Amsterdam dag 4/5: Tur och retur till Bryssel

2016-06-14

Tisdagen tillbringades till stor del på resande fot då jag och mamma hade bokat en guidad busstur tur och retur till Bryssel. Att få besöka också Belgiens huvudstad var ett mycket uppskattat inslag i vår Amsterdamresa och många av de finaste minnena från resan har jag därifrån.

Vårt första stopp på vägen till Belgiens huvudstad gjordes i landets näst största stad Antwerpen - staden som är mest känd för sin diamanttillverkning samt har en av världens vackraste tågstationer.


Ett besök på Diamant Land i Antwerpen. Här fick vi ta del av hur tillverkningen av diamanter går till samt lära oss mer om diamanter och vad som ger dessa stenar sitt värde.

Tågstationen i Antwerpen är absolut värd ett besök om man har vägarna förbi.

Vid lunchtid ankom vi till Belgiens huvudstad Bryssel och möttes där av stadens ståtliga katedral. Vi blev också gudidade till den lilla pojken som står och kissar, Manneken Pis. Innan bussredan hemåt passade jag och mamma på att handla godsaker.


Katedralen i Bryssel.

Manneken Pis i hög person. En aningen liten man i relation till den uppmärksamhet han får.


I Bryssel finns det gott om små butiker som säljer godsaker. Belgisk choklad, småkakor i lösvikt, baklava och macarons, för att nämna några.


Bussen passerade EU-kvarteren, vilket var en mäktig upplevelse då dessa byggnader endast hade beskådats genom teverutan.

Med mig hem från Bryssel köpte jag en låda med macarons till min syster.

Hemma på hotellrummet den kvällen var både mamma och jag helt utmattade, men absolut redo för vår sista dag i Amsterdam.


Läsarnas Ord
Ord från: Tilda Barkselius

Låter superhärligt!

2016-07-04 @ 22:49:38
URL: http://fluring.blogg.se/
Ord från: ajlimullersandvik.blogg.se

det låter som en häftig upplevelse! Och belgisk choklad är den bästa chokladen!

2016-07-05 @ 14:53:11
URL: http://ajlimullersandvik.blogg.se/
Ord från: anniepiie

Låter verkligen som ni har haft en underbar resa. :D SV: Tack, jag letar fortfarande lägenhet.. Ska till banken imon och kolla om lånelöfte, har ingen aning om hur man gör. hihi Men det går nog bra. Rätt vad det är dyker nog min lägenhet upp. ;D kramar

2016-07-07 @ 21:16:21
URL: http://anniepiie.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0