Ta konsekvenserna av din handling

I fredags fick jag två arga kommentarer på ett inlägg. (Se det här.) Båda två var från Backi. Han blev väldigt sårad, för att han inte blev tillfrågad om att följa med till Orust.
Jag säger som jag brukar; man får ta konsekvenserna av sin handling. Det finns anledning till varför vi inte bad Backi följa med. Så som han har betett sig mot oss, har resulterat till att vi inte har en så bra relation till honom. Jag ska inte nämna allt han har gjort, men en liten del kan jag förklara.
Jag, William, Joseph, Backi, Johan, Oscar och Alexandra umgicks mycket i åttan och början av nian. Sista terminen i grundskolan valde Backi att umgås med annat folk. Fine. Gör som du vill. Enligt mig var han alltid välkommen in i gruppen, när han ville. Det blev dock inte riktigt så. Han drog sig mer och mer ifrån oss. Han valde att lämna gruppen, för att träffa andra människor.
Jag gjorde det samma under min tid på högstadiet.
I sexan var jag med tjejerna. I mina ögon var det så det var. Tjejerna umgicks inte med killarna. Den tanken är jag inte stolt över... I sjuan stod jag mellan två grupper; tjejernas grupp, där jag ännu inte funnit min plats, eller med killarna, där jag trivdes. Vad skulle jag välja? I åttan drog jag mig mer och mer in i gruppen med killarna. Den passade mig bra. Jag kände mig välkommen och omtyckt där. Jag tog konsekvenserna av mitt handlande och har därför idag inte samma relation till tjejerna, som jag hade då. Helt ärligt talat har jag faktiskt ingen relation till tjejerna. Vi gick i samma klass  - and that's it.
Därför menar jag att även Backi får ta konsekvenserna av det han har gjort. Man kan inte räkna med att bli medbjuden, om man inte längre umgås med folket i fråga. Det finns många bevis på det. Ska man ha fest bjuder man inte alla man känner, utan oftast dem som står en nära.
Hoppas att Backi har fått svar på sina frågor. Han får gärna kommentera och fortsätta diskussionen, om han vill det.

Till er andra hoppas jag att ni förstår hur viktigt det är att ta vara på sina vänner. Rätt som det är, så försvinner dem. Visa dem hur mycket de betyder för dig, hur mycket du tycker om dem.
Jag älskar mina vänner - väldigt mycket!

Tack för ordet.

Läsarnas Ord
Ord från: Anna

sv: Tack så hemskt mycket! :)

overkligt är precis rätt ord! Vem skulle kunna tro att "the king of pop" skulle dö.. och speciellt inte nu när han skulle göra sin sista turne i london. Men han hade det inte så lätt, så vi får hoppas att han har det bättre nu. :)

2009-07-06 @ 12:15:05
URL: http://annasdagar.blogg.se/
Ord från: Anna

sv: tack än en gång! :)

2009-07-06 @ 12:53:33
URL: http://annasdagar.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0