Om morgonens ångest

Jag har tre veckor kvar på mitt sommarjobb. Ja, jag räknar ner. Jag trivs så väldigt bra på min arbetsplats, men tycker det är tungt att varje morgon behöva hantera ångesten. Varför den har blivit min följeslagare är på många sätt obegripligt.

Jag vaknar innan klockan ringer, har svårt att somna om. När det är dags att börja dagen känns stegen tunga, oron är närvarande och jag har inte alls lust att gå hemifrån. Tungt. Ångest. Där finns hemlängtan innan jag ens klivit utanför dörren. Men så kommer jag iväg. Bussresan är också den kantad av oro, trots mina försök att hålla känslan på avstånd. Jag kliver av, promenerar sista biten till jobbet, öppnar dörren till vårt ljusa kontor och kliver in. För det mesta har känslan av oro och ångest försvunnit någonstans längs vägen, men ibland tar jag med mig obehaget in. Det gör mig ledsen.

Eftersom att det egentligen inte finns något skäl till varför jag har ångest och inte känner för att vara med, har jag funderat på vad som kan vara orsaken till detta tillstånd. Det jag kommer fram till; jag har känt så förut. Självklart hade jag ångest och mindre panik under de månaderna som jag jobbade på det snobbiga caféet. Det var en destruktiv arbetsplats som bröt ner mig. Men också innan och efter den perioden av mitt liv har jag upplevt ångest inför att gå till arbetet. Varför vet jag som sagt inte, jag har ju alltid trivts bra.

När vardagen istället kantas av skola, heldagar försjunken i studentlitteratur eller en dag utan motivation till skolarbete är känslan inte den samma. Inte ens om jag har en mindre bra dag. Ångesten är en annan då, inte ens sagt att känslan av mindre lycka kan definieras som ångest. Då känns det mest bara motvilligt. Men nu, när jag tar mig till ett arbete som jag trivs på, kan jag nästan börja gråta i hallen för att det känns så tungt.

Kanske är det något jag får lära mig att leva med.

Kanske är det helt enkelt så att vissa dagar är tyngre och att vissa människor är mer bräckliga. Kanske har det med tiden på dygnet att göra, med omständigheter runt omkring. Eller så är det bara så att ångesten kommer när den själv känner för det. Kanske kan man inte göra så mycket åt det, mer än att härda ut.


Läsarnas Ord
Ord från: Tilda Barkselius

Usch förstår att det är tufft, önskar jag kunde ge bra tips. Men skickar massor av styrkekramar <3

2016-08-01 @ 12:40:09
URL: http://fluring.blogg.se/
Ord från: N A T H A L I E

Åh va jobbigt.. de blir nog bättre <3

2016-08-01 @ 15:19:40
URL: http://nathalie.vione.se
Ord från: NICOLE

Åå :( Jag hoppas verkligen det blir bättre.Ångest är hemskt..

2016-08-01 @ 22:43:06
URL: http://nwistrand.forme.se
Ord från: Ellen Gräntz

Vad fint att du delar med dig av det här. Kärlek till dig <3

2016-08-02 @ 01:03:48
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Ord från: ajlimullersandvik.blogg.se

Jag har exakt samma problem som du. Jag kommer göra om min blogg till att handla mycket om karriär och jobbtips och aktiv livsstil, för att hjälpa mig själv att klara av ångesten bättre. Hoppas det kan hjälpa dig också. För likt dig älskar jag min arbetsplats så det är inte den det är fel på, det är bara något fel på mitt sätt att hantera det hela...

2016-08-02 @ 11:13:42
URL: http://ajlimullersandvik.blogg.se/
Ord från: Anita

Jobbigt :(

2016-08-02 @ 15:03:02
URL: http://siliiins.blogg.se/
Ord från: Carolina Thoor

Trist, men trevligt att du trivs bra på din arbetsplats! :)

Sv; ja, det är alltid trevligt att få besök!
Härligt att du var ledig i lördags och njöt utav dagen till fullo! :)

2016-08-02 @ 16:50:17
URL: http://knaset.blogg.se/
Ord från: Sara

Vad glad jag blir av att höra att du i alla fall har hittat en arbetsplats du trivs på och som inte känns destruktiv! Att du ändå sedan har ångest är ju mindre roligt att höra.. Jag känner igen mig till viss del, tror att det i alla fall lite kan vara "invant" men hoppas att det med tiden går över. Kram

2016-08-03 @ 17:37:06
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se
Ord från: Amanda

Usch vad jobbigt, hoppas det blir bättre <3

2016-08-03 @ 19:05:43
URL: http://amandalarsson.nu
Ord från: Johanna Utterberg

Låter himla jobbigt! :(

2016-08-03 @ 19:54:54
URL: http://johannautterberg.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0