Om att resa sig upp efter ett misslyckande

I veckan fick jag besked angående juridiktentan som skrev för tre veckor sedan. Underkänt. F. Inte godkänd. Besvikelsen var total. Kvällen då beskedet kom satt jag hopkrupen i soffans hörn. Där satte jag mig så fort jag kom hem, somnade en stund, ringde sedan pappa och då brast allt. Jag sov många timmar den natten och var under morgondagen inte riktigt redo att ta mig an fortsättningen. Att resa sig upp efter ett misslyckande är inte alltid lätt.

Bild från i mars

Några dagar efteråt känns det dock okej. Idag hämtade jag ut tentan och utifrån det facit som jag nu har inser jag att tiden var det som förstörde för mig. Det i kombination med att jag kunde ha haft ett system till hands under själva skrivningen. Det känns skönt att få bekräftat att jag faktiskt kan och att jag skrev en helt okej tenta bortsett från att jag inte hann med att svara på det antalet frågor som krävdes för att få ett godkänt betyg.

Vi är några stycken i klassen som får skriva om tentan om två månader. Förhoppningsvis kan vi peppa varandra, hjälpas åt och nå i mål allihop. Att klara tentan på andra försöket är mitt mål, eftersom jag vid ytterligare ett F i kursen inte får fortsätta på nästa termin. Att klara kursen är ett måste innan fortsatta studier blir aktuellt.

Denna dag slutar bra och jag känner en gnutta lugn inombords. Visst är det tråkigt att inte ha lyckats, men det är inte det samma som en ruinerad framtid. Jag bör inte tvivla på mig själv, för innerst inne vet jag att jag kan. Samtidigt måste jag erkänna för mig själv att ett misslyckande egentligen inte betyder något mer än att jag lever livet. Alla trampar vi på minor då och då och när det gäller studierna ser jag inte riktigt anledningen till att gräva ner mig i det som egentligen inte är livsavgörande.

Jag ville ge er beskedet, trots att det till en början tog emot.
Dela gärna med dig av dina ord eller be om fler av mina om du har något på hjärtat.
Ta vara på dig.


Läsarnas Ord
Ord från: Ida Lindborg ♡

ååh du är ju så stark! du kommer klara detta om du bara tror på dig själv!! ♡

Sv: tack snälla du för din omtanke ♡♡ massa kramar!

2014-11-21 @ 17:08:12
URL: http://youknowiidaa.blogg.se/
Ord från: Julia Müller-Sandvik

sv: Tack ska du ha :D

Det där kommer gå utmärkt ska du se. Efter ett tag knäcker man liksom koden med hur man disponerar tid och energi på en salstenta, om kunskaperna finns där så kommer det gå utmärkt :D

2014-11-22 @ 12:54:03
URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Ord från: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Vad stark du är som vågar dela med dig av det här, men raring du ska veta att du inte är ensam om misslyckas på en tenta. Förresten är misslyckas fel ord, du svarade ju faktiskt bra på det du hann med. Nya tag Jasmine så ska du se att du fixar det♥

kramar

2014-11-24 @ 12:45:50
URL: http://patriciac.blogg.se
Ord från: Ida Lindborg ♡

Sv: Tack så hemskt mycket ♥♥

2014-11-24 @ 15:27:08
URL: http://youknowiidaa.blogg.se/
Ord från: Elin

Tentor failar alla på då och då. Du är inte dålig för det. Du är mänsklig - helt annan sak.

Gör det? Det känns som att det här mörkret kommer vara för alltid.. Fjärde veckan nu. Var länge sen en bipolär-depp höll i sig så länge. Vet inte vad jag ska göra med allt.

Hur mår du?
Kram

2014-11-24 @ 15:30:30
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Ord från: johanna

åh kämpa på. tror på dig.

2014-11-24 @ 15:56:08
URL: http://www.patetikekonst.blogspot.se
Ord från: MATILDA

Vad jobbigt, aldrig kul att bli underkänd. Men att resa sig upp är ett måste, livet går vidare och det är bara att kämpa på!!

2014-11-25 @ 13:20:37
URL: http://matildays.se
Ord från: Catrine

failade oxå på min senaste tenta... blir så otroligt ledsen, men får tänka att det säkerligen inte finns någon student som inte failar någon gång! det är bara att köra racet och kriga på :) kramar

2014-11-26 @ 13:00:23
URL: http://catrinelouise.blogg.se
Ord från: Sandra Lundin

Bra inställning, supertråkigt att du inte klarade den men det är inte hela världen. Hoppas att ni kan peppa varandra inför nästa!

2014-11-28 @ 07:13:07
URL: http://atilio.blogg.se/
Ord från: Elin

Ja, det är i alla fall lite hoppingivande. Så kanske det här kommer någonvart. Att jag får börja må bra igen. Medicinen kommer börja verkar inom tre veckor.

Hur går tankarna kring allt?
kramar

2014-11-28 @ 12:02:52
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Ord från: Elin

Stress inför en avgörande omtenta förstår jag är påtagligt, inte konstigt. Så stressen inför att man stressar är ibland alltför krävande av en. När är omtentan mer exakt?

Will do! Jag har verkligen förhoppningar om den här medicinen.
kramar

2014-11-30 @ 13:19:58
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Ord från: Mikaela

En omtenta är inte hela världen, det kommer gå bra :) De flesta får skriva omtentor ibland. Jag har gjort massor, mest för att jag varit typ fått panik och känt att jag inte kan någonting och då skitit i att överhuvudtaget gå dit. Vilket är jättedumt för ofta hade jag säkert klarat den ändå. Pluggade typ 7 till en tenta en gång och klarade den så efter det tänker jag att jag KAN även om jag tror att jag inte kan. Det hjälper mig lite i alla fall!

2014-12-04 @ 18:55:47
URL: http://bympv.blogg.se
Ord från: Mikaela

7 timmar alltså :P

2014-12-04 @ 18:56:16
URL: http://bympv.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0