Kulturkalaset - Gjorde en egen skrivbok

Jag bloggar för fullt! Känner mig lite stolt, eftersom jag nu har kommit ikapp mig med mina inlägg - i alla fall mina vardagsinlägg. Det finns fler inlägg på tur, men de kan vänta.


Söndag igår. Varmt var det. Jobbigt var det också. Och min inställning var kass. Tänkte trumpet för mig själv att det är dagar som denna man borde tillbringa i ett kylskåp.
Jag hade egentligen tänkt åka in till stan redan med kvart i tio-båten, men efter en sen kväll fattade jag beslutet om att ta nästa. Halv tolv tog jag båten in och var i stan strax innan ett. Kollade läget i Bältespännarparken, där Twisted Feet Gbg City Jam var i full gång. En danstävling med andra ord, som jag mer än gärna ville kolla på. Det var tyvärr paus, när jag kom dit. För att utnyttja tiden så maximalt jag kunde, skyndade jag upp till Stadbiblioteket och dess Pysselsöndag. Och där fastnade jag, vilket inte var speciellt oväntat. I en och en halv timma satt jag där och gjorde en egen skrivbok.



Knasig beskrivning: Pärmen av en gammal bok, klippte och mätte lite och nu hade jag pärmen till min skrivbok. Mätte papper som jag sen vek dubbelt och sydde ihop. Sydde i papperna i pärmen. Upp, ner. Upp, ner. Klädde in boken. Kreationer på omslaget.
Jag valde att klä in min bok i papper med massa text på. Tyckte det var snyggt att texten var i olika storlek och med olika typsnitt. Till de önskemålen fick jag tag i något som verkade vara en gammal lärobok i svenska. Där stod om frågetecken, fel mot språkriktigheten, intialord... Dessa pappersbitar rev jag ut och klistrade på. Det sista jag gjorde var att riva ut en liten lapp i färgat papper. På den skrev jag namn (efternamnet  är överkladdat på bilden), plats och datum. Min handgjorda skrivbok var klar!

Och sen, när jag strax efter klockan tre klev ut från biblioteket, då hamnade jag antagligen mitt i Hammarkullekarnevalen som gick längs Avenyn. Stod och kollade några sekunder, sen öppnade sig himlen. Jag hade nära till skratt, när jag såg folk springa åt alla håll och kanter - i ren panik. Alla försökte ta skydd från regnet. Själv försökte jag hålla mig lugn. Jag som klagat på förmiddagen att det var så fruktansvärt varmt, var glad att solen inte längre besvärade mig. Mina sandaler rann det vatten rakt igenom, kjolen sög åt sig av skyfallet och linnet blev fuktigt. Min skinnjacka var inte mycket att ha, men den räddade mig lite grann. Jag traskade ner mot centrum, karnevalen vid min sida och med ett skyfall värre än någonsin. Det regnade, regnade, regnade. Alla andra stod tätt intill varandra längs väggarna. Galen som jag var, gick jag med ett leende på läpparna. Jag var som en blöt katt. Den enda skillnaden var att jag var glad, vilket inte katten skulle ha varit.

Rickard skulle ha kommit in till RixFm-festivalen, men vi ändrade de planerna. Jag var blöt, det regnade, L skulle inte med och Rickard var inte sugen. Så jag åkte hem till min älskling istället. Allt jag tänkte gör i stan var helt oväsentligt. En varm dusch lockade. Sen blev det som jag skrev igår: chokladpudding och filmen Mamma Mia.



Läsarnas Ord
Ord från: MATILDA ROSQVIST

Tack :D Ja verkligen =)

2010-08-16 @ 16:04:22
URL: http://matildays.blogg.se/
Ord från: viktoria

jo precis :-) mvh vickan

2010-08-16 @ 16:40:54
URL: http://viktoriahelena.blogg.se/
Ord från: R

Jättefin bok :)

Tack så jättemycket, jag hoppas också att jag hittar ett jobb snart.



Har frågestund på bloggen två timmar till, ifall det är något du vill fråga, be om råd...något :)

Kram

2010-08-16 @ 18:50:01
URL: http://thenightslight.blogg.se/
Ord från: Kate

Haha awesome! Då är du den andra som har kollat min profilbild :D

2010-08-16 @ 19:07:16
URL: http://blondafanskapet.blogg.se/
Ord från: Tessie

Super mysig bok du gjort gumman!!

Svar:

Jag skriver bara det mitt hjärta säger mig min fina vän <3 Jag finns här för dig, alltid!

2010-08-16 @ 20:49:40
URL: http://curves4all.wordpress.com
Ord från: Erika

Tack =)



Vilken fin liten skrivbok du har gjort!

2010-08-16 @ 21:13:43
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Ord från: inger

naaw tack så jätte mycket! :)

vad söt du är! du skulle bara veta hur mycket din kommentar vämer! :)



riktigt cool och grymt snygg skrivbok!

filurig ide att ta typ tidningspapper! :) supersnyggt!

2010-08-16 @ 22:38:48
URL: http://ing
Ord från: Jasmine - ägare till RosaNatt

Svar till Inger:

Glad att du uppskattade min kommentar. Det skadar inte att vara snäll. :)



Tack snälla för DIN fina kommentar. Jag är jättenöjd med min skrivbord. Kul att du också gillar den.

Kram

2010-08-17 @ 10:22:44
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0