Amsterdam dag 1/5: Att upptäcka en ny stad

2016-06-11

Lördagen den elfte juni satte sig jag och mamma på ett flygplan till Amsterdam. Att lämna Sverige och möjligheten att när som helst kunna ringa R var tungt och under morgonen hade jag ihållande hemlängtan. Efter att ha mellanlandet i Köpenhamn ankom vi tidigt på förmiddagen till Schipol Airport och tog oss därifrån på egen hand till hotellet.


Lunch på Schipol Airport: grillat bondbröd med getost, äpple, honung och valnötter - så himla gott! Och ja, första upptäckte i Holland var att ketchup och/eller majonnäs var ett självklart inslag till mycket.


Amsterdam Centraal


Holland är bland annat känt för sin osttillverkning, vilket blev uppenbart med tanke på de vackra (och många) ostaffärerna som kantar huvudstadens affärsgator.
 

Amsterdam bjuder på vacker arkitektur.

Amsterdam är en vacker stad med kullerstensbelagda gator och miljoner cyklar. När vi vid lunchtid kom fram till hotellet, efter att den senaste timmen ha promenerat (inte alltför mycket vilse) med rullväskorna skramlandes bakom oss, var det med stor lättnad som vi intog vårt hotellrum.


Hotellrummet med tillhörande badrum.

Det var så himla skönt att vila fötter och sinne på hotellrummet en timme, innan vi gick runt i närområdet och upptäckte Amsterdam. Med kartan i högsta hugg och nyfikenheten som ledstjärna hittade vi både det ena och det andra. När vi kom tillbaka till hotellet senare på kvällen hade vi med oss godsaker, frukostmat och ett inspirerande intryck av Hollands huvudstad.
 

Ett fantastiskt bageri i närheten av hotellet. Hade Amsterdam inte bjudit på godsaker i var och vartannat gatuhörn hade jag absolut besökt detta ställe fler gånger.

Gatumarknad. Mamma köpte rostade nötter att ta med till hotellet, vilket försvann fortare än kvickt.


Läsarnas Ord
Ord från: Tilda Barkselius

Åh vad kul med en resa till Amsterdam!

2016-06-25 @ 22:56:34
URL: http://fluring.blogg.se/
Ord från: Silja

Åh så vackert det är! Har varit i Holland för några år sen, men tyvärr va jag sjuk större delen av visiten där.. Så fick inte se så mycket. Men det är iaf fint där ^^

2016-06-26 @ 00:37:37
URL: http://callshappines.blogg.se
Ord från: Lovisa

Åh vad roligt att vara i Amsterdam! :)

2016-06-26 @ 19:39:44
URL: http://avlovisas.blogg.se/
Ord från: Mallan

Åh fint! Amsterdam skulle jag vilja åka till :)

2016-06-27 @ 07:14:48
URL: http://majzans.vimedbarn.se
Ord från: mammatillmirakel.blogg.se

Vilket underbart inlägg!!! Jag åker dit om två veckor och längtar ännu mer nu när jag läste ditt inlägg. Kram

2016-06-27 @ 16:03:01
URL: http://mammatillmirakel.blogg.se/
Ord från: Ellen Gräntz

Getost, honung och valnötter är verkligen en av mina absoluta favoriter på smörgåsar. Sååå gott! Och vad mycket häftigt ni hann se i Amsterdam, känner att jag liksom missat en hel del och behöver åka tillbaka igen haha :)
sv: Tack fina fina du, dina ord gör mig alltid varm i hjärtat <3

2016-07-10 @ 20:32:31
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0