Ett julfirande i barndomshemmet att vänta

I år blir julen annorlunda, framför allt på grund av covid-19 och smittspridningen som råder. En stor jul hemma hos min mormor och morfar är inte lämplig, något som annars brukar vara himla mysigt. Denna jul blir även lillprinsens första, vår familjs första jul med en liten. I år firar vi därför julen hemma hos min pappa, i mitt barndomshem ute på ön. Med oss från huvudstaden har vi också min syster. På julafton kommer mamma med sambo ut till ön för att fira tillsammans med oss. Det blir alltså en jul med närmaste familjen och den första julen på tjugofyra år som jag och syster firar tillsammans med båda våra föräldrar. Lillprinsens ankomst till världen förenar och som skilsmässobarn känns det extra speciellt att han inte bara har förenat min och R's familjer utan även har fört samman min (skilda) ursprungsfamilj.

Klapparna under vår lilla gran har packets in i bilen för resa till Västkusten.

Att åter vara hemma på Västkusten känns också värmande, rörelsefriheten är ju till viss del begränsad just nu - med all rätt. För att undvika smitta i möjligaste mån åkte vi därför bil ner från Stockholm. Matsäck medtogs och åts i bilen och det enda stopp vi gjorde längs vägen var för att gå på toaletten och byta blöja på lillen. På skärgårdsbåten ut till ön var det få resenärer till vilka vi så klart höll avstånd. Under dagarna här hemma i Göteborg skall vi bara umgås med mina föräldrar, övriga personer kan vi komma att träffa utomhus.

Det blir som sagt en annorlunda jul i år. För vår familj känns det extra viktigt att vara tillsammans, nu när lillprinsen är här. Kanske hade en gemensam jul med båda mina föräldrar inte varit självklar om pandemin inte hade präglat livet som är nu. Mitt i en värld av ledsamhet med förluster av nära och utbredd ensamhet vill jag söka glädje och hopp, något som årets julfirande bidrar till.

Hur du än firar julen hoppas jag att du får en riktigt god jul med mycket värme, omtanke och extra gott på bordet. Kom ihåg, det kommer en jul även nästa år. Och du, du är inte ensam. 


Läsarnas Ord
Ord från: Yasmine

Så glad för er skull att ni alla kan fira jul tillsammans! Hoppas det blev precis så mysigt och trevligt som du önskade! :D Stor stor kram och god jul i efterskott och god fortsättning! <3

2020-12-28 @ 10:37:07
URL: http://yasmissy.blogg.se
Ord från: Annika

Hoppas att julen har varit trevlig. Kram.

2020-12-29 @ 16:54:25
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0