Torsdagsdansen

Jag jobbade hela veckan, men det hindrade inte mig från att njuta av torsdagsdansen. Efter god middag var det dags att gå ner till bryggan. Först kollades läget och efter det följde jag med pappa på båten. Precis innan jag gick på, mötte jag raggaren - han jag träffade under första dansen. Det var han jag hängde med även denna kväll. Precis som de två andra gångerna jag umgicks med honom, hade han med sig nya vänner. I torsdags var vi ett helt gäng som satt nere i båten. Det var helt okej, dock inget umgänge som jag kan tänka mig till vardags. (Vissa tyckte jag dock bättre om.) Raggaren och hans vänner är ju kring tjugofem. Jag är bara sjutton.
De frågade varför jag inte drack alkohol. En av killarna frågade till och med om jag var med i en nykteriströrelse. Det är jag inte. Jag förklarade också att jag aldrig har känt behov av att dricka alkohol. Jag kan ha roligt utan sprit. Jag vågar vara mig själv utan att hälla i mig en massa dynga. Det är bara onödigt att dricka. Det fick jag (och de andra också) bevisat, när en i sällskapet spydde på bordet. Det var rätt vidrigt faktiskt. Jag som är så känslig för sånt, försökte så gott jag kunde att inte titta dit. Fy, det var äckligt. Jag ser fortfarande scenen i huvudet.
Trots spya och galet umgänge (Ja, raggaren är galen och hans vänner likaså.), var det en trevlig kväll.


Dansen.

Kvällen avslutades på Värdshuset tillsammans med pappa. Vid vårt bord satt andra vuxna från ön. Det var trevligt att sitta och snacka. (Jag verkar fungera bättre med vuxna, konstigt nog. De i min egen ålder uppskattar inte mitt sällskap... känns det som.) Vi satt där en stund och gick efter det hem i regnet. Vi var hemma vid halv ett och då var det bara att hoppa i säng. Upp och jobba dagen efter.
Jag älskar min ö! Det är något speciellt med den. <3



Läsarnas Ord

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0