Att pausa i december

December rullar på. Uppsatsen blir allt längre och så också vår skrivtid. Deadline tredje januari har flyttats fram och blivit till en inlämning först den tionde. Det känns ganska skönt, trots att ytterligare en veckas arbete med uppsatsen känns både stressavvisande och motivationskrävande... I samråd med min uppsatspartner beslutades att ta onsdagskvällen ledig. Det kan behövas efter de intensiva dagarna (och delvis nätterna) jag har haft.

Denna eftermiddag tog jag mig tiden att promenera bort till centrum och handla - både mat och en ny kalender. Väl hemma lagade jag morotssoppa med frasig ostsmörgås till. Av bara farten rörde jag ihop en tryffelsmet som står på kylning och senare ikväll ska formas till ätvänligt julgodis. December är rätt fint ändå, när man får möjlighet att stanna upp. Det är aningen ofattbart att det var lucia igår, att fjärde advent är på söndag och att julafton är redan nästa vecka! Man får ta tillfällena i akt och göra sånt som hör julen till, exempelvis göra julgodis sent om kvällarna.

Ikväll gör jag Vit limetryffel, receptet hittar du här.


Läsarnas Ord
Ord från: Amanda

Åh vad gott med morotssoppa! :)

2016-12-15 @ 11:30:24
URL: http://amandalarsson.nu
Ord från: Kattis

Lät som en jättebra ide att pausa lite på onsdagskvällen och mysa med god mat och lite bak!☺ tryffeln låter jättegod! Härligt att det går framåt med uppsatsen också!

2016-12-15 @ 16:38:46
URL: http://stellaefoto.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0