Mat från Taizé

Några var intresserade av att se bilder på vad jag åt i Taizé...
Eftersom Taizé inte är en plats för lyx och semester (utan inriktat på mycket annat), var maten också därefter. Simpelt och enkelt, men oftast helt okej. Det var först efter tre dagar, som jag började känna av bristen på mat från Sverige.


Frukosten var absolut värst (enligt mitt tycke, andra älskade den). Jag som alltid äter yoghurt och flingor varje morgon, fick känna på illamåendet direkt när jag klev upp om morgnarna. Att börja dagen med varm choklad (eller te), en ljus baguette, ett paket smör och två chokladbitar var inte riktigt vad min kropp ville ha. Tur att man hade de där knäckebröden och mjukosten på tub med sig.


De första dagarna såg maten förfärlig ut. Kulturchock för min del, som knappt har varit utanför vårt lands gränser. Luncherna och middagarna smakade i alla fall okej, oftast. Det var någon dag jag knappt kunde äta det som serverades, då jag inte är stort fan av kokta grönsaker. Men pasta gillar jag, speciellt med gräddig sås - och ost, självklart. Utöver tallriken med mat fick man bröd, en frukt, lite kex och ibland en yoghurt eller liknande, exempelvis potatismos i portionsförpackning. Det var en spännande upplevelse det där med att hämta mat.

Tidigare inlägg om Taizé:
Taizé 2011 - sammanfattning av resan
Vi minns Taizé - Taizémässa hemma i Sverige


Läsarnas Ord
Ord från: Modekatt

Hihihi förstår dig, jag brukar också vara rätt så petig med maten!



Jag har över 50 väskor tror jag de flesta är uppe i våran vind men när jag tar ner så ska jag kolla efter den där som liknar din :)Kram

2011-08-29 @ 02:45:12
URL: http://modekatt.blogg.se/
Ord från: anniepiie

Måste vara väldigt intressant att få prova andra matkulturer, men surt om man inte gillar det som sagt! :P Då ska man vara glad för maten i sverige. :) hihi kram

2011-08-29 @ 11:04:08
URL: http://anniepiie.blogg.se/
Ord från: Anna Katana

Usch den där frukosten hade fått min mage att vända sig också kan jag säga. Är också van vid yoggi o flingor o en kopp kaffe. Chokladbitar på morgonen? Hur pallar man det??



Kram

2011-08-29 @ 11:30:43
URL: http://annakatana.devote.se
Ord från: AnnaWK

Nog för att jag gillar att resa och prova nya maträtter men oftast blir magen gladast när den får komma hem till den vanliga kosten igen.



Sv: Ja jag har redan några planer och idéer för hur jag ska använda stämpeln. Och inte ska du känna någon press bara för att du har en kategori här på bloggen. Det är ju det som är tjusningen med skapandet, att få vara kreativ när man vill och när inspirationen faller på.

2011-08-29 @ 12:18:40
URL: http://annawk.blogg.se/
Ord från: Anonym

Det finns då mycket olika slags mat. :P

2011-08-29 @ 12:49:04
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Ord från: POOS - Ogarp Foto

Svar: Tack så jättemycket! :) Det var så lätta barn att ha att göra med så det kändes inte alls jobbigt :)

2011-08-29 @ 13:45:22
URL: http://poosamatorfotograf.blogg.se/
Ord från: LORISSA LOVEBOMB

Taizé verkar ljuvligt. Min vän har varit till klostret massor av gånger och jag är så imponerad. Jag vill också!



sv: ja, jag ska försöka fixa så att man kan köpa boken som e-bok via bloggen, det vore kul att kunna nå ut till folk, även om det blir bara några stycken.

2011-08-29 @ 17:05:26
URL: http://lorissalovebomb.se
Ord från: AMANDA FALK

ååh mums, gud vad gott det såg ut :D

Sv: åh men tack snälla du!

Ha en super bra tisdag!!

2011-08-30 @ 09:58:12
URL: http://amandafalk.se
Ord från: Sanna

Kul att du vart i Taizé, jag har varit där två gånger :) Maten verkar inte ha förändrats mycket... Vissa dagar hade jag faktiskt svårt att få ner det, men man får ju vara glad över vad man får.

2011-08-30 @ 20:03:02
URL: http://pipig.blogg.se/
Ord från: AMANDA FALK

Sv: tack för kommentaren när jag var i dubai, hann inte sitta vid datorn och svara men hade det iallfall toppen :D och jaaaa, jag tyckte dess rätter såg super smarriga ut! själv hatar jag svenks husmanskost och brukar bara äta mat från många andra länder, t.ex. italienskt, grekiskt och thailändskt :D

Ha en riktigt bra tisdagskväll!

2011-09-06 @ 18:39:32
URL: http://amandafalk.se
Ord från: Sara

Maten ser god ut!

2011-09-06 @ 21:13:05
URL: http://saraappelqvist.bloggsida.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0