Studentdagen - drottning för en dag

Studentmössorna som med stolthet bärs av landets unga vuxna i denna ljuva sommartid påminner mig om min egen student. Det har redan gått fyra år sedan jag lämnade gymnasieåren bakom mig. Jag minns min studentdag som vore den igår, samtidigt känns den tiden avlägsen. Känslan som jag hade inombords under den dagen kvarstår dock; känslan av frihet, lycka och stolthet. Jag sprang inte bara ut genom en fysisk dörr, jag lämnade också gymnasietiden och ungdomsåren bakom mig. Studentdagen var dagen då mitt nya liv började.

Att ta studenten fick mig att känna mig som en drottning för en dag. Det kändes som att allting kretsade runt mig, fast egentligen var vi nog många som då upplevde känslan av att vara universums mittpunkt. Att åka studentflak i centrala Göteborg var något av det mest onödiga jag har spenderat mina pengar på, men det var också en åktur som fyllde mig med eufori. Jag minns särkilt hur vårt flak passerade centralstationen och att det ur högtalarna just då dunkade något fantastisk. Då visste jag inte vad det var, idag vet jag att det var Swedish House Maffias låt Greyhound. Sedan dess fylls jag av en liknande eufori varje gång den låten spelas. Det finns säkert många med mig som har en låt förknippad med sin studentdag. Vilken är din?

Studentmössan påminner mig om en annan tid

Jag ser tillbaka och inser hur långt jag har kommit. Samtidigt förundras jag över hur lite jag faktiskt minns av min gymnasietid - som vore den ett utdrag ur någon annans liv.


Läsarnas Ord
Ord från: mammatillmirakel.blogg.se

Vilket underbart inlägg! Jag kände precis som du, en nystart. :) Många kramar

2016-06-07 @ 20:10:37
URL: http://mammatillmirakel.blogg.se/
Ord från: Elin Björk

Låter så fint. Minns det. Hur glad du var <3 tog ju själv aldrig studenten så jag fick åka flak och sånt, så är alltid glad att få läsa andras berättelser om sin dag. Få känna lite av hur det kunde varit.

Tack detsamma <3 jag försöker ha samma tro på mig själv som du. Det går sådär.

Haha ja samma här. åldersnojan blir inte bättre med åren :P men den har ju rätt i sak.

Tänkte ta mig en tur till sthlm i sommar, har ganska mycket tid emellan varven. :) några dagar som förslag då du kan? Gärna med cheesecaken :) men det viktiga är du. Tänk en kram av dig! Det skulle göra susen idag...

Vart ska du i två veckor btw?
Kramar

2016-06-07 @ 22:30:22
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Ord från: Ellen Gräntz

Jag minns min studentdag med mestadels negativa känslor. Jag var deppig hela den våren och kände bara ångest för att det låg så mycket press på att dagen skulle vara just sådär glad och euforisk. Ville absolut inte springa ut framför en massa människor, ville inte att alla skulle titta på mig när jag dansade omkring på ett flak bland de som faktiskt var glada på riktigt. En dålig period i livet helt enkelt. Jag var ju egentligen glad att ta studenten och sluta skolan. Knäppt det där. Glad att du hade en så fin studentdag i alla fall!
sv: Din kommentar om mitt inlägg gjorde mig på riktigt tårögd. Tack för att du är så fin mot mig. <3 Kram!

2016-06-07 @ 22:40:16
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Ord från: Zyllah

Jag måste säga att jag längtar mer och mer tills ganska precis ett år när det är min tur att gå vidare. Ju fler historier man hör om hur underbart det är desto mer byggs det upp. <3 Men samtidigt är jag orolig över vad som ska hända när jag inte längre är skyddad av skolans obligatoriska närvaro.

2016-06-08 @ 12:56:56
URL: http://zyllah.com/
Ord från: Cassandra Haraldsson

Hoppas du får en trevlig dag! :)

2016-06-08 @ 13:18:13
URL: http://sensor.blogg.se/
Ord från: Jessica Högberg

Fint inlägg! 💚

2016-06-08 @ 13:51:59
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Ord från: Tilda Barkselius

Jättekul att få läsa dina minnen från studenten!

2016-06-08 @ 23:23:29
URL: http://fluring.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0