym

Åh, det är verkligen så himla fint där du bor!

2012-10-28 @ 09:58:47
URL: http://tvminnen.se
Ord från: Clara Ringqvist

Ja det var så himla mysigt där!

2012-10-28 @ 12:18:28
URL: http://clararingqvist.blogg.se
Ord från: trollet

Vackert... (men jag föredrar juli ändå;)
Jag jobbar som servitris på Soliden ibland!!

2012-10-28 @ 12:37:46
URL: http://www.lchftrollet.blogg.se
Ord från: Fina Frun

Idag har vi en mycket vacker höstdag i gbg!

2012-10-28 @ 13:33:37
URL: http://finafrun.se
Ord från: Elin

Vart är du nu då? Du åker lite hur som helst du, verkar bli lite spontant hur du åker?

Åker med tjejen som bor i sthlm, som jag åkte till gbg med nu förra helgen. Hennes föräldrar hade två biljetter över. Ska bli så himla kul. Se musikal, ska se Kristina från Duvemåla.
Kram

2012-10-28 @ 14:28:56
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Ord från: elno

sv: Absolut! Åh vad fint sagt, tack så mycket :-) kram!

2012-10-28 @ 14:32:00
URL: http://elno.devote.se
Ord från: william

fina:D

SV; serien är nu slut, men andra sägong är ute nu:D

2012-10-28 @ 16:03:09
URL: http://canonguy.blogg.se
Ord från: Arianne

Ja det är skönt att komma ut och få ta emot lite härlig frisk luft! Dock tycker jag att det börjar bli alldeles för kallt, skulle föredra att det inte blev så mycket kallare nu men man vet ju vad man har att vänta tyvärr :)
Har varit ungefär samma här idag, solen har varit framme och termometern har stått på -4 och en ny vecka väntar! :)
Hoppas att du haft en bra helg!

2012-10-28 @ 17:06:49
URL: http://tralllle.blogg.se
Ord från: Rinki

Hej fina du,
förlåt att jag inte har hört av mig, inte ens messat. Hela mitt privatliv har lagts på hyllan just nu känns det som, jag har inte haft tid till att göra mycket annat än att plugga. Det låter som en dålig ursäkt kanske, men tyvärr är den sann.

Tack för att du har funnits och skrivit kommentarer, även om jag inte har varit aktiv i att besvara dem - men du ska ha stort tack. Det betyder mycket att du verkligen läser inläggen. Jag har inte haft vidare mycket tid, men jag har i alla fall bläddrat igenom dina inlägg som man ser ifall man scrollar nedåt nu och jag har väl vissa som jag tänkte skriva ett par ord om.

[Bloggen fyller fyra år]
Grattis, verkligen det måste kännas roligt! Du är duktig som har hållit igång så pass länge. Jag har ju också bloggat ett tag, men så har jag ju bytt blogg och blivit "oanonym" lite senare. Men grattis till dig och bloggen! Det har varit en rolig och spännande resa att få följa med i ditt liv.

[Ge bort kärleksfulla ord]
Jättevackert kort, verkligen! Men du vet ju att jag älskar i princip alla dina kort. Jag gillade den nya stämpeln du använt också, det ser väldigt fint ut.

[Torka aldrig tårar utan handskar]
Jag gillar verkligen Gardell också, i vissa fall har jag väl tyckt att han varit lite väl framfusig, men han är bra det håller jag med om. Jag har dessvärre inte sett denna serie än, men jag ska! Det står på min to-do-list så att säga.

[Kommande anställningsintervju]
Jag vet hur jobbigt det kan vara med anställningsintervjuer och jag gick hos jobbcoach och min arbetsförmedlare var hur fin som helst men det var jobbigt och det tog på krafterna. Jag vet inte riktigt vad jag kan säga, det är nog svårt att hitta det "rätta" att säga, eller hur man ska bete sig. Jag tror att många ungdomar har en lite felaktig bild av hur det är med jobbsökandet idag, från våra föräldrar (ja, i alla fall mina) har jag fått höra att det som spelar roll är att man visar sig aktiv, går runt och delar ut CVn och visar att man är på helt enkelt. Men så enkelt är det inte längre, det är svårt att börja på "låg" nivå nu när mycket är datoriserat. Sedan är det ju så att många företag "ger" jobb till anställdas vänner och bekanta, så att det som spelar roll är nog kontakter till stor del.

Men det betyder ju såklart inte att du ska ge upp, men jag tror heller inte att det finns något magiskt som man kan göra riktigt. Det är nog mest att visa att man är på, sedan har jag lärt mig att man aldrig bara ska gå in i en butik och ge någon person sitt CV, hur trevlig den personen än må vara. Det man ska göra är att försöka fråga (även om det är läskigt) efter butiksansvarig och sedan köra en snabb, kort presentation och sedan se till att CVet går direkt till den personen. Sedan har jag lärt mig att man i ett personligt brev lätt skriver som en "historia" om sig själv "hej, jag heter..." och så vidare. Jag gjorde så i början också, men min jobbcoach (från Poolia) sade att när företag rekryterar så det första de tittar på CVet (se till att det ser snyggt ut, strukturerat och har en röd tråd) och är det snyggt/intressant så kanske de går vidare till det personliga brevet. Då har de sett ditt namn på CVet redan så det man ska göra är att "hoppa direkt på saken" och skriva "Jag söker härmed jobbet som....då jag anser att jag, med min erfarenhet inom...skulle passa bra" och så vidare. Sedan kan man i slutet skriva något personligt (om det relaterar till jobbet). "Jag är väldigt intresserad då min mamma också har arbetat inom branschen" eller något liknande.

