Om svidande kritik

Kritiken svider och jag har så väldigt svårt att hantera den. Jag tar orden personligt - de är ju riktade till mig och mitt jag. Jag vill skrika "Håll käften!" och få de med vassa tungor att tystna. Men jag är inte sådan, det är inte så jag är och jag vill inte vara elak. Bara för att jag tar illa upp av en medmänniskas (som jag upplever det) påhopp betyder inte det att jag också ska bete mig illa. Man ska föregå med gott exempel - så ofta man kan.
 Det ska tilläggas att dessa ord med egg till största del kommer av ovissheten. Jag hade dock önskat att de med vassa tungor istället för att utgå från en uppfattning istället hade frågat mig - på rätt sätt och utan att döma och kommentera mitt svar på ett överlägset sätt - och på så vis hade kunnat få min version om vad det är i mitt liv som får mig att resonera som jag gör.


Läsarnas Ord
Ord från: I am Baam

Jag förstår det du skriver. Jag är likadan.. men tänk på att det också är viktigt att veta när du ska sätta ner foten. Få tyst på dom som tror att det är ok att säga precis vad som helst. För du måste tänka på dig själv först och främst. Det är hemskt när man behöver göra det. Man vill ju inte vara elak tillbaka - men det är inte elakt att skydda sin egen själ från sår som kanske aldrig skulle läka om de blev för djupa.

Kämpa på tjejen! Det klarar du!!

svar: Haha ja ännu har jag inte kommit iväg - men jag skulle behöva det. Dock så är det väll om någon timme dags för mig att sova för att ladda upp inför jobb inatt.

2015-03-19 @ 15:24:07
URL: http://iambaam.blogg.se
Ord från: Tessie

sv; Ja den tårtan blev verkligen uppskattad av många, framför allt självaste födelsedagsbarnet så klart och det var det som var viktigast! :)

2015-03-19 @ 22:51:32
URL: http://ragdollie.blogg.se/
Ord från: Sara

Usch, men viktigt att säga ifrån. Själv gillar jag att få kritik om den är konstruktiv, då kan man jobba med sig själv både på arbetet och privata plan :)

2015-03-20 @ 16:07:14
URL: http://www.baakochmaat.blogg.se
Ord från: johanna

ligger mycket i det där. låt ingen köra över dig helt bara!

2015-03-21 @ 15:40:27
URL: http://www.patetikekonst.blogspot.se
Ord från: Elin

Nu vet inte jag vad som hänt mer än det här, men blir så arg att folk inte fattar bättre. Det är du verkligen värd - att folk lyssnar till det du har att säga...
kramar

2015-03-22 @ 21:29:28
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Ord från: Ellen

Jag tar också all kritik personligt, har verkligen tänkt mycket på det den senaste tiden. Önskar att jag var bra på att hantera kritik, för det kommer man ju alltid att få på olika sätt. Men nej, jag är verkligen usel på att hantera det.

2015-03-23 @ 14:20:25
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Ord från: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Jag tar också kritik personligt, för på något sätt är den ju, precis som du skriver, riktad till mig i något avseende.
Nu vet jag ju inte precis vad som hänt eller sagts till dig, men precis som några andra skriver här över, låt ingen köra över dig, sätt ner foten och säg ifrån. Du måste skydda dig själv♥

2015-03-24 @ 11:33:41
URL: http://patriciac.blogg.se
Ord från: Cecilia Johansson

Viktigt att säga till men på ett bra sätt ;o

2015-03-26 @ 11:57:41
URL: http://ibstjejen.blogg.se/
Ord från: Cecilia Johansson

Säga ifrån*

2015-03-26 @ 11:57:51
URL: http://ibstjejen.blogg.se/
Ord från: anneli

Jo, jag förstår vad du menar. Men även om du visar gott fördöme, betyder det inte man har rätten att säga ifrån. Vara elak och ge kritik, stor skillnad.

2015-03-27 @ 09:06:26
URL: http://annelibloms.blogg.se/
Ord från: Sara

Jag är också väldigt ofta så.. På gott och ont. Ibland skulle man vilja våga vara mer ärlig, men ibland är det också skönt att man inte genast bli elak tillbaka. Jag har det lite jobbigt på jobbet just nu, känner mig ganska ofta utnyttjad för att jag aldrig säger nej, jag bara gör allt jag blir tillsagd att göra. Inatt drömde jag att jag ställde mig upp mot chefen, var arg och sa allt jag innerst inne kände. När jag insåg att det var en dröm blev jag både lättat och besviken.. Men det är svårt. Kram!

2015-03-27 @ 11:01:48
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0