Att söka jobb tar på krafterna

Jag har varit "arbetslös" i en månads tid. Lyckligtvis har jag kvar min deltidsanställning på hotellet, en arbetsplats som jag är välkommen till så länge jag vill - i alla fall året ut. Mitt sökande av jobb i Stockholm går sådär. Jag har sökt ett tjugotal jobb, men jag hade självklart kunnat söka fler än så. Ingen kan komma och säga att det inte finns jobb att söka; jag hittar många tjänster som kan passa en ung och outbildad individ som jag. Dock är det ju mycket annat som ska stämma in, inte minst det faktum att man som sökande ska göra ett gott första intryck...

Det tar på krafterna att söka jobb. Man måste hela tiden vara på topp och att läsa genom x antal annonser är ansträngande. Det gäller att kunna sålla ut de som passar respektive de som inte ens är lämpliga, men tillslut är man så trött i huvudet att man bara trycker sig vidare utan eftertanke... Det gäller att hålla humöret uppe samt kunna behålla den härliga känslan som infinner sig när man äntligen hittar en arbetsplats som kanske kan tänkas vilja ha en.

Att skriva personligt brev kan jag tycka är roligt. Jag har en mall som jag utgår från, som jag sedan anpassar efter arbetsgivaren som det ska skickas till. Att ta bort och lägga till kräver inte bara engagemang; det tar också tid och det krävs tålamod och självinsikt. Att söka jobb är ett stort test för den enskilda individen; det krävs en enorm självdisciplin när det kommer till att faktiskt söka jobben. Självförtroende, dagsform och beroende på hur mycket jobb man har vid sidan av sitt sökande påverkar hur sökandet går - och så också resultatet.

Att söka jobb tar på krafterna. Det är roligt, den inställningen har jag ännu kvar. Dock börjar jag känna mig smått osynlig då arbetsgivarna inte ens har respekt nog att höra av sig - oavsett besked. Jag tycker att det är dålig stil. Kanske är det tur att jag inte har mycket att säga till om för (kan, kan jag väl, men...) där skulle uppstå väldigt obekväm stämning.


Läsarnas Ord
Ord från: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Härligt att du fortfarande är positiv till det här med att söka jobb, för eller senare kommer du få napp, det är jag säker på vännen.
kram

2012-09-25 @ 23:29:48
URL: http://patriciac.blogg.se
Ord från: Fina Frun

Ja ett besked vill man ju ha, så man slipper undra och vänta. Snart kommer nog jobbet till dig ska du se!

2012-09-26 @ 00:35:19
URL: http://finafrun.se
Ord från: anniepiie

Håller med dig, ett besked vill man ha iaf... Bra att du har rätt inställning iaf! :) Kramar

2012-09-26 @ 09:30:15
URL: http://anniepiie.blogg.se
Ord från: Olivia Magnusson

Du kommer hitta ett jobb snart, stå ut och kämpa lite,va glad och finn din ro hos R om det blir jobbigt. Du fixar det!

sv: tusen tack :D
kramis♥

2012-09-26 @ 10:46:02
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
Ord från: Elin

Jag kan åka in alla dagar vad jag vet :) Cili får skicka mig åt rätt håll så jag hamnar där jag ska XD Hon ska in till stan någon dag hur som.

Japp, fick faktiskt vara kvar. Vilket är lite konsigt, med tanke på att jag rent av bröt mot ett kontrakt jag skrivit på när jag började. Men har tur nog att ha en bra kontaktperson och en bra ansvarig person på Stentorpet, som är glad att jag är där och gör ett bra jobb.

Snart har du kommit i ordning lite till, vilket nog behövs för att kunna slappna av lite mer kanske? Du har ju haft flera stressfaktorer sista tiden.

Förkylningen har blivit värre så sitter här med feber och stel kropp. :S Hur mår du själv?
kramar

2012-09-26 @ 12:42:05
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Ord från: Angelina

sv: tack! ja :D

2012-09-26 @ 15:06:34
URL: http://leath.blogg.se
Ord från: AW - Fotograf

Tack så jätte mycket :)

2012-09-26 @ 16:43:28
URL: http://megapixeln.se/
Ord från: Leone

Jag är säker på att du snart kommer att hitta ett jobb som passar dig utmärkt för du är klok och det är efterfrågat. Hoppas att du klarar att hålla krafterna någorlunda på topp.

2012-09-26 @ 17:44:44
URL: http://lingers.blogg.se
Ord från: Snow White

Ja det är verkligen tidskrävande att söka jobb - och mycket tålamod krävs precis som du säger!! Tänkte dela med mig av några tips när du söker jobb (du kanske redan har hört alla - men man vet ju aldrig :D).

Ring ca en vecka efter du skickat in din ansökan och fråga ifall din ansökan har kommit in - det gör att dem först och främst får höra hur trevlig och glad du låter och hur du talar! De kommer då kanske få upp ögonen för att läsa just ditt CV och märker att du verkligen är intresserad och engagerad.
Nr. 2 överdriv alltid i personliga brevet - och få det att vara lättläst och att man får en insikt i hur du är som person. Och låt gärna överdrivet självsäker! Nr. 3 Gör något udda såsom att faxa ditt CV. Eftersom arbetsgivarna får in hundratals med vita brev och bläddrar antagligen bara igenom alla snabbt. Kan tänka mig att man måste ta för sig ännu mer i Stockholm!

2012-09-26 @ 18:19:17
URL: http://snowwhite.blogg.se
Ord från: Anonym

Det värsta med Stockholm är ju att visst, det finns fler jobb än någon annanstans i Sverige MEN det bor också fler männiksor där än någon annanstans i Sverige. Det är ju då det blir så svårt...

2012-09-26 @ 19:27:59
URL: http://tvminnen.se
Ord från: Angus

jag håller med! det är dålig stil. jag har vart på intervjuer där de inte har hört av sig mer. Det är riktigt dåligt. Finns det inget du brinner för som du vill utbilda dig till?

2012-09-26 @ 20:40:34
URL: http://angusfoto.blogg.se
Ord från: Angus

Glömde tacka för dina fina ord! Det är lätt att tvivla på sig ibland när man jämför sig med andra, det är bara dumt!

2012-09-26 @ 20:41:09
URL: http://angusfoto.blogg.se
Ord från: Sofie Omnell

Det är svårt att hitta jobb :/

2012-09-26 @ 21:40:20
URL: http://sofiesvardag.blogg.se/
Ord från: Jessica Högberg

Söka jobb suger... jag har haft turen att slippa detta elände då det i min branch är vanligare med mot mun metoden;) Jag tror på dej dock, du får ett jobb snart!!

2012-09-26 @ 21:41:22
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Ord från: Jane Doe

Åh, jag hatar att söka jobb. Ser inte alls fram emot då jag måste börja söka det efter att jag är färdig med min utbildning.

2012-09-27 @ 08:16:21
URL: http://anothercrackinthewall.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0