Sedan fick jag lära mig att man som student/ung - även om man inte har så många erfarenheter inom andra jobb - inte ska ta upp sådant som att "jag jobbade två dagar inom", det är tydligen inte vidare relevant. Men det är en balansgång, för man vill ju heller inte skriva ingenting alls.

Förlåt, det här var bara lite generella tips, de har ju ingenting med intervjusituationen att göra. Men jag känner att om CVet och det är strukturerat bra så är de intresserad av dig och dina kvaliteter, på en intervju, försök att vara dig själv och styrk det du fått fram i det personliga brevet - varför du vore bra för positionen och så vidare. Sedan får man väl känna lite hur personen som intervjuar en är.

Jag håller tummarna för dig gumman, jag kommer ihåg att det var en jobbig process och den drar ned en ibland och man kan känna sig väldigt låg och dålig stundvis, men det är bara att försöka igen. Vad för typ av jobb är det du söker? Inom restaurangbranschen? Du hade väl jobbat inom det tidigare under sommaren, i så fall kanske jag kan hjälpa lite, kan inte lova något dock. Men jag har släktigar i den branschen. <3

Sv (på dina kommentarer till mig):
Jag tar jättegärna fika med dig vid tillfälle, just nu är det ju väldigt stressigt däremot. Men hör av dig nästa gång du är här och "don't give up on me" bara för att jag kan vara lite svår att nå eller så! För jag vill gärna träffas igen.

Ja, julen är väldigt trevlig och jag köpte härom dagen julgardiner och även om det känns lite väl tidigt att börja tänka på jul och sådant nu i slutet av oktober så måste jag erkänna att jag verkligen längtar i och med att det blir första gången som jag och E fixar vår lägenhet ihop - så att den förhoppningsvis blir julig och mysig. Jag håller tummarna för att du också kommer att befinna dig i Stockholm under julen.

Tack så jättemycket angående komplimangen angående klänningen, jag hoppas också att den kommer att sitta fint! <3. Det är som sagt så himla svårt att hitta sådana typer av klänningar för mig, men jag hoppas att detta går vägen.

Ja, tror att det var många som blev förvånade över snöfallet som kom nu! Till Stockholm liksom. Vet att de uppåt Luleå och så har fått snö, men det känns mer "normalt". Hoppas att du blir kvar länge ;).

Puss och Kram!

2012-10-28 @ 18:15:58
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: Vivvi

sjukt fint!

2012-10-28 @ 18:22:09
URL: http://vivvifoto.blogg.se
Ord från: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Visst kan kvällarna vara vackra även nu, men jag föredrar sommaren;)
Kramar

2012-10-28 @ 19:00:35
URL: http://patriciac.blogg.se
Ord från: kiwiberries

fina bilder =)

2012-10-29 @ 09:54:41
URL: http://kiwiberries.blogg.se/
Ord från: Tessie

Vackra bilder <3

Sv; ja, det är fantastiskt vacker uppe i mitt Hälsingland, saknar det. Men jag åker ju upp titt som tätt :)

2012-10-29 @ 16:04:41
URL: http://curves4all.wordpress.com
Ord från: Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

Fina bilder :)

SV: Haha ja visst var dom söta ^^,

2012-10-29 @ 18:28:02
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/
Ord från: Carro

fina bilder!

2012-10-29 @ 22:22:05
URL: http://carolineannamarie.blogg.se
Ord från: LINNPLINN

SV: Vad härligt att höra! Det gör mig glad att någon uppskattar mina ord, trots att vi konverserar genom varsin datorskärm och tangentbord.

Skönt. Jag trodde nästan att jag gjort något fel, för jag tycker att jag kommenterar så "utförligt" som möjligt efter att jag läst något utav dina go'a inlägg. Det glädjer mig att ha hittat en sådan färgsprakande blogg och jag önskar att jag hade tiden att klicka mig bakåt i din fina blogg.

Och du har så rätt i det. Absolut ska man tänka på vad och hur man kommenterar något hos någon annan. Ord sårar mer än man tror. Det värsta är "reklamkommentarerna", vilka titt som tätt trillar in.

Tack själv för dina svar! Jag uppskattar varenda litet ord från dig, Jasmine. :)

2012-10-29 @ 23:18:21
URL: http://kufisk.blogg.se
Ord från: Rebecca

fina bilder :)

2012-10-30 @ 17:24:41
URL: http://rebeckhaam.blogg.se
Ord från: - - ♥ T H A I P I N N E N ♥ - -

åh vad fint!:)

2012-10-30 @ 18:58:04
URL: http://thaipinnen.se
Ord från: NATALIE

så mysigt det ser ut :D

2012-10-30 @ 19:35:52
URL: http://naataali.blogg.se
Ord från: komig

ser ut som en ganska schyst område

2012-10-31 @ 22:04:43
URL: http://komig.blogg.se
Ord från: Amanda Cleréus

ååh, så fint!

2012-11-07 @ 19:03:43
URL: http://amandaclereus.blo.gg/
Ord från: rebecka

Väldigt fin utsikt över hustaken!

2012-11-09 @ 14:14:44
URL: http://rebock.devote.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0