#bästajulgåvan

I maj blev jag blodgivare och har sedan dess lämnat blod endast en gång. När kallelsen tre månader senare dök upp i brevlådan var vi i full gång med flytten. Nu, ett halvår senare, kände jag att det fanns ro i kroppen.

Jag gillar inte att lämna blod, men jag gör det ändå. Jag tycker inte om nålar och jag är inte helt bekväm med vetenskapen om att min kropp sakta töms på blod. Usch! Men jag kämpar på och vill så gärna bidra.

Idag lämnade jag blod för andra gången. Redan i morse ställde jag in mig på att ett besök på Blodcentralen väntade senare på dagen. Jag måste förbereda mig psykiskt, annars vågar jag inte. Mitt fokus var på att hålla tankarna i schack, men det jag istället borde ha fokuserat på var att äta och dricka ordentligt. Själva blodgivningen gick bra, fram till dess att jag hade lämnat 4,2 av 4,5 liter blod. Då kände jag mig yr och av situationen att döma var jag aningen för vit i ansiktet. Alla sköterskor var väldigt snälla, pysslade om och frågade vid flera tillfällen hur jag mådde. Efter en kvarts vila, vatten och lite druvsocker kände jag mig näst intill normal igen.

Denna gång hade jag R med mig, då han och jag blev blodgivare samtidigt. Det var skönt att ha honom med. Vi låg på britsarna bredvid varandra, småpratade och fikade sedan tillsammans i väntrummet. Han visade sådan omtanke att jag inte kunde bli annat än rörd.

Var en stolt blodgivare! #bästajulgåvan

Som tack för min insats fick jag välja en gåva, vilket idag blev en mörkblå skål från Rörstrand Swedish Grace.


Läsarnas Ord
Ord från: Christine & Paris

Vad modigt av dig! Jag har lågt blodtryck och blir nästan svimfärdig när jag ska ta blodprov så hade nog inte pallat ge blod..
Så jag tycker att det var grymt av dig att göra det!

2015-12-09 @ 22:27:16
URL: http://christineiparis.blogg.se/
Ord från: Lillabus

Vad fint av dig att ge blod. Särskilt med tanke på hur rädd du är för nålar, väldigt modigt gjort. Bra att sjuksköterskorna tog väl hand om dig så du inte svimmade av.
Jag skulle gärna också ge blod, men jag väger för lite :/
Mm, väldigt lätt att fastna i Paradise Hotel, men nu är det slut och det kommer kännas så sjukt tomt mån-ons. Men de jag hejade på från början vann så det var kul. Kollar också på Bonde söker fru, blir spännande nästa gång när det är ett sådant där "hur gick det sen" - avsnitt.

2015-12-10 @ 10:30:41
URL: http://lillabus.devote.se
Ord från: linah

åh!! de vill jag göra!

2015-12-10 @ 15:11:47
URL: http://nouw.com/linaheve
Ord från: Sara

Vad fint att du gör det även om du inte alltid tycker att det känns riktigt bra! Jag skulle själv vilja ge blod på ett sätt, men samtidigt vet jag med mig själv att jag kan ha blodbrist naturligt så den kombinationen är ju inte så bra.. Men kämpa på, och underbart att du har stöd!

2015-12-11 @ 19:16:58
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se
Ord från: coffeeandcupcake.blogg.se

Fint av dej. Har länge funderat på bli de också men har inte kommit iväg än...

2015-12-12 @ 11:13:24
URL: http://coffeeandcupcake.blogg.se/
Ord från: Alice

Skönt att du kände dig bättre sen, fint av dig att lämna blod. :) Sv: Ja, jag har dansat sen jag var fyra och är ledare och koreograf för en dansgrupp. <3 Kram.

2015-12-12 @ 11:58:32
URL: http://lallizzlife.blogg.se
Ord från: Jeanette

Duktigt av dig att lämna blod :) Sånt jag vill göra men som jag aldrig tar tag i

2015-12-12 @ 14:25:53
URL: http://nouw.com/jeanettekKoplik
Ord från: Ida Lindborg ♡

vad fint och bra gjort av dig!! en fin gärning ♡

2015-12-12 @ 17:17:14
URL: http://youknowiidaa.blogg.se/
Ord från: Annika

Vilken fin gärning. Vad skönt att din pojkvän var med dig. Det är en god gärning att ge blod. Det kan komma en dag då ditt och R:s blod kan hjälpa till att rädda ett liv. Kram.

2015-12-12 @ 18:18:35
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se
Ord från: anniepiie

Mkt bra gjort av er! :) Jag är väldigt rädd för stick och sprutor annars hade jag nog också gjort det.... Stor kram och hoppas att du har en fin luciadag. ♥

2015-12-13 @ 12:13:40
URL: http://anniepiie.blogg.se
Ord från: mammatillmirakel.blogg.se

jättefint att du lämnar blod trots att du tycker att det är obehagligt! Kram

2015-12-13 @ 19:20:36
URL: http://mammatillmirakel.blogg.se/
Ord från: Linnéa

Vilken fin och bra insats att ge blod! :D kram

2015-12-15 @ 06:50:21
URL: http://parhuset.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0