En blodgivares första gång

Jag har de senaste åren funderat på att bli blodgivare, men har alltid haft en anledning att inte ens ta första steget. Efter att på skämt ha fått en spark i baken av en familjemedlem gick jag och R tillsammans till en Blodgivarcentral här i Stockholm. Vår första gång var för en månad sedan och då fick vi endast lämna blodprov och prata med en sköterska. Förra veckan gick R dit för att lämna blod för första gången och sedan dess har jag avundats hans pin som han så malligt visat upp. Igår gick jag till Blodcentralen själv, detta efter att ha försäkrat mig om att R mådde bra efter sitt besök. Jag var dock väldigt nervös - och aningen rädd ska erkännas. Jag gillar inte nålar, speciellt inte de i storlek av den jag hade i min arm igår, jag är allmänt hypokondrisk och tycker det är obehagligt att känna mig svimfärdig. Självklart gick jag dit med inställningen att jag skulle svimma.

Att lämna blod gick faktiskt bra. Jag svimmade inte, jag mådde inte dåligt och kände mig inte annat än frusen efter att en påse på fyra och en halv deciliter hade fyllts med mitt blod. Tanken får mig dock att rugga tillbaka också nu i efterhand. Efteråt fikade jag i lugn och ro i väntrummet och blev dessutom mött av en omtänksam sambo. R hade köpt en dricka och chokladbit till mig, ifall jag skulle bli svimfärdig på vägen hem. Allt gick dock bra och förutom lite huvudvärk och trötthet mådde jag bra.

Dagen efter känner jag mig dock inte på topp. Tröttheten håller i sig, illamåendet är närvarande, huvudet vill inte vara med och sinnesstämningen är låg. Antar att jag har kraschat, något som inte bara beror på blodgivningen. Imorgon är en ny dag och förhoppningsvis mår jag bättre då.


Gåvor till en blodgivare; pin föreställande en bloddroppe, fleecefilt och en Rörstrandsmugg

Bli blodgivare! Ditt blod behövs. Om du kan, så ge. Och var inte rädd, de på Blodcentralen kommer att ta väl hand om dig.
Är du redan blodgivare? Dela gärna med dig av dina erfarenheter.


Läsarnas Ord
Ord från: Ellen Gräntz

Jag lyckas också alltid hitta anledningar att inte komma till skott med det där. Har velat bli blodgivare så länge men ändå inte kommit dit än. Fint att du gjort det nu i alla fall! Jag ska försöka ta tag i det också. :)
sv: Tack snälla du!

2015-05-22 @ 15:11:15
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Ord från: purposes.blogg.se

Va bra att ni gjorde det! Jag får inte ge blod :( De sa att jag väger för lite -.-'

2015-05-22 @ 19:47:14
URL: http://purposes.blogg.se/
Ord från: Vanessa andersson

har inte prövat detta. men jag borde kanske det! :)

2015-05-23 @ 19:55:18
URL: http://vanessaandersson.se
Ord från: johanna

åh vad duktigt! och hoppas att du mår bättre nu!

2015-05-23 @ 21:23:21
URL: http://www.patetikekonst.blogspot.e
Ord från: Sanne-Madeleine Håkansson

absolut ingen framtid alls i de vill inte jobba med de så länge till fakitskt de ör bara ett mellanting.. :D

2015-05-23 @ 23:03:14
URL: http://sampa.blogg.se/
Ord från: Tessie

Vad fint av dig att lämna blod!
SV; Tack så mycket fina du. Värmer att du skriver det, och att du sett min utveckling. :) Jag åker ner till stockholm på tisdag blir där tills söndag, kanske kan vi få till det och ses för en fika? Kram<3

2015-05-24 @ 01:20:05
URL: http://photobytessie.blogg.se
Ord från: Ida Lindborg ♡

Så fint av dig!!

Sv: Tack så jättemycket! ♡

2015-05-24 @ 14:33:44
URL: http://youknowiidaa.blogg.se/
Ord från: Elin Björk

Har lite "tur" eftersom jag inte får ge blod. Och aldrig kommer få. Jag tar iofs fler och större blodprov än de som slipper mer än blodgivar-nålarna ^^ fast väldigt många liter du gav...

Den där kraschen kanske behövs? Nystart?
Hunnit med att plugga något med gruppen?
Kram

2015-05-24 @ 19:21:53
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Ord från: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Vad fint av dig att du gick dit och faktiskt gjorde det:) Önskar att jag var lika modig.

2015-05-26 @ 14:11:01
URL: http://patriciac.blogg.se
Ord från: Rhiannon

Så bra gjort!

Ska göra slag i saken och se om jag också får bli blodgivare. Jag har ju inte ens nålfobi att skylla på, bara ren och skär lathet...

Svar: Tack för din uppmuntran!Att lämna blod är ju att göra en bra sak. Jag tycker absolut att du ska göra ett försök. Du kan hjälpa till att rädda en annan människas liv. :)
Jasmine

2015-07-10 @ 22:59:09

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0