Fyra fina från helgen

Sedan två veckor tillbaka är vi tillbaka i vardagslunken igen. Typ. Att lämna lillen på förskolan om morgnarna är kämpigt. Det första han säger när han vaknar på morgonen är att han inte vill vara på förskolan... Jag tycker att det känns okej att vara åter på jobbet - jag älskar ju mitt jobb - men skulle gärna ha fler lediga dagar mellan varven. Denna helg blev lite extra fin och det betyder mycket att få paus från nuvarande vardag. Nedan följer en summering.

Skördat äpplen i vår trädgård.

♥ Tid i trädgården
Några timmar på lördagen och några på söndagen ägnade vi åt tid i trädgården. Vi var ute alla tre för att plocka äpplen från träden, samla ihop de som fallit till marken och klippa äppelträdens vattenskott som skjutit i höjden. Vi skördade en omgång potatis och satte tolv nya sättpotatisar i jorden. R klippte gräset. Jag gallrade och plockade årets första plommon.

Grillad kyckling till middag.

♥ Lördagsmiddag på altanen
Igår åt vi grillad kyckling till middag, vilken serverades med egenodlad potatis samt bearnaisesås och sallad. Vi satt ute på altanen och njöt av ledig tid. Än finns det lite värme kvar i luften, trots regnet som ofta har fallit de senaste veckorna.

Lördagens ostbricka.

♥ Ostbricka
Det händer aldrig att jag och R mumsar ost och kex bara så där. Förrän i lördags. Jag handlade mat tidigare på dagen och köpte då en brieost och en rökig ost, ett paket färskost, några kex och en liten melon. Tillsammans med vindruvor, bitar av salami och gott att dricka fick vi en lyxig ostbricka att mumsa på framför lördagsunderhållningen på teve. Det var gott! Och att vara tillsammans med R, bara han och jag, var också uppskattat. Det händer sällan att vi sitter ner samtidigt - alltid är det en liten att passa på, leka med eller natta. Eller så är det vardagens bestyr som ofta får gå före.

Helgens hembakat.

♥ Fikat hembakat
Jag som gillar att baka lägger gärna min lediga tid på att vispa ingredienser att hälla i en form som sedan ska ställas i ugnen. Denna helg bakade jag en äppelkladdkaka med havresmul (recept) samt svartvinsbärsmuffins. Lagom till "elvakaffet" fick vi besök av R's pappa med fru som tittade in på kaffe och kaka. Mysigt!

Önskar dig en fin vecka. Tack för att du läser, lämna gärna en kommentar (eller ett hjärta).


Läsarnas Ord
Ord från: Madeleine

Fint att få tid att spendera i trädgården❤️

Svar: Tack för dina ord. <3Kram
Jasmine

2023-08-21 @ 09:24:58
Ord från: Heléna

Vilken mysig helg! Härligt att få så mycket frukt! Visst är det viktigt att få lite tid på tu man hand när man har småbarn. Vet hur svårt det kan vara, så njut alla de stunder ni inte behöver se till lillen eller fixa med vardagssysslor. Du är så duktigt på att baka - det ser jättegott ut! Hoppas du får en riktigt fin start på veckan! Kramar 🤗❤️

2023-08-21 @ 11:50:27
URL: http://haldhagen.blogg.se
Ord från: Alice

Wow, äppelkladdkaka låter ju gott, det har jag aldrig testat! Det låter som en mysig helg, och hoppas att det lättar lite för lillen att åka till förskolan. <3 Kram!

2023-08-22 @ 07:35:30
URL: http://nouw.com/aliceemericsson
Ord från: https://siliiins.blogg.se/

Men sååå mycket äpplen!! :)

2023-08-22 @ 10:30:36
Ord från: Anna

Vilken härlig helg ni har haft, och vad gott det låter med äppelkladdkaka 😊 Kram

2023-08-22 @ 19:29:09
URL: http://nouw.com/annaass
Ord från: Pauline Hurtig

åh så fint! :)

2023-08-23 @ 20:22:21
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0