Amsterdam dag 3/5: Riksmuséet, strosande och tårtcafé

2016-06-13

Vår tredje dag i Amsterdam ägnades till en början på Riksmuséet. Trots att det var måndag förmiddag var det redan många besökare både utanför och inne på muséet. Mamma och jag gick genom muséets stora salar, fascinerades över konstverk från några av historiens mästare samt fann annorlunda konst att le oförstående åt.


Utanför entrén till Riksmuséet.


Inte bara konsten på muséet är fascinerade, också byggnaden är värd att beundra.


Ett magiskt bibliotek i skymundan av alla mästerverk på duk.

Efter vårt museibesök strosade jag och mamma runt i stan. Vi hittade ett enkelt ställe som serverade wok för €5. Maten smakade bra och med ny energi fortsatte vi vår promenad genom staden. Tycka vad man vill om Amsterdam, men staden är makalöst vacker!


Vackra Amsterdam med hus längs kanalerna.

Innan vi gick tillbaka till hotellet för att samla nya krafter besökte vi tårtcaféet som vi passerat förbi dagen innan. Taart van m´n tante serverar bakverk som inspirerar alla sinnen. Likaså inredningen bjuder in till kreativitet. Att besöka tårtcaféet var absolut en av höjdpunkterna under resan! Hade jag tillbringat fler dagar i staden hade jag absolut besökt caféet en andra gång.



Tårtcaféet Taart van m´n inspirerar och väcker kreativiteten till liv.
 
Lyxig fika på tårtcaféet; caffe latte och klassisk holländsk äppelpaj. Mums!
 
Senare på kvällen vandrade vi bort till Red Light District och gick längs gatorna med lättklädda kvinnor lite väl nära. Det var en intressant upplevelse och trots att jag kanske inte delar landets syn på sex och prostitution kan jag inte låta bli att beundra hur försäljning av sexuella tjänster är organiserat längs gatorna med röda ljusslingor och stora skyltfönster.


Läsarnas Ord
Ord från: FrökenTV, bloggen om tv och film

åååh vad kul

2016-07-01 @ 10:10:51
URL: http://efji.blogg.se/
Ord från: johanna

åh har alltid velat åka till amsterdam, det är ju så vackert! och tårtcaféet ser ju fantastiskt ut!!

2016-07-01 @ 15:14:36
URL: http://www.patetikekonst.blogspot.se
Ord från: Annika

Tack för din kommentar.Vad gott fika och vilket mysigt muséeum. Jag köpte early grey samt skärgårdsblandning med citusfrukter i. Mycket gott te.

2016-07-01 @ 15:22:40
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0