Till en person med en flodhäst i sitt vardagsrum

30 - juli
En nära vän till mig från förr har en flodhäst i sitt hem. Jag har vetat om det länge, men först på senare tid förstått vad det kan ha resulterat i. Det är kanske inte så konstigt att han är som han är, eller kanske egentligen inte definierar sig som någonting alls (vad vet jag). Hur som helst skickade jag honom ett exemplar av boken som kanske kan ge svar, som gav mig nya perspektiv.

Det finns en risk att han blir arg, reaktionen har jag att vänta.

Att jag valde att skicka boken till min vän är mitt sätt att försöka hjälpa. Det kan vara svårt att prata om ämnet och jag har inte mod nog att fråga så mycket. Först när man förstår kan man läka. Min förhoppning är att boken kan ge honom några svar, om inte annat bidra med ett nytt perspektiv. Det kan nämligen vara svårt att utvecklas som individ när man lever med en flodhäst i vardagsrummet, när man bor med en person som är beroende av alkohol. Ett problem som inte uppmärksammas blir lätt till en icke existerande tillvaro. Man måste våga prata om flodhästen. Vi måste våga prata om medberoende och om alkoholistfamiljen.

Det handlar om att våga. Att våga se. Att våga fråga. Att våga leva.

"Flodhästen i vardagsrummet - om medberoende och om mötet med barnet inom oss" skriven av Tommy Hellsten.


Läsarnas Ord
Ord från: Lillabus

Vilken oerhört modigt och fint intiativ av dig att skicka den boken till din vän. Hoppas vännen tar det på rätt sätt. Håller verkligen med dig om att detta är ett ämne som det borde pratas mer om och människor som lever i medberoende borde kunna få mer hjälp och stöttning.

sv: Tack, kul att du gillade skorna :)

2016-08-04 @ 10:16:59
URL: http://lillabus.devote.se
Ord från: Anita

Håller med, fint intiativ!!

2016-08-04 @ 21:32:59
URL: http://siliiins.blogg.se/
Ord från: Helen

Usch vad hemskt!

2016-08-06 @ 12:33:16
URL: http://www.starsinlife.blogg.se
Ord från: Emm

Det är nog en bok som alla borde läsa. Oavsett. jag har själv erfarenhet av det och när jag prated med psykolog om det så pratade vi mycket om hur barn tar på sig skulden för det den vuxne gör och det är egentligen det mest fruktansvärda. Inga barn ska behöva må dåligt pga detta bara för att de inte förstår situationen. Bra att du tar upp detta. Kram

2016-08-07 @ 21:57:55
URL: http://www.motherofbutterflies.blogg.se
Ord från: Lovisa (wildisland)

Låter som en väldigt lärorik bok! Tror att alla måste bli bättre på att prata om det här.

2016-08-08 @ 11:34:15
URL: http://wildisland.se
Ord från: N

Bra initiativ utav dig :)

2016-08-08 @ 23:46:47
URL: http://nouw.com/nathalienyren
Ord från: LIL' BABUSTYLE - Chronic pain warrior

Sånt fint initiativ av dig! Modigt också. Låter som det är en bok som alla någon gång behöver läsa. Jag hoppas att boken hjälper.

2016-08-10 @ 15:32:52
URL: http://babustyle.forme.se
Ord från: Anonym

Jag blev inte arg jazz, för 6 - 7 år sedan låg jag på gränsen till att bli en alkis,men av andra anledningar än det som boken handlar om. Jag var en otroligt olycklig och deprimerad människa. Jag drack för att dämpa ångest, för att slippa känna och för att fly. Men alla år som jag spenderade bakom murar visade mig rätt och det krävdes en katastrof för att jag skulle vakna. Det jag vet idag och den jag är idag kan ingen bok lära ut, ingen människa eller något kriminalvårdsprogram lära en eller visa en. Men tack ändå och tack för att du fanns där för mig. Jag måste också säga förlåt, förlåt för att jag klippte kontakten mellan oss. Jag klarade bara inte av att hantera det. Men jag tror att du förstår. Du kan ju kommentera detta om du vill, men skriv inget brev är du snäll. Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta, ta hand om dig nu jazz och lycka till i livet. // J

Svar: Hej. Vad fint att höra från dig, gissar att du är frigiven. Jag vill tro att jag förstod och att jag respekterade din önskan. Jag hade förhoppningar på att du skulle höra av dig någon gång i framtiden, så tack för att du valde att skriva till mig nu. Något brev kommer jag inte att skicka. Vill du ha ytterligare kontakt kan du alltid maila, [email protected] alternativt på min privata e-postadress. Väljer du att avsluta vår kontakt för gott önskar jag dig ett glädjefyllt liv med mycket värme. Ta vara på dig och flickvännen. Varma kramar, J.
Jasmine

2018-02-06 @ 13:03:08

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0