Två år med min diagnos

Det har gått ytterligare ett år, totalt två år, sedan jag blev diagnostiserad med ledgångsreumatism. Jag insjuknade hastigt och förloppet var aggressivt. Så här i efterhand har jag svårt att se hur sjuk jag faktiskt var... Det kanske är en strategi för att hantera insikten i att få en kronisk sjukdom, hantera tillvaron som så påtagligt var påverkad av att mitt immunförsvar attackerade den egna kroppen - en autoimmun sjukdom. Jag hade svårt att ta på mig mina egna underkläder. Jag satt på "tantplatsen" på bussen. Att gå över ett övergångsställe krävde två gröna gubbar tidsmässigt, för mig gick det inte fortare hur mycket jag än ville. Jag hade inte särskilt ont. Jag var bra på att be om hjälp. Det som gjorde mig ledsen var känslan av uppgivenhet och frustration. Det var situationen snarare än det faktum att jag fått en kronisk sjukdom som påverkade mig mest.

Man glömmer så snabbt. I perioder är jag mer emotionellt påverkad av de omständigheter som min sjukdom för med sig. Min sjukdom må vara i remission (inte aktiv) sedan ett år tillbaka, men det är sällan jag är helt symptomfri. De senaste veckorna har jag haft symptom som särskiljer sig från tidigare - mer påtaglig ömhet i leder som förut inte har bråkat med mig. Men som sagt, allt är relativt.


Läsarnas Ord
Ord från: ulrika

åh stackare
ja har så många olika så jag vet va du menat
stor kram

2023-10-11 @ 22:41:31
URL: http://weberskold.se
Ord från: Anonym

Kram❤️

Svar: <3
Jasmine

2023-10-13 @ 18:27:47
Ord från: Yasmine

Tänk hur snabbt tiden går och hur fort man ibland glömmer det som hänt. Ibland är det lite skrämmande. Skönt att du snabbt bad om hjälp!
Hoppas du och familjen får en fin helg <3
Stor stor kram!

2023-10-13 @ 22:37:10
URL: http://yasmissy.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0