Jobb under sommaren 2012

Ett nytt år betyder att det än en gång är dags att söka jobb inför sommaren. Som ung student är det inte lätt alla gånger. Jag minns förra våren då jag oroligt sökte jobb inför sommaren och försökte lägga manken till vad gällde jobbsökandet, vilket resulterade i något bra; arbetet på hotellet. Trots att jag hoppades så intensivt på att få ett positivt besked från nöjesparken Liseberg kan jag i efterhand tycka att mitt jobb på hotellet är så mycket bättre. Inga sena kvällar och inte heller en massa galet folk som skriker och lever livet (visst kan gästerna på hotellet vara högljudda ibland, men det är ingenting i jämförelse med att vistas på en nöjespark hela dagarna). Att jag fick möjlighet att jobba på hotellet förra sommaren har skänkt mig mycket glädje och under hösten har jag alltid blivit upprymd då de ringt in mig som timanställd. Jag har inte direkt sörjt att jag inte fick den där efterlängtade anställningen i nöjesparken.

Däremot har jag tänkt en del på det inför denna säsong. Visst skulle det vara roligt att få uppleva känslan som en sommar på Liseberg innebär - jag har ju längtat i så många år. Samtidigt trivs jag så bra på hotellet, därför är det ett svårt beslut. Jag har dock insett att en sommar på Liseberg nog inte ger mig så mycket som jag hoppas. Som säsongsanställd är det roliga att man jobbar flera säsonger - och inte bara en eller två vilket kanske är fallet för mig. Jag vet inte vad som händer efter sommaren; var jag bor och vad jag arbetar med, studier är inget alternativ. Dessutom vill jag tro att det är bra för mitt CV om jag visar på att jag faktiskt har jobbat under en längre tid på ett och samma ställe.

Tankarna finns fortfarande, men jag har i alla fall bestämt mig; det blir ännu en sommar för mig på hotellet - och det ser jag fram emot. Det är något visst med stämningen i korridorerna under sommarens tre månader. Det ska bli roligt.

Hur går det för ditt sökande av sommarjobb?


Läsarnas Ord
Ord från: Elin Parment

Ja det var roligt - jag har ju Doyathang.se som är min vanliga blogg, jag skriver jävligt rått och ärligt det är så jag vill ha det och på elinparment.com hittar man min portfolio (jag jobbar som fotograf) de andra 2 bloggar är endast till för bloggdesign som jag använder för att bygga upp till kunder som beställer osv. Kram!

2012-01-28 @ 21:51:12
URL: http://doyathang.se
Ord från: Sara

Låter toppenbra, att jobba på hotell verkar kul och mysigt :)

2012-01-28 @ 22:18:43
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Ord från: CJ

Tack, vad glad jag blir. :) Kram och ha en skön kväll!

2012-01-28 @ 22:43:49
URL: http://cjs.blogg.se/
Ord från: Charlotte

Tack så mycket! :-)

2012-01-28 @ 23:27:21
URL: http://cli.blogg.se/kop
Ord från: Mathea

re. aw. tack ska du ha. .det var snällt :)



hoppas det går bra med sommarjobbs sökningen! kram

2012-01-29 @ 00:23:06
URL: http://lejonhuvud.blogg.se/
Ord från: kalle

Fin blogg du har ;) allt bra med dig då? :D

2012-01-29 @ 00:55:01
URL: http://kallehedin.blogg.se/
Ord från: sirenlid

Hoppas du får en fin söndag! :)

2012-01-29 @ 01:28:10
URL: http://sirenlid.devote.se
Ord från: Jessica (tävling i min blogg)

vilket hotell jobbar du på?? klart det är bra i ditt cv att du jobbat på samma hotell en längre tid! "Var på hotellet" jobbar du?? (repa rest städ underhåll... )?

