Årets åtta olika sorters julgodis

I år blev det gjort åtta olika sorters julgodis! Utöver det bakade jag pepparkaksrulle med lingon, mjuk pepparkaka, saffranskladdkaka, kanelkakor samt juliga mördegskakor. Julgodiset blev en varierad samling smaker som hör julen till och som förhoppningsvis glatt de som har fått smaka godbitarna. En självklar favorit på vårt godisbord är den vita tryffeln med lime som är R's favorit. Själv har jag med god aptit mumsat chokladfudge - den blev galet god! Mandelbollarna gjorde jag som sagt med extra tanke på min mamma. Marsipanhjärtan har jag även dem gjort i många år, det hör liksom till. Brigadeiros är så enkelt att göra och därmed gjordes det en omgång av dessa. Så även pepparkakstryffeln blev gjord, den är lite trevlig. Nyheter för året var lakritstryffeln som enligt min smak var aningen mörk och mastig, inget jag äter i större mängder. Jag vill även slå ett slag för den lyxiga trillingnöten; den hade sina moment i görandet men resultatet lyftes verkligen av mandelmassan - mums!


Årets åtta olika sorters julgodis. Överst från vänster: chokladfudge, lakritstryffel. Andra raden från vänster: pepparkakstryffel, mandelbollar med smak av pistage och lime, brigadeiros, vit tryffel med lime. Nedre raden från vänster: apelsinhjärtan, lyxig trillingnöt.

Jag kan inte annat än vara nöjd med årets julgodis! Det blev ju en del sorter och processen dit var rolig, tidskrävande, kreativ och full av omsorg. Och det bästa av allt är ju att bjuda andra, vilket jag i år har gett min närmaste familj möjlighet att göra.
 
Årets åtta olika sorters julgodis.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2020-12-20.



Läsarnas Ord
Ord från: Sara Ekman

Mums så mycket gott <3

2020-12-28 @ 08:46:22
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Ord från: Hilma

Hoppas du har en bra tisdag fina du <3

2020-12-29 @ 15:47:31
URL: http://www.nouw.com/hilma
Ord från: Carro

Men mums vad mycket gott! 🥰

2020-12-30 @ 08:54:55
URL: http://nouw.com/carroat
Ord från: Pauline Hurtig

Åh wow! :D

2020-12-30 @ 15:49:07
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Ord från: Josäfin

ser såååå gott ut :D

2021-01-09 @ 19:12:29
URL: http://jossanamigo.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0