Vecka två

Vi är nu åter i vardag efter jul- och nyårshelgerna. Jag och lillen hade även måndagen ledig tillsammans för att krama ur det sista av lugnet. Vi tog oss ut i det fina vädret; jag fick en härlig promenad och lillen satt nöjd i sin vagn. Vi lekte en stund på en större lekplats som denna dag var öde, det gjorde oss ingenting. Efteråt fikade vi på ett av mina favoritcaféer, det var en rolig och rofylld fika med min glada och busiga treåring. Att vara med honom värmer mitt hjärta och ger mig livsglädje.

Fika med lillen på favoritcaféet.

Denna andra vecka på året jobbade jag fyra dagar och det kändes tillräckligt. Jag upplever att jag kom tillbaka till den höga arbetsbelastning som jag lämnade innan årsskiftet. De stressymptom jag har utvecklat under hösten kom åter skyndsamt. Jag försöker påminna mig själv om de strategier jag har samt upprepa för mig själv att de klienter som står på min lista inte fullt ut är mitt ansvar - det är kommunens ansvar. Att jobba i offentlig sektor, i kommunal verksamhet, har sina utmaningar men också sin trygghet.

Helgen kom och den var efterlängtad. I fredags hade vi riktig fredagskväll med godis och tevehäng. I lördags träffade jag en vän för second hand-shopping och fika på (samma) café. Här hemma städade vi ut julen. Till middag åt vi tacos, det var länge sedan sist. Idag söndag har vi bara återhämtat oss; ätit helgfrukost, bytt sängkläder, kört tvättmaskin, grillat korv i trädgården och eftermiddagsfikat i soffan. Den där lunchvilan var behövlig för oss alla tre. Imorgon tar en ny vecka vid, för min del kunde helgen gärna få vara längre.

Hoppas att du har haft en fin vecka.


Läsarnas Ord
Ord från: https://siliiins.blogg.se/

Lediga måndagar är toppen :)

2024-01-15 @ 10:33:42
Ord från: Sussi

Låter som en bra vecka.
Nu är vi redan inne i vecka 3. Så fort det går..
Ha en fin vecka

2024-01-15 @ 20:16:11
URL: http://cozybyme.blogg.se
Ord från: Netti Starby

Vad härligt att du startade veckan med en ledig måndag och vilken mysig helg ni hade. Kramis <3

2024-01-16 @ 08:28:27
URL: http://https://starbys.se
Ord från: Pauline Hurtig

Vad mysigt med fika :D

2024-01-16 @ 17:59:08
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0