2012-01-29 @ 01:54:39
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Ord från: Hanna - Mode, smycken och min vardag

Det låter ju toppen! :-)

2012-01-29 @ 09:04:33
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Ord från: Sofia [fotoblogg]

Svar: Tack så jättemycket! Riktigt roligt att höra! (:

2012-01-29 @ 10:57:06
URL: http://sofiabjorkesjo.blogg.se/
Ord från: olivia-drömmen mot att bli fotograf

de lät väldigt bra :D



sv: hihi,tack :D

kramis♥

2012-01-29 @ 11:14:56
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
Ord från: Patricia♔

Du har säkert gjort ett bra val att stanna på hotellet, även om det säkert hade varit kul att få jobba inne på Liseberg också. Förstår den klyvna känslan och tanken där.



Här blir det nog inget sommar jobb, klarar jag inte av att jobba nu på grund av det psykiska måendet så fixar jag nog inte ett sommarjobb heller:(



Kramar

2012-01-29 @ 14:24:00
URL: http://patriciac.blogg.se/
Ord från: Jenny

Tack för besöket och tack för dina ord!

2012-01-29 @ 16:17:40
URL: http://mindfulnessmamma.blogg.se/
Ord från: Annica

Tack så mycket! Själv söker jag ju ett heltidsjobb som dietist, och mina tidigare sommarjobb har varit lärorika och kommer förhoppningsvis hjälpa mig att få ett dietistjobb nu :)

2012-01-29 @ 16:41:04
URL: http://dietistannica.blogg.se/
Ord från: Felicia (foto & vardag) ♥

sv: tack så otroligt mycket! :D

ja det hoppas jag med!

2012-01-29 @ 17:14:52
URL: http://brightmoments.blogg.se/
Ord från: Rinki

Jag tror att du gör rätt val, att du väljer hotellet istället för nöjesparken. Dels för att, som du skrev, att du på CV:et kan visa att du har jobbat på samma ställe under en längre tid - det kan ju inte vara dåligt. Det borde ju påvisa att dem på hotellet gillade dig och ville ha dig kvar :).



Dessutom känns det lite som att det är mer "moget" än en nöjespark på CV:et.



Själv så kommer jag nog att jobba på turistbyrån denna sommar också. Kommer nog att bli bra, förhoppningsvis så kommer man ihåg en del sedan förra sommaren.



Sv: Hur mår du idag? Är ledsen att höra att du inte mådde så bra igår kväll, jag hoppas att din helg blir/blev bättre <3.



Låter som att ditt projekt verkligen passar dig och det kommer att gå jättebra för dig, det vet jag.



I helgen var jag hemma hos mamma och pappa och åt middag, de hade bjudit över ett par bekanta och det var väldigt trevligt.



Idag har jag mest pluggat.



Kram

2012-01-29 @ 17:51:16
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: AnnaWK

Jag håller med om att jag också tror på att det ser bra ut att ha jobbat på ett och samma ställe under en längre period, samtidigt som det ser bra ut att ha lite olika erfarenheter med sig. Klurigt det där.



Själv funderar jag lite på hur jag ska göra, känns aningen konstigt att söka sommarjobb som 25-åring (men så är ju livet som student). Å andra sidan vet jag ju redan nu att jag ska ha studieuppehåll även nästa höst så då borde jag satsa på något mer som jag kan ha även under hösten. Oh well, det löser sig med tiden.

2012-01-29 @ 18:29:42
URL: http://annawk.blogg.se/
Ord från: Eleonore- Kokboksutmaningen!

Det är ju toppen att du har hotellet som ett alternativ till sommaren, du får säkert jobba där! Men kan ju vara kul att testa på något nytt också, tycker du ska söka så kan du tacka nej i efterhand när du väl bestämt dig :)

Haha ja ärter är det inte alla som tycker om! Kram

2012-01-30 @ 11:05:17
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Ord från: Anonym

Haha, jag minns faktiskt också ditt sommarjobbsletande. :D

2012-01-30 @ 11:16:08
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0